Nem vitás, hogy 2023 a spórolás éve – mutatjuk, hogyan csináld jól!

Nem vitás, hogy 2023 a spórolás éve – mutatjuk, hogyan csináld jól!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-19
 

A száguldó infláció mellett a legtöbben nehezebb anyagi keretek között vagyunk kénytelenek boldogulni, ez pedig nagy valószínűséggel az egész 2023-as évünkre jellemző lesz. Senki nem állítja, hogy spórolni könnyű, ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogyan csinálod. Összegyűjtöttük azokat a Bankmonitor szakértői által frissen publikált témákat, amelyekkel ebben lehetünk a segítségedre.

Mi az, amit sokan nem tudnak az inflációról? Kicselezhető a pénzromlás? A HVG és a Bankmonitor podcastja

A HVG és a Bankmonitor legújabb közös podcastjának témáját a 2023. januári inflációs adat megjelenése adta. Miért érezzük többnek a drágulást, amint amit a KSH közöl? Hogyan befolyásolja ez mindennapi pénzügyeinket és hosszabb távú terveinket? Mennyit veszít az, aki nem fekteti be a pénzét? Hol járnak ehhez képest a hitelkamatok? Válaszolunk a legégetőbb kérdésekre és közben azokat a lehetőségeket is megnézzük, amelyekkel akár még profitálhatunk is a kialakult helyzetből.

Ismét eljöhet a hitelkiváltás aranykora? Érdemes felkészülni rá!

Úgy tűnik, hogy túl vagyunk a lakáshitel kamatok emelkedésének csúcsán. Ha ismét csökkenni kezdenek a hitelkamatok, akkor azoknak, akik az elmúlt egy évben vettek fel hosszú kamatperiódusú, vagy végig fix konstrukciót, érdemes lehet közelebbről is megismerkednie a hitelkiváltás lehetőségével. Hogyan működik és mennyit nyerhetünk ezzel? Van-e hátránya a jelzáloghitel lecserélésének egy kedvezőbb konstrukcióra? Vizsgáld meg a kérdéskört a Bankmonitor szakértőinek segítségével!

Spórolj úgy, hogy ne kelljen lemondanod semmiről

A pénzügyi tudatosságot kicsiben érdemes elkezdeni. Az apróbb dolgokra kezdetben is könnyebb odafigyelni, ha pedig idővel megszokássá válik, hosszú távon is kamatoztathatod az így elsajátított hasznos tudást. Az infláció okozta egekbe szökő árak mellett ezt a gondolkodásmódot különösen érdemes előtérbe helyezni. Rendhagyó cikkünk szerzője Juranits György, a Bankmonitor vezető hitelszakértője, közgazdász, családapa osztja meg értékes tapasztalatait.

Bankszámla díjkimutatás – Akár tízszeres különbség lehet a költségekben

Minden év január végéig megkapjuk az előző évről szóló éves díjkimutatásunkat. A legmagasabb éves számlaköltség, amelyet az idei évben a Bankmonitor szakértői láttak egy 153 623 forintos éves költségkimutatás volt. Az ennyire magas költségek jellemzően időszakos, speciális bankolási szokásoknak, rendkívüli műveleteknek köszönhető. Normál számlahasználat mellett a költség érdemben kisebb lett volna. Ettől függetlenül még átlagos esetben is több tízezer forintot le lehet faragni a díjakból. Mutatjuk, mit javasolnak a Bankmonitor szakértői.

Átmeneti könnyítés helyett tartósan olcsó forrás vállalkozásoknak: váltsd ki a kamatstop alatt lévő hiteled!

A kamatstop intézménye már csak 2023. július 1-ig óvja a cégeket a drasztikusan emelkedő kamatköltségektől. A hosszabbításról egyelőre nincs hír, ezért utánajártunk, hogy milyen olyan kedvezményes hitelek vannak most, amelyek hitelkiváltásra is felhasználhatók. Ezek révén ugyanis a jelenleg még a kamatstop védelme alatt álló vállalatok is jelentős összegeket takaríthatnak meg. Mutatjuk a lehetséges megoldást és hogy mekkora anyagi segítséget jelenthet ez az érintett cégeknek.

Hirdetés
Hirdetés