Nincs már sok idő a kötelező adategyeztetésre

Nincs már sok idő a kötelező adategyeztetésre
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-30
 

A kötelező adategyeztetés határideje október végével lejár. Még mindig sok lakossági és vállalati ügyfélnek kellene elvégeznie ezt a hét hátralévő részében, enélkül ugyanis számlájuk zárolásra kerül.

Azoknak szükséges megjelenni a bankjuknál kötelező adategyeztetés miatt, akik 2017 júniusa előtt létesítettek bankkapcsolatot és okmányaikat – személyi igazolvány és lakcímkártya –  azóta nem másolták le, adataik hiányosak, vagy még nem nyilatkoztak kiemelt közszereplői státuszukról. Nem csak a magánszemélyek érintettek, a cégek esetében is szükséges lehet az adatpótlás, átvilágítás.

Az adategyeztetés elvégezhető személyesen vagy postai úton. Sőt több pénzintézetnél más módon – például élő videókapcsolaton keresztül –  is elvégezhető az ügyfélátvilágítás.

Amennyiben erre nem kerül sor a héten, akkor a bankszámla zárolásra kerül, arról megbízást nem tudunk indítani.

Ez különösen problémás lehet, hiszen hosszú hétvége közeleg – sőt a Takarékbank az egyesülés miatt november 4-én és 5-én bankszünnapot tart.

Ha elmaradunk, akkor sincs tragédia, az utólagos egyeztetést követően számlánk korlátozás nélkül használható lesz.

A legtöbb bank értesítést küldött azon ügyfeleinek, akik érintettek az adategyeztetéssel kapcsolatban, ettől függetlenül érdemes lehet érdeklődni számlavezetőnknél, hogy minden rendben van-e.

Ha már be kell menned bankodhoz gondold át, hogy a legkedvezőbb számlával rendelkezel-e. A CIB ECO számla egy teljesen ingyenes bankszámla, ezzel több ezer forintot spórolhatsz havonta. Ha ez nem lenne megfelelő valami miatt számodra a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorával megkeresheted a Te bankolási szokásaidhoz leginkább igazodó számlacsomagot.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés