Nincs további tétovázás, a CIB Bank is módosít díjain

Nincs további tétovázás, a CIB Bank is módosít díjain
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-07-31
 

Arról már korábbi írásunkban is beszámoltunk, hogy a CIB Bank sem fog kilógni a sorból és a többi bank gyakorlatát követve a megemelkedett tranzakciós illetékből származó terheket szintén átterheli majd az ügyfeleire. A jövőben életbe lépő változások eddig nem voltak publikusak, viszont az új hirdetmények mára végre napvilágot láttak.

Különösebb meglepetést az már nem okoz, hogy a megemelkedett tranzakciós illeték hatására egy bank az illeték áthárítása mellett dönt, az azonban tartogat érdekességeket, hogy milyen formában valósul ez meg. A CIB Bank eddig halogatta nyilvánosságra hozni új hirdetményeit, de tovább már nem tétovázik. A változások 2013.09.30-ától lépnek életbe, amely értelmében
nem csak a tranzakciós illetékhez kötődő banki jutalékok emelkednek, hanem az összes díjtétel. Többek között a számlavezetési díjat és a bankkártyák éves díját sem hagyják érintetlenül az emelések.

Véget ért a banknál a díjmentes utalások korszaka is. Lényeges változás, hogy még a CIB Online számlacsomag esetében is megszűnik ez a lehetőség, ugyanis szeptember 30-ától a netbanki utalások után is 39 forintot kell majd fizetni.
Szokatlan gyakorlatot alkalmaz a bank
a kártyás vásárlások árazásánál. Míg elektronikus kártyák esetében fix 10 forintos díjjal kell majd számolni, addig a dombornyomott kártyákkal történő vásárlás továbbra is díjmentes lesz. Eddig a belföldi kártyás
készpénzfelvételek díja a kártya típusától függetlenül egységesen alakult, szeptembertől azonban ez is módosul. A standard elektronikus és dombornyomott kártyáknál a díjak emelkednek, míg a dombornyomott Gold kártyánál csökken, vagy nem változik.

A nagybankok megváltozott hirdetményei mára ismertek, amelyek fényében mindannyian a megemelkedett tranzakciós illeték áthárításáról döntöttek. Kérdés, hogy valóban végleges a kialakult kép, vagy a bankok közötti verseny hatására a díjak esetleg még módosulnak az ügyfelek számára kedvezően.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés