Nyolcadik a sorban: Sopron Bank is emel

Nyolcadik a sorban: Sopron Bank is emel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-07-10
 

A bankok többsége már reagált a tranzakciós illeték emelésére. Most a Sopron Bank is beáll a sorba: emelte a díjtételeit az adóemelés hatására. Szeptember 9-től drágábban utalhatnak és vehetnek fel készpénzt a bank ügyfelei.

A Sopron Bank is a tranzakciós adó emelésével indokolja a díjtételeinek emelését. Ez a számokban is visszaköszön: a készpénzfelvételnél 0,3%pontal, míg az utalások esetében 0,1%ponttal emelkedtek a díjtételek.  Pozitívként értékelhető, hogy a kártyás vásárlások továbbra is díjmentesek a banknál, illetve a saját ATM-ből történő készpénzfelvétel esetében megmaradt a korábbi 10.000 forintos maximális terhelés. A táblázathoz a Sopron Bank alap díjcsomagját választottuk, a Bázis Csomagot:

sopronemelt20130710

Az a tény, hogy a többi bank még nem emelt díjtételt az eddigi tapasztalataink szerint csak késlekedés. Véleményünk szerint a többi bank is tovább terheli a tranzakciós illeték emelését. Egyedüli versenyhelyzetet a továbbhárítás mértéke jelentheti. Egyelőre a kártyás vásárlásokat terhelő tranzakciós adó terhelésében jelentkezik a legnagyobb különbség.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés