Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-10
 

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors továbbítására használja elsősorban és nem telefonálásra. A fejlődés azonban nem áll meg. Egy tanulmány arra kereste a választ, mire használjuk okostelefonunkat néhány év múlva?

Két milliárd ember barangol a világhálón valamilyen mobil eszköz segítségével- derül ki Mary Meeker kockázati tőkebefektető, az Internet fejlődésének lehetséges útjait felvázoló tanulmányából. Tavaly 23 százalékkal nőtt ez a tábor. A fejlődés azonban lassul. Az Egyesült Államokban és Kínában már nem nagyon bővül a kör. A fejlődés motorja jelenleg India, ahol 37 százalékkal nőtt a mobilon keresztül internetezők aránya.

Érdekes kérdés, hogy ez a temérdek ember a jövőben vajon mire használja majd a mobiltelefonját. A válasz egyértelműnek tűnik: videók nézegetésére. Tavaly ugyanis az internetes forgalom 64 százalékát a videok tették ki, a mobilos adatforgalomnak pedig a filmek 55 százalékát adták. Érdekes, hogy csak a Facebookon 4 milliárd videot néztek meg az emberek tavaly. Ráadásul a videok 29 százalékát már most is valamilyen hordozható eszközön tekintik meg a fogyasztók. Ez az arány pedig évről évre egyre nagyobb lesz.

Vágd zsebre a jövőt! Vásárolj jutányos áron okostelefont, melynek segítségével bárhonnan, bármikor intézheted ügyes bajos dolgaid! Kattints!


1

A videotartartalmak térhódítása ellenére azonban a telefonokon használt alkalmazások (appok) közül az üzenetküldésre alkalmasok a legnépszerűbbek. A tíz legkeresettebb app közül hat ilyen. Ezek az alkalmazások valamint a különféle közösségi oldalak jelenthetik a jövőt. Már most is többet tudnak egyszerű üzenetküldésnél, de a jövőben szinte mindent el lehet majd velük intézni. A közeljövőben a csevegőprogramoknál és a közösségi oldalaknál meg fog jelenni a vásárlás gomb. Így ha ismerőseink üzenetében vagy az ajánlott cikkben megtetszik valami, egy gombnyomással meg is vásárolhatjuk azt.

A változás alaposan átformálja a gazdasági életet is. Az okostelefonok jelentette azonnaliság és folyamatos elérhetőség számos új szolgáltatást hív életre. Ezekkel könnyen, gyorsan, bármikor és bárhonnan intézhetjük napi ügyeinket. Szállást kereshetünk, bevásárolhatunk, közlekedhetünk. A lehetőségek korlátlanok, a fejlődés megállíthatatlan. Mindezek alapján vitathatatlan, hogy néhány év múlva az Internet elérésére alkalmas okostelefon nélkülözhetetlen használati tárgy lesz minden ember számára.

Hirdetés
Hirdetés