Olcsóbb lett a Gránit Bank lakáshitele, milliókat spórolhatnak az igénylők!

Olcsóbb lett a Gránit Bank lakáshitele, milliókat spórolhatnak az igénylők!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-02-14
 

A Gránit Bank újra csökkentette piaci kamatozású lakáshitelének kamatát február 14-től. A változás miatt a bank ügyfelei több mint egy millió forintot spórolhatnak egy 12 millió forint összegű, 20 éves futamidejű új lakáscélú jelzáloghitel esetében.

Megjelent a Gránit Bank új hirdetménye, melynek értelmében a pénzintézet érdemben csökkenti 2024.02.14-től új piaci kamatozású lakáshiteleinek árát. A banknál 10 évig fix kamatozású lakáshitel érhető el, melynek kamata 6,18 százalékra csökkent. Ráadásul ezen kedvező kamat elnyeréséhez nem szükséges kiemelt, egyedi feltételeket teljesíteni: aki hitelképes, az megkapja ezt a kedvező kamatszintet.

A változás jelentős, a Gránit Banknál ugyanis eddig 6,80 százalékos kamat mellett lehetett lakáskölcsönt igényelni. De mégis mekkora a hatása ennek a változásnak? Nézzük meg ezt egy 12 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitel példáján keresztül. Az új, 6,18 százalékos kamat mellett az induló törlesztőrészlet 87 822 forint, a kölcsönre visszafizetendő teljes összeg pedig 21 089 919 forint lenne. A kölcsönre érvényes teljes hiteldíj mutató (THM) értéke pedig 6,46%. A korábbi 6,80 százalékos kamathoz 92 277 forint havi részlet tartozott. A teljes visszafizetendő összeg 22 159 098 forint, a THM értéke pedig 7,13% volt.

Fontos
A kamatcsökkentés miatt egy 12 millió forintos lakáshitel havonta 4455 forinttal kerül kevesebbe, így 20 év alatt összességében 1 069 179 forintot takaríthatnak meg az igénylők.

Mennyire kedvező ez a lakáshitel ajánlat?

Önmagában is jó hír a kamatcsökkenés, azonban érdemes összevetni a bank hitelét a többi pénzintézet ajánlatával.

Kiemelkedően jó hír ez a változás azok számára, akik kisebb hitelösszeget szeretnének igényelni alacsonyabb jövedelem mellett. 12 millió forint hitelösszeg, 20 éves futamidő és havi nettó 300 ezer forint jövedelem mellett ugyanis jelenleg nincs kedvezőbb ajánlat a Gránit Bank új konstrukciójánál.

De nagyobb kölcsönösszeg és magasabb jövedelem esetén is versenyképes a bank ajánlata. 30 millió forint kölcsönösszeg, 20 éves futamidő és havi nettó 800 ezer forint jövedelem mellett a Gránit Bank ajánlata a második legkedvezőbb. Kizárólag az UniCredit Bank ajánlata olcsóbb, itt ugyanis találkozhatunk már 6% alatti hitelkamattal is.

Kalkulálj
Kalkulálj, és keresd meg a számodra legkedvezőbb lakáshitel-ajánlatot!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés