Olcsóbbak lehetnek a használt hétszemélyes autók

Olcsóbbak lehetnek a használt hétszemélyes autók

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-19
 

Biztosan te is hallottál már arról, hogy 2019. július 1. után a nagycsaládosok komoly támogatást kapnak a legalább 7 személyes, új autók megvásárlásához. Akkor is hasznot húzhatsz majd ebből, ha éppen nincs három vagy több gyermeked! Mutatjuk, hogy miért!

A nagyméretű, hétszemélyes autók nagyon népszerűek, ráadásul nem csak azoknál, ahol három több gyermek van. A dolog érthető, hiszen bármikor jól jöhet a plusz ülés, ha pedig kiveszik a középső és a hátsó üléseket, elképesztően nagy tér áll rendelkezésre a pakoláshoz. Amiért nem vesznek még többet ezekből a kocsikból, az valószínűleg az áruk, hiszen a 3,5 millió Ft-tól induló Dacia Lodgy magányos farkas a piacon, igazi választékról (Fiat Doblo, Citroen C3 Grand Picasso, Renault Grand Senic, Peugeot 5008 stb.) inkább az 5,5-7 milliós sávban beszélhetünk, de akadnak 10-14 milliós autók is szép számmal.

Hirdetés
Hirdetés

Mennyit hoz az új állami támogatás?

A nagycsaládosok számára fontos információ, hogy az ártámogatás maximum 2,5 millió Ft lesz, de ez legfeljebb az autó vételárának 50%-a lehet. Az árak alapján persze jól látszik, hogy ez a legtöbb modell esetében nem jelent majd korlátozást, mert 5 millió alatt csak a déli szomszédunk autói férnek bele a büdzsébe. A támogatásnak nem feltétele egyébként, hogy a pár házas legyen, ám az igen, hogy legalább 3 (akár felsőoktatási intézménybe járó) gyermek után kapjanak családi pótlékot. (Azoknak a kétgyerekeseknek is jár a 2,5 millió, akiknél már pocakban van a harmadik jövevény.) 

Nyerhetnek a „kiscsaládosok” is

Összesen 200 ezer nagycsaládost érinthet a friss állami támogatás, akik közül sokan már most is birtokolnak hétszemélyes autót, ezek közül a korosabbakat (6-8 éveseket) pedig aki teheti, biztosan lecseréli majd. Ha ez a hullám elindul, akkor sok hétüléses autó dőlhet rá a használt autó piacra, letörve ezek árát. Ez jó belépési lehetőséget jelent azoknak, akik nem jogosultak a nagycsaládos kedvezményre, hiszen az értékvesztés 6-8 év alatt már most is 50-70% körül van, vagyis 2,5-6 millió Ft közötti számok szerepelnek az árcédulákon.

A használt autók esetében a személyi kölcsön jelenti a legjobb megoldást akkor, ha nem áll rendelkezésre a teljes vételár. (Persze akár a teljes ár is megfinanszírozható személyi kölcsönnel.) A személyi kölcsön előnye, hogy 24-72 óra alatt hozzájuthatsz a pénzhez, vagyis ha találsz egy neked tetsző autót, jó eséllyel nem viszik el az orrod elől. Előny az is, hogy a személyi kölcsönök alapvetően szabad felhasználásúak, vagyis nem az autó a fedezet, így ha úgy alakul a helyzet, bármikor eladhatod a kocsit.

Mivel nincs fedezet a hitel mögött, a személyi kölcsönnél kulcsfontosságú a megfelelő nagyságú igazolt jövedelem. Az adósságfék szabály alapján ugyanis 400 ezer Ft vagy ennél nagyobb jövedelemből 60%-ot, míg alacsonyabb jövedelemből 50%-ot lehet legfeljebb összességében hiteltörlesztésre fordítani. 

Ebből a szempontból például egy 3 millió Ft-os hitelnél nem jelenthet igazán gondot, hiszen ennek (5 éves futamidővel) 60 ezer Ft a havi terhe, ráadásul fix kamattal, vagyis a havi penzum biztosan nem fog emelkedni a jövőben. Ha a drágább 6-8 éves autók között keresgélsz, és a vételárat teljes egészében hitelből finanszíroznád, akkor 6 millió Ft esetében (szintén 5 éves futamidővel) 120 ezer Ft körül alakul majd a havi törlesztő. Ezt persze lehet csökkenteni a futamidő kitolásával, ám ez nem feltétlenül célszerű, mert a hosszabb ideig fizetett kamatok jelentősen megdrágítják a teljes visszafizetést.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
 

Hirdetés
Hirdetés