Olyan banktól is vehetsz fel hitelt, amelyiknél nincs bankszámlád?

Olyan banktól is vehetsz fel hitelt, amelyiknél nincs bankszámlád?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-11-20
 

Az ügyfelek sokszor megkérdezik tőlünk, hogyha egy banknál van már bankszámlájuk, akkor másik pénzintézettől is vehetnek-e fel hitelt. Számunkra egyértelmű a válasz: természetesen van rá lehetőség, hogy olyan banktól vegyél fel hitelt, amelyiknél jelenleg nincs bankszámlád. De mire van szükséged, ha másik pénzintézettől szeretnél hozzájutni valamilyen hitelhez? Cikkünkből megtudhatod a részleteket!

A hiteligénylésnél kedvezőbb feltételeket kaphatunk, ha vállaljuk, hogy a hitelt nyújtó banknál bankszámlát nyitunk, és arról törlesztjük a hiteltartozásunkat. Az ügyfelek többsége azonban nem szokott néhány évente bankszámlát váltani. Ennek számos oka közül a leggyakoribb, hogy szeretnék magukat megkímélni az ügyintézési folyamattal járó papírmunkától. Néhány esetben annak is köszönhető a tétlenség, hogy az emberek annak ellenére sem lépnek, ha rájönnek a bankszámlaváltás pénzügyi előnyeire, és néha akkor sem, ha a számlanyitás következtében kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségeik lennének. Sok esetben attól is félnek az ügyfelek, hogy a csoportos beszedési megbízásaik vagy az állandó átutalásaik nem teljesülnének, ha bankszámlaváltással az egyik bankban megnyitják, és egyúttal a korábbi pénzintézetükben megszüntetik a folyószámlájukat.

De mit tegyél akkor, ha épp egy olyan banktól szeretnél hitelt felvenni, amelyiknél még nincs folyószámlád, vagy nem oda érkezik a munkabéred? Erre egyszerű a válaszunk: ne válts addig számlacsomagot, amíg nem tudod, melyik banknál veszed fel a hitelt! A legtöbb pénzintézetnél igényelhető kifejezetten az adott hiteltípushoz (például személyi kölcsön, jelzáloghitel) kapcsolódó kedvezményes bankszámla. A bankok az ilyen számlacsomagokat azért alkották meg, hogy amennyiben ügyfelük nem szeretné a hitelhez kapcsolódó – számlavezetés és jövedelemérkeztetés miatti – kedvezményeket kihagyni, hitele futamidejének végéig kedvezményesen tarthasson fenn bankszámlát.

Ha kinézted a számodra legkedvezőbb hitelt, akkor is érdemes meggondolnod, hogy a felajánlott hitelkedvezményeket csupán bankszámlaváltással, vagy egy második folyószámla megnyitásával célszerűbb-e igénybe venned.

A hiteligényléshez a bankoknak szükségük van Tőled a munkáltatód által kitöltött munkáltatói igazolásra és a legutóbbi 3 hónap legalább 3 havi munkabért tartalmazó számlakivonataira. Ne felejtsd el, hogy a bankoknak saját formanyomtatványuk van a munkáltatói igazolásra, mivel a munkáltatók eltérő nyomtatványai közötti adattartalombeli eltérések nehezítenék a hitelbírálatot. Ezért minden esetben a pénzintézet saját munkáltatói igazolás mintáját töltesd ki a munkáltatóddal!

Amennyiben szükséged van bankszámlára, személyi kölcsönre, lakáshitelre vagy bármilyen más pénzügyi eszközre, a terméket válaszd ki az alábbi kalkulátor választónk segítségével, és töltsd ki a kalkulátorainkat!

1
Hirdetés
Hirdetés