Online Babaváró hitel: A leggyorsabb út a támogatáshoz

Online Babaváró hitel: A leggyorsabb út a támogatáshoz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-08
 

A Babaváró hitel online igénylése kényelmes és gyors megoldás azoknak a házaspároknak, akik szeretnék kihasználni a rendelkezésre álló támogatást. Az Erste Bank és a Bankmonitor.hu együttműködésének köszönhetően akár 3 munkanapon belül megérkezhet az összeg a számládra. Mutatjuk a részleteket!

A Babaváró hitel idén is vonzó lehetőség a fiatal házaspárok számára. 2024-től a maximális hitelösszeg 11 millió forintra nőtt. A kedvező feltételekkel jelentős anyagi terhet vehetnek le a vállukról a családalapítók: ha gyermek érkezik, a törlesztőrészletek 3-3 évre felfüggeszthetők, a második gyermek születése után a fennálló hiteltartozás 30%-a, a harmadik gyermek esetén pedig a teljes tartozás elengedésre kerül. 

2024-től érdemben változott a népszerű támogatás, a legfrissebb kormánybejelentésnek pedig azok örülhettek igazán, akiknek mostanában járna le a gyermekvállalásra nyitva álló idő. Egy biztos, továbbra sincs olyan hiteltermék, amely kedvezőbb lehetőséget kínálna a családalapítás előtt álló házaspárok számára.

Hirdetés

Hirdetés

Miért érdemes online, gyorsított igénylést kérni?

Nem sokan tudják, hogy ezt a hiteltípust is lehet már kényelmesen és gyorsan intézni: az online Babaváró hitel igénylés különösen fontos lehet, ha minden nap számít, például a gyermek érkezése miatt. Ilyen esetben a gyors és gördülékeny ügyintézés segíthet elkerülni a késlekedés okozta stresszt és nehézségeket. Az egyszerű, online folyamatnak köszönhetően pedig akár a kanapé kényelméből intézhetjük el a dolgot, ami különösen a várandósság miatt jöhet jól.

Az Erste Bank és a Bankmonitor.hu együttműködésének köszönhetően a hitelösszeg pár napon belül megérkezhet a számládra, végig követheted online az igénylés folyamatát és csak egyszer, előre egyeztetett időpontban szükséges a bankba fáradni a szerződéskötés miatt.

Az online igénylés folyamata egyszerű

Az alábbi lépéseken kell végigmenned:

  • Előzetes jogosultság ellenőrzése: Az online kalkulátor segítségével kiderítheted, jogosult vagy-e a hitelre és mekkora összeget igényelhetsz. A kalkuláció eredményét e-mailben is megkapod.
  • Adatbekérő kitöltése: Ha jogosult vagy, az adatbekérő kitöltésével kezdheted el az igénylési folyamatot. Ezt a Bankmonitor hitelszakértői rövid időn belül feldolgozzák, és felveszik veled a kapcsolatot.
  • Dokumentumok feltöltése: A szükséges dokumentumok, például személyazonosító okmányok, jövedelemigazolás és bankszámlakivonat feltöltése az online felületen történik. Ha a magzat már betöltötte a 12 hetes kort, a meghatározott orvosi igazolásra is szükség lesz.
  • Banki bírálat: A bank a beérkezett adatok alapján elvégzi a hitelbírálatot, ami a jogszabályban biztosított 10 munkanap helyett mindössze 2 munkanapot vesz igénybe.
  • Szerződés aláírása: Pozitív bírálat esetén az online igénylés után a szerződést aláírhatod, és a hitelösszeg akár 3 munkanapon belül a számládra kerülhet.

A Babaváró hitel igényléséhez szükséges alapfeltételek

Az alapvető elvárásokkal már a legtöbben tisztában vannak, de érdemes egy pillantást vetned rájuk, hogy biztosra mehess:

  • Kizárólag házasok igényelhetik, akik mindketten elmúltak 18 évesek, és a feleség még nem töltötte be a 30. életévét (2025. januárjáig még akár 40 éves korban is felvehető a hitel, de csak akkor, ha már úton a baba és a magzat betöltötte a 12 hetes kort).
  • Legalább 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolása szükséges, amelyből a jövőben a katások, az átalányadózók és a mezőgazdasági őstermelők kaphatnak engedményt.
  • Az utolsó 180 napról magyar alkalmazotti vagy vállalkozói jogviszony igazolása
  • Nem lehet köztartozásuk
  • Hitelképesnek kell lenniük, megfelelő jövedelemmel kell rendelkezniük és nem lehetnek rossz adósként nyilvántartva a KHR adatbázisban.

A kormányrendeletben rögzített alapfeltételek teljesítése már jó kiinduló alap, de arról is tudnod kell, hogy a bankok egyedileg határozzák meg a hitelbírálathoz kapcsolódó elvárásokat. Emiatt érdemes egy független szakértővel karöltve elindulni, hiszen idő és pénzveszteség takarítható meg, ha eleve annál a banknál indul a folyamat, ahol a leginkább valószínű a siker és a szükséges hitelösszeg.

A kalkuláció után a Bankmonitor szakértői végigvezetnek a folyamaton, így ha bármi hiba, vagy probléma lenne, azonnal el tudjuk hárítani, hogy ne nektek kelljen utánajárni, ezzel is gyorsítva a folyamatot.

Extra kedvezmény

A Babavárót igénylő házaspárok akár 260 000 forint extra jóváírásra is számíthatnak, attól függően, hogy melyik banknál kötnek szerződést. Érdemes utánajárni a részleteknek, mert az extra kedvezményekhez tartozó feltételek pénzintézetenként változhatnak.

A Bankmonitor gyorsított, online Babaváró hitelével is elérhető az Erste Bank által biztosított 150 000 Ft jóváírás, amit a szerződéskötést követően érkezik a család számlájára. A visszavonásig érvényes egyszeri jóváírás feltétele a banknál, hogy a maximális Babaváró hitelt, vagyis 11 millió forintot igényeljetek, a hitel folyósításakor a házaspár valamely tagja rendelkezzen Erste bankszámlával, amit a kölcsön futamideje alatt fenntart.

További részletekért és a hitel igénylésének megkezdéséhez látogass el a Gyorsított, online Babaváró hitel oldalra!

Hirdetés
Hirdetés