Online nyitna bankszámlát vállalkozóként? – A CIB Banknál már gond nélkül megteheti (X)

Online nyitna bankszámlát vállalkozóként? – A CIB Banknál már gond nélkül megteheti (X)
Hirdetés

Cikk2024-09-05
 

A CIB Bank tapasztalatai szerint a kisvállalati ügyfelek körében is gyorsan népszerűvé vált a teljesen online, bankfióki látogatást nem igénylő folyószámlanyitás. A pénzintézet ügyfeleit online kalkulátor is segíti a számukra megfelelő kedvezmények és számlacsomagok kiválasztásában.

Az online számlanyitás az egyéni vállalkozóknál, illetve a vállalati ügyfélkörben újszerű megoldásnak számít Magyarországon, és a CIB Bank az elsők között nyújtja ezt a szolgáltatást – nyilatkozta a Bankmonitornak Fetter István, a CIB Bank kisvállalati divíziójának vezetője. Ez azt jelenti – tette hozzá – hogy a vállalkozói ügyfelek is nyithatnak teljesen online, tetszőleges helyről, kényelmesen, rövid idő alatt, bankfióki látogatás nélkül bankszámlát, ezzel rengeteg időt és energiát megspórolva mind saját maguknak, mind a banknak.

Az online számlanyitás mellett – emelte ki – természetesen adott a lehetőség a bankkártya, illetve az online csatornák használatának igénylésére is. Az ügyfelek emellett kedvezményeket is választhatnak maguknak online módon, amelyek a saját bankhasználati szokásaikhoz igazodhatnak. „A néhány hónappal ezelőtt bevezetett szolgáltatás iránti érdeklődést jól illusztrálja, hogy eddig már közel négyszáz ügyfelünk nyitott teljesen online számlát, és az új ügyfelek 16 százaléka él ezzel a lehetőséggel” – hangsúlyozta Fetter István.

A potenciális igénylők köre igen széles: a pénzintézet nem határozott meg árbevétel korlátot, miközben számos jogi entitás – az egyéni vállalkozótól a betéti társaságokon keresztül egészen a korlátolt felelősségű társaságokig – élhet a teljesen online számlanyitás lehetőségével. Az online számlanyitás mellett továbbra is van lehetőség a bankfiókban – egy jelentősen leegyszerűsített, gyors folyamat keretében –, illetve akár az ügyfél székhelyén vagy tetszőleges más helyszínen, vállalati banki tanácsadó személyes jelenlétében megnyitni a számlát.

A teljesen online számlanyitás bevezetése Fetter István szerint egy nagyívű digitalizációs folyamat egyik fontos eleme a CIB Banknál. A folyamat úgy kezdődött, hogy kifejlesztettek egy online számlaajánlat-készítő kalkulátort, ahol az ügyfél meg tudja állapítani, hogy számára melyik lehet a legkedvezőbb bankszámlacsomag. Emellett kedvezményeket is választhat, akár a készpénz be-, akár a készpénz kifizetésből, akár a forint- vagy devizautalásból: a kedvezmény mértéke 25, 50, vagy 75 százalék lehet, annak függvényében, hogy mekkora az ügyfél számláján megjelenő forgalom. Ezeken felül – a bankkal való megállapodás alapján – egyedi kedvezményeket is kaphatnak az ügyfelek.

A vállalkozói számlavezetéshez kapcsolódóan ajánlóprogram is működik a CIB Banknál, amelynek keretében az ajánló és az ajánlott ügyfél is egyszeri pénzjuttatást kap a vonatkozó feltételek teljesítése esetén. Ezen felül további előnyökben is részesülhetnek az ügyfelek, ha ajánlják a bankot, ami lehet extra számlacsomag-kedvezmény vagy a meglévő kedvezmények időbeni meghosszabbítása. Utóbbinál arról van szó, hogy a bankoknál általános gyakorlattól eltérően – amikor az ügyfél az akvizíciós időszak lejárta után elveszíti a kedvezményeit – a CIB Banknál adott a lehetőség egyedi árazás kialakítására, vagy – sikeres ügyfélajánlást követően – a kedvezményes időszak meghosszabbítására is.

Állítsa össze vállalkozására szabott számlacsomagját, válasszon kedvezményeink közül, és indítsa el az online számlanyitást: www.cib.hu/onlinevallalkozoiszamla

Hirdetés