Online személyi kölcsön igénylés: nem csak kényelmes, de pénzt is hozhat a konyhára!

Online személyi kölcsön igénylés: nem csak kényelmes, de pénzt is hozhat a konyhára!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-14
 

A személyi kölcsön 2024-ben is rendkívül népszerű, hiszen gyors és rugalmas hiteltípus, ami kényelmesen, akár otthonról is igényelhető. Az online személyi kölcsönök összehasonlításával és igénylésével nem csak időt, hanem jelentős pénzt is meg lehet takarítani. Mutatjuk, hogy miért érdemes az online igénylést választani, és hogyan spórolhatunk több mint félmillió forintot a megfelelő kölcsön kiválasztásával.

Számos esetben adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor gyorsan elérhető, kisebb-nagyobb hitelre van szükségünk. Legyen szó a családi autó meghibásodásáról vagy cseréjéről, egy elromlott háztartási gép pótlásáról, lakásfelújításról vagy akár orvosi költségek fedezéséről – egy személyi kölcsön bármilyen cél megvalósításában segíthet. A szabad felhasználású, akár néhány nap alatt igénybe vehető hitelhez ráadásul ingatlanfedezetre sincs szükség.

Hogyan érdemes elindulni, ha jellemzően online szeretjük intézni a dolgokat? Olvass tovább, mert vannak jó híreink: nem csak kényelmes és gyors, de jövedelmező is lehet egy online személyi hitel igénylés.

Hirdetés

Hirdetés

Miért érdemes online személyi kölcsönt igényelni?

Az online személyi kölcsön igénylés lényege, hogy az igénylési folyamat a banki ajánlatok összehasonlításától kezdve a hitelkérelem benyújtásáig online történik. Nincs szükség arra, hogy személyesen bemenjünk a bankba, mivel ma már sok pénzintézetnél és független közvetítőn keresztül a folyamat elvégezhető az interneten keresztül. Ez nemcsak kényelmesebb, hanem időt is spórolhatunk vele.

Az online igénylés mellett szóló legfőbb érv természetesen a gyorsaság és a kényelem. Nem kell időt tölteni a bankfiókban, és nem kell igazodni a nyitvatartási időhöz sem. Az online kalkulátorok segítségével azonnal áttekinthetjük a különböző bankok ajánlatait, és az igényeinkhez legjobban illeszkedőt választhatjuk. Ezen felül, a bankok gyakran külön kedvezményeket kínálnak az online igénylőknek, például alacsonyabb kamatokat vagy gyorsabb elbírálást. Mivel a folyamat teljesen digitális, a papírmunka is minimálisra csökken, ami szintén hozzájárul a gördülékeny ügyintézéshez.

Ráadásul már az igénylésnél is megjelennek anyagi előnyök, hiszen nem kell utaznunk a legközelebbi bankhoz. Ugyanakkor nem csak ilyen anyagi előnye lehet a dolognak. Ha körültekintően tájékozódsz az aktuális ajánlatokról, könnyen több százezer forintot spórolhatsz.

Mekkora előnye van a megfelelő bankválasztásnak?

Az igény megfogalmazódása után az első lépés egy megbízható online személyi hitel kalkulátor, amellyel egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatod az aktuális hitelajánlatokat. Ehhez csak néhány alapvető információt kell megadnod, mint például a hitelösszeget, a futamidőt, és a jövedelmedet. A kalkulátor ezután azonnal megmutatja, melyik bank kínálja a legkedvezőbb feltételeket.

A Magyar Nemzeti Bank júniusi adatai alapján az átlagos hitelösszeg nagyságrendileg 2,6 millió forint, így számoljunk ezzel és nézzük meg, hogy milyen különbség van a legjobb és legkedvezőtlenebb ajánlat között.

400 ezer forintos jövedelem megadása mellett jelenleg az UniCredit Bank Fix kamat személyi kölcsöne a legolcsóbb alternatíva, ami 13,10%-os THM-mel, 12,20%-os kamattal, havi fix, 46 412 forintos törlesztőrészlettel érhető el. A kölcsön után összességében 3 898 661 forintot kell visszafizetni a teljes, 7 éves futamidő alatt.

Ugyanezen paraméterekkel a legkedvezőtlenebb ajánlat a Cetelem Banknál érhető el, ennél az ajánlatnál 19,51%-os THM-mel, 17,6%-os kamattal találkozhatunk, a törlesztőrészlet 54 039 Ft, a teljes visszafizetés pedig 4 565 185 Ft.

Látható, hogy sok múlik a bankválasztáson, a legjobb ajánlat választásával ebben az esetben havonta 7 627 Ft takarítható meg, amely a teljes futamidő alatt összesen 666 524 Ft-ra hízik. Ennyit lehet tehát spórolni egy kis odafigyeléssel. Az anyagiakon túl pedig érdemes az egyes ajánlatokat más szempontokból is megvizsgálni, például hogy van-e az adott pénzintézetnél induló költség, milyen elvárások tartoznak az adott hitelhez, vagy kell-e bankot váltani az igényléskor.

Ötlet
Nem szeretnél bankot váltani? Nem probléma! A Bankmonitor személyi hitel kalkulátora alapján több olyan pénzintézettel is találkozhatunk, ahol az igénylésnek nem feltétele a bankszámlanyitás és -vezetés.

Kalkulálj, nézd meg, hogy melyek a legjobb ajánlatok számodra a Bankmonitor kalkulátorával!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
A megadott paraméterek mellett sajnos nem elérhető személyi hitel ajánlat
0

Hogyan érdemes elindítani az online személyi kölcsön igénylést?

A kalkuláció után, ha megtaláltad a megfelelő ajánlatot, az igénylést közvetlenül az oldalon is elindíthatod.

Ehhez az alábbi lépéseken menj végig:

  • A kiválasztott termék mellett kattints a zöld „Érdekel” gombra,
  • add meg a kért adatokat,
  • válaszd ki, ha online személyi kölcsön igénylést szeretnél,
  • majd kattints a „Visszahívást kérek” gombra és szakértő kollégánk felkeres, hogy átbeszéljétek a részleteket és elindítsátok a folyamatot.

Érdeklődésedet akkor is leadhatod, ha nem vagy biztos benne, hogy melyik termék lenne számodra a legmegfelelőbb. A Bankmonitor.hu szakértői segítenek az igénylési folyamatban, megválaszolják a felmerülő kérdéseket és végigkísérnek a teljes folyamaton, hogy biztosan a legjobb döntést hozhasd. A szolgáltatás igénybevétele ráadásul teljesen díjmentes, így semmilyen rejtett költséggel nem kell számolnod.

Hirdetés
Hirdetés