Otthonfelújítási támogatást igényelnél? Sürgősen állj neki a munkálatoknak

Otthonfelújítási támogatást igényelnél? Sürgősen állj neki a munkálatoknak

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-10-08
 

Otthonunk korszerűsítése, modernizálása nagyon fontos tényező. Elég csak az emelkedő rezsiszámlákra, illetve a felújítási támogatásra gondolnunk. Egyre többen igényelnek személyi hitelt céljuk megvalósításához, ez érthető is, hiszen sok esetben az idő sürget, a munkálatok végére érdemes még az idén pontot tenni.

Meglévő lakásunk korszerűsítését, felújítását sokan halogatták, a rezsiszabályok átalakulásával azonban az elavult épületek modernizálása hirtelen sürgetővé vált. Van azonban más ok is, ami miatt otthonunk felújítását nem érdemes halogatni.

Használjuk ki a még idén elérhető Otthonfelújítási támogatást

A gyermeket nevelő párok, egyedülállók meglévő otthonuk korszerűsítésére vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. A munkálatok költségének a felét, de legfeljebb 3 millió forintot utólag visszakaphatunk az államtól.

De mit kell teljesítenünk ahhoz, hogy megkapjuk a kedvezményt, mik az Otthonfelújítási támogatás igénylési feltételei?

 • Legalább egy gyermekünknek kell lennie. (Vállalt gyermek után nem jár a támogatás, ugyanakkor a várandósság 12. hetét betöltött magzat már meglévő gyermeknek minősül.)
 • Legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkeznünk a lakásban: együttes igénylés esetén mindkét szülőnek illetve kiskorú gyermeküknek az együttes tulajdoni hányada számít. (Nem kötelező mindenkinek tulajdoni hányaddal rendelkeznie.)
 • Legalább egy éve a lakásban kell élnünk, amelyet lakcímkártyával szükséges igazolni. (Kivéve, ha éven belül építettük, vásároltuk az ingatlant. Az egy évnél fiatalabb gyermekünknek nem kell teljesíteni ezt az elvárást.)
 • Legalább egy éves TB jogviszonnyal kell rendelkeznünk. (Együttes igénylés esetén elég, ha az egyik fél teljesíti a feltételt.)
 • Nem lehet köztartozásunk. (Együttes igénylők esetén mindkét félnek teljesíteni kell az elvárást.)
 • Nem lehetünk büntetett előéletűek. (Együttes igénylők esetén mindkét félnek teljesíteni kell az elvárást.)

Akkor leszünk együttes igénylők a házas, élettársunkkal, ha ugyanazon lakcímen élünk.

Fontos
A támogatás összegének meghatározásakor nagyon fontos, hogy mennyi munkadíjat és anyagköltséget fizetünk ki. Ugyanis a kedvezmény összegének fele-fele arányban kell tartalmaznia a két költségelemet. Ez azt jelenti, hogy a maximális kedvezmény kihasználásához összességében minimum 6 millió forintos költségvetés szükséges, azon belül pedig mind a munkadíjnak, mind pedig az anyagköltségnek el kell érnie legalább a 3 millió forintot.

Hirdetés

Hirdetés

A lakásfelújítási támogatásból nem fizethetjük ki a munkálatokat

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy utólagosan kapjuk meg a felújítási támogatás összegét. Ez azt jelenti, hogy más forrásból kell előfinanszírozni a munkálatokat. Ha nincs elegendő saját megtakarításunk, akkor két lehetőségünk van:

 1. Lemondunk a munkálatokról.
 2. Valamilyen más forrást, adott esetben felújítási hitelt veszünk igénybe.

Sok időnk a hezitálásra nincsen, hiszen a támogatást a jelenleg érvényben lévő szabályok alapján csak 2022. december végéig igényelhetjük a Magyar Államkincstárnál.

A személyi hitelt elég gyorsan megkaphatod, hogy még beleférjenek a munkálatok

Az idő tehát szorít, ráadásul nem csak a munkálatokkal, hanem a hiteligénylés átfutási idejével is számolnunk kell. Egy jelzáloghitel esetében ez az idő 4-8 hét is lehet. Ez azt is jelentené, hogy a munkálatoknak – amennyiben nincs elegendő önerőnk – érdemben valamikor novemberben tudnánk nekiállni. Az pedig már erősen kérdéses lenne, hogy milyen korszerűsítés is fér bele a hátralévő másfél hónapba.

A személyi kölcsönt azonban lényegesen gyorsabban megkaphatjuk, nagyságrendileg egy hét telik el az igénylés benyújtása és a kölcsönösszeg folyósítása között. Közel egy hónappal hosszabb időnk lenne a lakás korszerűsítésére.

Két dolgot kell szem előtt tartanunk a szűkös idők miatt. Minél előbb egyeztessünk a mesterekkel arról, hogy mikor tudnának nekiállni a munkálatoknak, és az mennyi időt is venne igénybe a felújítás. December közepe után már ne maradjon semmilyen feladat.

A minél gördülékenyebb hiteligénylés miatt érdemes szakértőhöz fordulni. A fedezetlen hitelek bírálati ideje valóban igen gyors, ha azonban valami hiányzik, akkor az idő könnyen megduplázódhat. A jelenlegi helyzetben pedig minden nap számíthat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés