Raiffeisen Yelloo bankszámla: fiatalokra hangolva (x)

Raiffeisen Yelloo bankszámla: fiatalokra hangolva (x)
Hirdetés

Cikk2024-09-10
 

A fiatalok számára ma már legalább annyira természetes, hogy van bankszámlájuk és bankkártyájuk, hogy a mobiljukon keresztül intézik a pénzügyeiket, mint az, hogy rendelkeznek mobilinternet előfizetéssel. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy milyen költséget jelent ez számukra. Megnéztük, mire érdemes odafigyelniük akkor, ha okosan szeretnének bankszámlát választani.

Bár a magyar fiatalok átlagosan 27 éves korukban költöznek el otthonról, ez nem jelenti azt, hogy ne intéznék már ezt megelőzően is önállóan a pénzügyeiket. Sokan közülük dolgoznak, de az ösztöndíj, a diákhitel vagy éppen a szülőktől kapott zsebpénz is megjelenhet bevételi oldalon, amelyekből azután finanszírozhatják kiadásaik egy részét. Éppen ezért a többség huszonéves korára már használ valamilyen bankszámlát, amiről utalhat, illetve az ehhez járó bankkártyával fizethet az interneten vagy éppen az üzletek pénzárainál. Mobiljukon keresztül ráadásul nyomon követhetik pénzügyeik alakulását, de akár fizethetnek is a telefonjukkal, amennyiben bedigitalizálják a bankkártyájukat.

Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy egy bankszámla fenntartása mekkora költség. Ha a fiatal diákhitelt igényelt, akkor viszonylag könnyű a helyzete, hiszen a szabad célú Diákhitel1 konstrukciót kizárólag úgynevezett diákhitel számlára kaphatja meg, ilyet azonban jelenleg mindössze négy bank kínál. Ezen számlák feltételei nagyon kedvezőek és egységesek, például nincs számlavezetési díj, mint ahogy a bankkártyáért, valamint a net- és mobilbanki szolgáltatásokért sem kell fizetni ezeknél.

Más a helyzet akkor, ha a fiatalnak nincs diákhitele, vagy éppen nem tanul, ebben az esetben ugyanis a piaci ajánlatok között keresgélhet. Az egyik fontos, fix tétel rendszerint a havi számlavezetési díj, ám ezen kívül a számlához járó bankkártya kibocsátási és éves díjával is érdemes kalkulálni. Bár a bankkártyával történő fizetés mindenütt ingyenes, az eseti utalásnak, valamint a csoportos beszedési és állandó átutalási megbízásoknak már lehet költsége, ami használattól függően akár jelentős kiadást is jelenthet. Az is kérdés, hogy a mobil- és netbank használatának van-e díja, ugyanis egyes pénzintézetek ezért is pénzt kérnek, még ha ez nem is jelentős tétel.

Hirdetés

Kedvezmények nem csak tanulóknak

A 26 éves korig igényelhető Raiffeisen Yelloo számlának nem feltétele a diákhitel, sőt az sem, hogy valaki tanuló legyen. A számlavezetés itt 0 Ft/hó, ráadásul akció keretében – 2024. december 31-ig történő igénylés esetén – a számlához járó bankkártyának sem kibocsátási, sem éves díja nincs az első esztendőben. Az eseti forint utalás net- és mobilbankon keresztül 50 000 Ft összeghatárig ugyancsak ingyenes, a fiatalok pedig rendszerint ennél kisebb összegeket szoktak utalni.

Bár az elektronikus fizetés a fiatalok körében rendkívül népszerű, előfordul, hogy készpénzre van szükségük. Mivel a Yelloo számláról havonta 150 000 Ft díjmentesen vehető fel legfeljebb két részletben bármelyik magyarországi forint ATM-ből, ez sem jelent költséget.

Szerezd meg a 20 000 Ft jóváírást és az akár 10 000 Ft visszatérítést

Amennyiben egy fiatal Yelloo számlát nyit egy év hűségidővel, akkor akciósan – visszavonásig, de legkésőbb 2024. október 18-ig – 20 000 Ft jóváírást és ezen felül vásárlásai után akár 10 000 Ft visszatérítést kaphat.

20 000 Ft jóváírás feltétele: 1 év hűségidő vállalása, a Yelloo Klubba és  promócióra való regisztráció és 5 db betéti kártyás vásárlás tranzakciónként minimum 1 000 Ft értékben.

10 000 Ft visszatérítés feltétele: a promóció keretében nyitott Yelloo számlákhoz kapcsolódó, 2024.11.15-ig történt betéti kártyás vásárlások 10%-a, de maximum 10 000 Ft visszatérítésre kerül.

A Yelloo számla Virtuális bankkártyával is igényelhető, ami akár a számlanyitás napján is használható és a Bank utólagos jóváírás formájában elengedi az első 12 havi díját és első kibocsátási díját, tehát az első évben ingyenes.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ha tetszik a számla, akkor megéri akár ajánlani a barátoknak, mert sikeres ajánlásonként 5 000 Ft jóváírás kapható.

Csatlakozz a Yelloo Klub közösségéhez

Ha valaki aktívan használja a bankkártyáját, akkor a Yelloo Klub számos izgalmas kedvezményt biztosíthat a számára. Nincs más teendő, mint minél többször használni a Raiffeisen Mastercard bankkártyát és gyűjteni a pontokat, hogy azután a pontokért kedvezménykuponokat kapjon, például akár a Budapest Parkba is.

Számlavezetés betéti kártya szolgáltatással. További feltételeket az üzletszabályzatok és kondíciós lista tartalmaz.

A cikk elkészítését a Raiffeisen Bank támogatta.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk