Sberbank bankszámla szolgáltatások elérése az aktuális helyzetben

Sberbank bankszámla szolgáltatások elérése az aktuális helyzetben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-03
 

Nem meglepő módon özönlenek a végelszámolás alá került Sberbank ügyfeleinek kérdései a bankhoz, a jegybankhoz és a kártalanításért felelős Országos Betétbiztosítási Alaphoz is. Az MNB összegezte a leggyakoribb kérdéseket, melyek közül most a bankszámla szolgáltatásokkal kapcsolatban hoztunk hasznos gyűjteményt a jegybank válaszaival.

Kérdések és válaszok

Az előzmények már mindenkihez eljuthattak, komoly fejtörést és aggodalmat okozva, főleg a Sberbank ügyfeleinek. A legfontosabb kérdésekben az MNB a mai napon készített összefoglalást, összegyűjtöttük a bankszámla szolgáltatások eléréséhez kapcsolódó legújabb információkat.

Tudok még utalni a Sberbankos számlámról? A szolgáltatók le tudják vonni a közüzemi és egyéb megbízásokat?

“A banki tranzakciók vagy bármilyen egyéb banki tevékenység már nem folytatható, mert az MNB visszavonta a bank engedélyét. Közüzemi díjak, előfizetések teljesítését illetően javasolt a szolgáltatóval egyeztetni.”

ATM-ből lehet még készpénzt felvenni a Sberbankos kártyámmal? 

“A banki tranzakciók, így a készpénzfelvétel sem lehetséges már, mert az MNB visszavonta a bank engedélyét, így a korábbi Sberbankos számlákhoz minden hozzáférés megszűnt.”

Mit tegyek, ha a munkabéremet Sberbankos számlára utalják? 

“Mielőbb jelezze munkáltatójának a helyzetet, és kérje együttműködését, hogy más módon, lehetőség szerint más banknál vezetett bankszámlára történjen az utalás.”

A családi pótlékot sem kapom meg? 

“Mielőbb jelezze a Magyar Államkincstárnál a helyzetet, és kérje együttműködését, hogy más módon, lehetőség szerint más banknál vezetett bankszámlára történjen az utalás. Ugyanez lehet a megoldás más családtámogatás, illetve nyugdíj folyósításával kapcsolatban is. Bővebb információk a témáról, illetve az egyéb aktualitásokról a Magyar Államkincstár honlapján találhatók. Változás bejelentés (cím, számlaszám, utalás módosítására).

Hirdetés

Hirdetés

Bankszámlanyitás gyorsan, de hol és hogyan?

A Bankmonitornál is törekszünk arra, hogy a lehető leggyorsabban kiszolgáljuk a megnövekedett bankszámlanyitási igényeket. A bankokban is valószínűleg jóval nagyobb tumultusra lehet számítani, hiszen a pórul járt ügyfeleknek sürgősen új bankszámla szolgáltatásra van szükségük.

A gyorsaság most tehát kiemelten fontos, hiszen minden érintett ügyfél mielőbb hozzá szeretne jutni a pénzéhez és az OBA kártalanítására könnyen lehet, hogy még egy hetet is várni kell.

De hogyan lehet meggyorsítani a folyamatot? Egyáltalán melyik bankot válasszam?

Az idő sürgetése miatt most nem lehet alaposan felkészülni és napokig tájékozódni, így kiemelten hasznosnak bizonyulnak az innovatív bankszámla kalkulátorok, amik a legtöbb hazai bank aktuális számlacsomag ajánlatát tudja objektíven összehasonlítani.

A kalkuláció az egyéni bankolási szokásokra épül, ezért a találati lista már csak az olyan releváns találatokat fogja megjeleníteni, ami jó eséllyel testhezálló lesz. Az eredmények megjelenítésekor több online is igényelhető bankszámla szolgáltatást találhatunk, ennek igénybevételével elkerülhetjük a személyes bankfióki látogatást, ami a jelen helyzetben extra időspórolási faktor lehet.

A Bankmonitor bankszámla oldalán a legfontosabb információk is megtalálhatók, köztük a leggyakrabban előforduló kérdésekkel bankszámlanyitás előtt. Jobb tudni oldalunk pedig további segítséget adhat az alaposabb tájékozódásban, a fogalmak megismerésében.

Kihez forduljak segítségért a számlanyitáskor?

A legjobb helyen vagy, ha cikkünket olvasod, hiszen a Bankmonitornál olyan online, 0-24 órában igényelhető, akár 2 évig ingyenes bankszámlacsomagot is igényelhetsz, ami kizárólag online felületünkön érhető el. Ilyen például a népszerű CIB ECO számlacsomag.

A számlanyitás az ingyenes bankszámla oldalon pár kattintással megkezdhető, ha pedig elakadtál a folyamatban, szakértőink készséggel segítenek. Ha pedig több bank ajánlatát hasonlítanád össze, akkor a kalkulátorban az “ÉRDEKEL” gombra kattintva adhatsz le azonnali jelentkezést, melyre mielőbbi megkeresésünkre számíthatsz.

A számlanyitás maximum 1-2 munkanapot vehet igénybe.

Hirdetés
Hirdetés