Sok házaspár már csak néhány hónapig igényelhet babaváró hitelt! (x)

Sok házaspár már csak néhány hónapig igényelhet babaváró hitelt! (x)
Hirdetés

Cikk2024-09-11
 

Kevesebb, mint négy hónapig igényelhetnek babaváró hitelt már csak azok a párok, ahol a feleség elmúlt 30 éves. Ehhez persze szükséges, hogy igényléskor a feleség várandós legyen, ám jövőre már így sem juthatnak hozzá az akár 11 millió forint összegű, kedvezményes hitelhez. Összegyűjtöttük, mire kell odafigyelnie azoknak, akik élnének a lehetőséggel, illetve miként hozhatják ki a lehető legtöbbet a babaváróból.

A babaváró egy komoly állami támogatással elérhető hitel, ami pénzügyi szempontból a legkedvezőbb finanszírozás jelenleg a piacon. A hitel az első 5 évben ugyanis kamatmentes, amennyiben pedig ezen idő alatt legalább egy gyerek születik, akkor a futamidő végéig az is marad. Ráadásul az első gyerek megérkezését követően a törlesztés 3 évre felfüggeszthető, míg a második gyereknél újraindul a 3 éves törlesztési moratórium, valamint elengedik a fennálló tőketartozás 30 százalékát is. A harmadik gyerek érkezésekor pedig a teljes fennálló tőketartozás megszűnik.

Vagyis, ha a babavárót a pár úgy igényli, hogy már úton van a baba, akkor el sem kell kezdeniük a törlesztést, amennyiben pedig a második és a harmadik gyerek viszonylag gyorsan megszületik, akkor a hitelből egyetlen forintot sem kell visszafizetniük.

A babaváró hitel fontos előnye, hogy a szabad célú, vagyis a felhasználást illetően nincs megkötve a pár keze. Ennek ellenére a többség lakáscélra fordítja, ingatlant vásárol vagy épít, esetleg felújít belőle, már csak azért is, mert a babaváró részben vagy egészben önerőként használható egy lakáshitelnél.

Fontos kiemelni, hogy a babaváróhoz kapcsolódó állami támogatások minden bank esetében azonosak, így érdemes az egyes bankok többletszolgáltatásai, illetve a hitelfolyósításhoz kapcsolódó kedvezményei alapján választania a pároknak.

Hirdetés

Pénzt kaphatnak vissza a babavárót igénylő párok

Az állami támogatásnak köszönhetően eleve nagyon kedvező babaváró hitel különlegessége, hogy a bankok többsége meghatározott összegű jóváírást ad azoknak, akik náluk igénylik azt. A Gránit Bank például 180 000 forintot ír jóvá utólag azoknak, akik 2024. október 31-ig igényelnek náluk babaváró hitelt úgy, hogy a folyósítás november 30-ig megtörténik.

Ha pedig a pár mindkét tagja mobiltelefonon keresztül, szelfivel számlát nyit a banknál, és teljesítik a megadott feltételeket, akkor további 40-40 000 forintot kaphatnak, vagyis akár 260 000 forintra is szert tehetnek, amennyiben a Gránit Banknál igénylik a hitelt.

A babaváró mellé igényelt bankszámla havi díja ráadásul akár 0 forint is lehet, és akkor még nem beszéltünk az ajánlóprogramról. Ugyanis, ha elégedettek vagyunk a számlával, akkor ajánlhatjuk ezt másoknak is, ami sikeres ajánlásonként 10-10 000 forint plusz jóváírást jelent.

Babaváró igénylés otthonról, akár 30 perc alatt

A babaváró hitel igénylésének nem kell feltétlenül bonyolultnak és időigényesnek lennie, a Gránit Bank Babaváró Kölcsön például akár otthonról, 30 perc alatt igényelhető. Nincs más teendőnk, mint megadni az adatainkat, feltölteni a szükséges dokumentumokat, majd aláírni és megkötni szerződést akár online, VideóBankon keresztül. Természetesen a szerződéskötés során a bank szakértője végig a segítségünkre lesz. A folyósításra sem kell sokat várni, a bank ugyanis a sikeres szerződéskötést követően akár 24 órán belül folyósítja az igényelt babaváró összegét a Gránit bankszámlára.

A cikk elkészítését a Gránit Bank támogatta

Hirdetés