Sokat beáldoznál a kedvezményes hitelért, de azért van határ!

Sokat beáldoznál a kedvezményes hitelért, de azért van határ!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-01-25 Frissítve: 2021-07-01
 

Az év bármely szakában népszerűek a személyi kölcsönök, de sokszor nem gondoljuk át, hogy a legjobb kamatért mit is kérnek tőlünk a bankok. A gyűjtésünkben most a legfontosabb feltételeket szedtük össze, ebből kiderül, hogy az elsőre jónak hangzó ajánlat is tartalmazhat buktatókat. De ha elolvasod az írásunkat, akkor te már nem futhatsz bele ezekbe a csapdákba.

Személyi kölcsön felvétele előtt használd kalkulátorunk, hogy a legjobb ajánlatot kifoghasd!

Valószínűleg sokan találkoztatok már pályafutásotok során a személyi kölcsönnel. Egyszerűen nem is tehetsz mást, hiszen a bank a legtöbbször ezzel találja meg az ügyfeleket. Saját tapasztalat, hogy az egyik – szándékosan nem megnevezett – bank is e-mail formájában előszeretettel bombáz a személyi kölcsön ajánlataival.

A termék előnyei ismertek, úgy mint: gyors ügyintézés és kiutalás, fedezet nélkül felvehető, bármilyen vásárlási célra felhasználható, rögzített és akár már 7% alatti kamattal elérhető. Ezek közül most a legutóbbit néztük ki magunknak, vagyis arra a kérdésre keressük a választ, hogy miként is kaphatod meg a legjobb kondíciót a banknál.

1) Jövedelem nagysága

Nem is tehetnénk mást az első helyre, hiszen bankról lévén szó, csak arról tud véleményt alkotni, amit lát és hitelt érdemlően bizonyítunk neki. És mivel egy hitelt a jövedelmedből fizetsz vissza, ezért a bank legelőször a hitelminősítésnél a jövedelmet fogja megnézni.

Logikusan, minél magasabb a havi jövedelmed, annál kevesebbet vesz el belőle egy rögzített törlesztő, így a bank számára sem jelentesz akkora kockázatot, vagyis adhat nyugodtan kamatkedvezményt. Nem feltétlenül kell itt gigászi jövedelemre gondolni, de a legtöbb esetben az országos átlagkereset felett kell keresned, hogy kiélvezhesd az alacsony kamatokat. Bankja válogatja, de előfordulhat, hogy kamatkedvezményt csak 400-500 ezer forintos jövedelemnél szavaznak meg.

2) Jövedelem bankhoz utalása

Nagyon gyakran a személyi kölcsönöknél is azzal tudsz még kedvezőbb kondíciókat elérni, ha a hitelt nyújtó bankhoz utaltatod a jövedelmedet. Ezt sem kell túlbeszélni, a bank ezzel szintén nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen magához köt a számlavezetésen keresztül. Ne felejtsd el ilyenkor megnézni, hogy a számlavezetésnek milyen költségei vannak. Mert elképzelhető, hogy amit a kamaton megnyersz, azt elveszted a számlavezetésen.

3) Aktív bankszámlahasználat

Jellemzően kéz a kézben jár ez a feltétel az ezt megelőzővel. A bank ugyanis nem feltétlenül elégszik meg azzal, hogy a jövedelmedet hozzá utalod, hanem elvárhatja azt is a kedvezményért cserébe, hogy a számlát aktívan használd. Ez azt jelenti, hogy bizonyos megbízásokat ezen a számlán keresztül kell intézned (pl. csoportos beszedés). Nem megugorhatatlan feladat, és ha már a jövedelmed átutalása egyébként is megtörtént, akkor ez sem lehet nagy érvágás. De mint mindig, nézd meg kétszer is, hogy mennyibe kerül a bankolás.

4) Legalább „x” évre vegyél fel hitelt

Nem általános, de belefuthatsz abba, hogy a kedvezményes kamatú hitelt a korábbiakban említett feltételeken kívül csak akkor adja meg a bank, ha a személyi kölcsönt például legalább 3 éves futamidőre veszed fel. Ne feledd, minél hosszabb a futamidő, annál több kamatot fogsz kifizetni a banknak.

Egy példán bemutatva máris bebizonyítjuk mindezt. Tegyük fel, hogy felveszel 6,95%-os éves kamattal 1 millió forintot. ha egy év alatt fizetnéd ki, akkor havonta 86,5 ezer forintot fizetnél (összesen 1 038 044 Ft-ot). Viszont, ha a három éves futamidőt választod, akkor havonta csak 31 ezer forintot fogsz fizetni, de a teljes visszafizetés 1 110 753 forint lesz. Tehát, összességében a hosszabb futamidővel 70 ezer forinttal jársz rosszabbul.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés