Sürgősen pénzre van szükséged egy orvosi beavatkozásra? Megnéztük, hogyan juthatsz jelenleg hitelhez!

Sürgősen pénzre van szükséged egy orvosi beavatkozásra? Megnéztük, hogyan juthatsz jelenleg hitelhez!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-01-31
 

Bármikor előfordulhat, hogy váratlan orvosi beavatkozásra van szükségünk, ami mind többször magánegészségügyi intézményben történik. Már maga egy szakorvosi vizsgálat is több tízezer forintot kóstál, ám egy műtét vagy összetettebb fogorvosi beavatkozás már akár milliós tétel is lehet. Mivel minden ilyen esetben fontos a gyorsaság, ha nincs kellő összegű megtakarításunk, akkor komoly kihívás a pénz előteremtése. Utánajártunk, mennyibe kerülnek a mostanság leggyakoribb vizsgálatok és beavatkozások, illetve ezek hitelből történő megfinanszírozása vajon mennyibe is kerül.

Az egészségünk óriási kincs, amit a mintegy két éve tomboló koronavírus járvány alatt valószínűleg mindannyiunkban tudatosodott. Egy betegség azonban nem csak lelki és fizikai kihívást jelent, hanem pénzügyileg is óriási teher, hiszen a hosszú várólisták és a járvány miatti szigorítások miatt mind többen kénytelenek a magánegészségügyi intézményekhez fordulni, ami viszont komoly költséggel járhat.

Hirdetés

Hirdetés

Mekkora kiadást jelenthet egy orvosi beavatkozás?

Egy poliszomnográfos (PSG) alvásdiagnosztikai vizsgálat – amikor kórházi körülmények között rögzítik az agyi elektromos tevékenységet (EEG), a szemmozgást (EOG), az izomtónust (EMG), a légáramlást (hőmérséklet és nyomásváltozás), a horkolást, a mellkasi és hasi légzést, a véroxigénszintet, a szívritmust, az EKG-t, a testpozíciót, a lábmozgást és esetlegesen a nPAP terápiás készülék adatait – és az ezt megelőző szakorvosi vizsgálat például 80-90 000 forintba kerül, ám a kontrollért is alkalmanként 8 000 forintot elkérnek.

Ennél lényegesen többet kell fizetni azonban például egy lézeres visszérműtétért, ami az előzetes laborvizsgálattal együtt már akár 300 ezer forintba is kerülhet. Ennél gyakrabban fordul azonban elő, hogy valamilyen fogorvosi beavatkozásra van sürgősen szükség, egy implantátumért pedig akár 200-300 ezer forintot is ki kell fizetni, ha pedig több fog pótlása szükséges, akkor könnyen millió forint feletti kiadásról beszélhetünk. Ám már egy korona elkészítése is 100 ezer forint körüli összegbe kerül, aki pedig fix fém fogszabályzót szeretne, az 400 ezer forint feletti kiadásra készüljön.

Egészen más jellegűek természetesen a plasztikai műtétek, ám ezek iránt is mind nagyobb az igény, az árat illetően pedig itt bizony csak úgy röpködnek a milliók. Egy implantátummal történő mellnagyobbítás például 1,5 millió forint is lehet, de a has- és orrplasztika 1 millió forint, a szemhéj és fülplasztika pedig 500 ezer forint körül áll meg nagyjából.

Mennyi hitelt kaphatunk?

Elegendő saját megtakarítás híján egy váratlan orvosi beavatkozás megfinanszírozásában legtöbbször segíthet egy személyi kölcsön, hiszen a kamatok jelenleg viszonylag kedvezőek, az átfutási idő pedig – ha minden szükséges dokumentumot megkapott a bank – mindössze néhány nap is lehet. Természetesen a hiteligénylésnek vannak feltételei, így például nem lehetsz rossz adósként a KHR-rendszerben (régi nevén BAR-lista) nyilvántartva, rendelkezned kell megfelelő összegű igazolt jövedelemmel, valamint legalább három hónapja a jelenlegi munkahelyeden kell dolgoznod, de persze nem állhatsz próbaidő vagy éppen felmondási idő alatt sem.

személyi kölcsön havi törlesztője

A személyi kölcsönök fontos előnye, hogy az igényléshez nincs szükség ingatlanfedezetre, kizárólag az igazolt jövedelem alapján határozza meg a bank, hogy mekkora hitelösszegre számíthatsz. A JTM-szabály alapján egy 500 000 forintot el nem érő nettó jövedelemnek legfeljebb a fele fordítható hiteltörlesztésre, míg félmillió forintól 60 százaléknál ránt be az „adósságfék”. Eszerint például 300 000 forintos nettó keresettel akár havi 150 000 forint havi törlesztő is bevállalható, ám tudnod kell, hogy ez csak a jogszabályi plafon, a bankok ennél óvatosabban is eljárhatnak.

Bonyolítja ugyanakkor a helyzetet, ha van már hiteled vagy hitelkereted, hiszen a meglévő hiteled törlesztője csökkenti a „szabad” jövedelmed, így kisebb összegre számíthatsz. A hitelkeretről pedig sokan nem tudják, hogy ennek 5 százaléka bizony ugyancsak hiteltörlesztőnek számít, mégpedig akkor is, ha ebből egyetlen forintot sem használtak fel.

Amennyiben a jövedelmed eléri a hitelképességi minimumot – ami általában az aktuális minimálbér összege -, ám a JTM-korlát miatt a szükséges havi törlesztőrészlethez kevés, akkor megoldást jelenthet a futamidő meghosszabbítása. Változatlan hitelösszeg esetén ugyanis a futamidővel fordítottan arányosan csökken a havi fizetni való: például egy 5 000 000 forint összegű hitelnek 5 éves futamidőre 100 000 forinttól indul a törlesztője, míg 7 évre 76 000 forint jelenleg a legkedvezőbb ajánlat. Ezen kívül egy adóstárs bevonása lehet még megoldás, hiszen ilyenkor az adósok jövedelmét együttesen veszi figyelembe a bank.

Egy személyi kölcsön hitelösszege legfeljebb 10 000 000 forint lehet, míg a futamidő esetében 10 év a plafon, ám szabad felhasználásra a Bankmonitor hitelkalkulátora szerint legfeljebb 8 évet engednek a bankok jelenleg. (Lakásfelújításra vagy autóvásárlásra akár 10 000 000 forintot is igényelhetsz.)

Mennyibe kerül most a hitel?

Ahogy a termékeket és a szolgáltatásokat eltérő árakon kínálják a vállalkozások, úgy a hitelek között is jelentős különbségek vannak, vagyis ugyanakkora hitelösszegnek – azonos futamidő mellett – eltérő lehet a havi törlesztője. A 11 bank termékeit összehasonlító Bankmonitor személyi hitel kalkulátor alapján például egy 5 millió forint összegű szabad felhasználású kölcsönnek – fix kamattal, 5 éves futamidőre, 300 000 forint nettó jövedelemmel – 100 000 és 120 000 forint között lehet a havi törlesztője, attól függően, hogy melyik bankot választod. Azon kívül, hogy senki nem szeretne a szükségesnél többet fizetni semmiért, ezen akár az is múlhat, hogy kapsz-e egyáltalán hitelt, illetve ha igen, megkapod-e a szükséges összeget.

Az, hogy milyen kamattal (vagy THM-mel) kapsz hitelt, az azonban rajtad is múlik, a bankok ugyanis kamatkedvezménnyel honorálják például a magasabb igazolt jövedelmet, de a banknál nyitott számlára érkező jövedelem is előnyt jelenthet. A hitelcél is befolyásolja a költséget, ugyanis némileg más feltételekkel kínálnak a bankok személyi hitelt lakásfelújításra, autóvásárlásra vagy éppen szabad felhasználásra.

Éppen ezért érdemes átgondoltan választani finanszírozást, de kérheted hitelközvetítő segítségét is, aki ismeri az egyes bankok hitelbírálati gyakorlatát, így megtudja mondani, hogy hol, mikor és mekkora összegre számíthatsz reálisan, illetve milyen dokumentumokra lesz szükséged az igényléshez.

Mennyi idő alatt lehet a számlánkon a hitel?

Egy személyi kölcsön átlagos átfutási ideje 5-7 munkanap, ám ezt attól számítják, hogy az igényléshez szükséges dokumentumokat (többnyire személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás) a bank hiánytalanul megkapta. Bonyolíthatja ugyanakkor a helyzetet, ha az igénylő vállalkozó, külföldön dolgozik, esetleg készpénzben kapja a jövedelmét, így ilyenkor még inkább elkél a szakértői segítség.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés