Szabadulj meg a lakáshiteled kockázatától!

Szabadulj meg a lakáshiteled kockázatától!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-10-25
 

A régebben felvett lakáshitelek kiváltása sok esetben nagyon aktuálissá vált. Ennek legjobb példája a változó kamatozású lakáshitelek hosszabb kamatperiódusra cserélése. Sok pénzt spórolhatunk meg, ha a korábbi változó kamatozású hitelünket hosszabb ideig fix kamatozású hitelre váltjuk. Esetenként már a mostani kamatkülönbözet is évi 1,5-2%pont különbséget jelenthet a hosszabb kamatperiódusú hitelek javára, ezért húsba vágó kérdés, hogy a hitelkiváltás mennyi pénzt fog nekünk jelenteni, amikor a kamatszintek érdemben emelkedni kezdenek.

A hitelkamatokat összehasonlító példánkban nettó 420 ezer Ft havi családi jövedelmet vettünk alapul. Az ingatlanérték 20 millió Ft, míg az igényelt hitelösszeg 10 millió Ft. Az alábbi ábrán szemléltetésként bemutatjuk, hogy a korábban felvett változó kamatozású hitelünkre átlagosan most épp milyen kamatot (piros görbe) kell fizetnünk, és azt is szemléltetjük, hogy mennyi kamatot kellene fizetnünk akkor, ha most kiváltanánk a korábbi hitelünket a legjobb 5 éves (kék görbe) vagy 10 éves (zöld görbe) kamatperiódusú lakáshitellel.

A piros görbén látott értékek azt mutatják, hogy a vízszintes tengelyen látható hitelfolyósítási időpontban megállapított kamatfelárak alapján mekkora lenne most a lakáshitelünk kamatozása, ha a jelenlegi 12 havi BUBOR értékével számolnánk. Világosan látható, hogy a már meglévő változó kamatozású lakáshitelek 90%-át azonnal megéri biztonságosabb, hosszabb kamatperiódusú lakáshitelre cserélnünk. Ha a jövőben a hitelkamatok emelkednének, és nem váltanánk ki ezeket a változó kamatozású hiteleket, akkor a törlesztőrészletünk is magasabb lenne. Éppen ezért ne bízzuk a véletlenre! Váltsuk ki azokat a hiteleket, melyekkel pénzt takaríthatunk meg!

A hitelkiváltás fontosságáról írtunk már korábban is, egy-egy cikkben a kiváltandó hiteltípusok szerint csoportosítva itt és itt megtalálod! Ha viszont Téged csak az egyéb hiteltípusok kiváltása érdekel, akkor pedig ide kattintva olvashatsz róla!

A Bankmonitor részletes lakáshitel kalkulátora segítségével nézd meg, hogy melyik hitellel célszerű kiváltanod a korábbi lakáshiteledet!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés