Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel? (2. rész)

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel? (2. rész)
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-10-15 Frissítve: 2018-10-16
 

Személyi kölcsön igényléskor számos feltételnek kell megfelelnünk, hogy a pénzintézetektől hitelt kaphassunk. A jövedelmi feltételeken kívül kérdésként merül fel a lakcím, az adóstárs megléte, vagy épp az, hogy a korábbi és a meglévő hiteleinket mindig rendben fizettük-e.

Korábban már tárgyaltuk, hogy személyi kölcsön igényléskor hogyan kezelik a bankok a különböző jövedelemtípusokat. Most pedig a többi felmerülő kérdésre adunk választ. Nézzük is ezeket egymás után:

Szükséges-e állandó magyar lakcím a személyi kölcsön igényléséhez?

Igen, majdnem minden esetben, de létezik olyan bank, ahol nem szükséges feltétele a hiteligénylésnek.

Kötelező-e adóstársat bevonni?

Általános esetekben általában nem szükséges, de létezik olyan bank, amelyik elvárja.

Más banknál két esetben szükséges adóstársat bevonnunk:

  1. ha idősek vagyunk, és adott banknál a korunk meghaladná az egyedül történő igénylés korhatárát
  2. JTM szabályok miatt: ha a jövedelmünket a személyi kölcsön felvételével már a jövedelmi terhelhetőséget meghaladó hiteltörlesztő terhelné

Hirdetés

Hirdetés

Heti törlesztésű hitel kizáró feltétel-e?

Több helyen kizáró ok, de nem minden banknál. Vannak bankok, ahol ügyet sem vetnek arra, ha ilyen hitelünk van. Azt leszámítva, hogy természetesen a jövedelmi terhelhetőségbe (JTM) beleszámítják a heti összeg 4-szeresét, amit havi törlesztőnek tekintenek.

Meglévő hiteleidet mindig rendben fizetted-e?

A Központi Hitelinformációs Rendszerben a lezárt és a meglévő hiteleidet is nyilvántartják. Ezen kívül a 30 napon túli tartozásokat és a könnyített fizetés engedélyezését is tartalmazza a dokumentum. Tehát a bankok a KHR lekérésével tudomást szereznek a 30 napon túli tartozásaidról, valamint azt is megtudják, ha valamelyik hiteledre a normál törlesztéshez képest könnyített fizetési lehetőséget kaptál.

Hány évesen igényelhetjük a személyi kölcsönt?

  • Általános minimum szabály papíron a 18 éves életkor betöltése, de a bankok jellemzően ennél magasabb életkorban lévőknek adnak hitelt.
  • Minimum korhatár a gyakorlatban: adóstárs nélküli igényléskor a bankok általában a legalább 23 éves kort elérőknek adhatják meg a kölcsönt, de a gyakorlati példát folytatva, létezik olyan bank is, amelyik erre már a 20 éveseknek is lehetőséget adhat.
  • A gyakorlati minimum korhatár (20-23 év) betöltése előtt is kaphatunk személyi kölcsönt, amennyiben adóstársat is bevonunk a szerződésbe.
  • Maximum korhatár: a HITEL LEJÁRATAKOR legfeljebb 70-72 éves lehet a most kölcsönt igénylő személy. Ha ezt a korhatárt meghaladná, akkor ő nem lehet adós a hitelben. Egy kivétel van: az egyik pénzintézet engedi a korhatár meghaladását abban az esetben, ha a kölcsönigénylő hitelfedezeti biztosítást köt a személyi kölcsöne mellé.

Ha szükséged van hitelre, nézd meg a részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal, hogy melyik a legkedvezőbb banki ajánlat!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés