Személyi Kölcsön Kalkulátor 2019 – Keresd meg a legkedvezőbb hitelt!

Személyi Kölcsön Kalkulátor 2019 – Keresd meg a legkedvezőbb hitelt!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-09-23 Frissítve: 2019-09-27
 

Akár pár óra alatt személyi kölcsönhöz lehet jutni manapság, ám aki csak ezt az egy szempontot veszi figyelembe választáskor, az bizony többet fizethet, mint amennyit feltétlenül kellene.

A személyi kölcsönök legfontosabb jellemzői, hogy

  • nincs szükség hozzájuk ingatlanfedezetre;
  • néhány órán, napon belül a számlán lehet a megigényelt összeg,
  • bármilyen célra felhasználható.

Nincs szükség ingatlanfedezetre

A személyi kölcsönök esetében nincs szükség ingatlanfedezetre, a bankok kizárólag a jövedelem alapján hiteleznek. Az, hogy a jövedelem alapján maximálisan mekkora hitelösszeget ad meg a bank, az a hitelintézet által elfogadott jövedelem nagyságától függ.

Bankmonitor TIPP: a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorban megadhatod a nettó jövedelmed, ami alapján a program kiszámítja, hogy az általad kért hitelösszeget megkaphatod-e.

Hirdetés

Hirdetés

Mekkora és milyen jövedelemmel vehetünk fel személyi kölcsönt 2019-ben?

Az aktuális JTM szabály (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szerint havi nettó 500 ezer forint alatt legfeljebb 50% lehet a hiteltörlesztők aránya a jövedelemhez képest, míg ha ezt eléri, akkor 60%-ig hitelezhetnek a bankok. Például: 300.000 Ft nettó jövedelem legfeljebb havi 150.000 Ft személyi kölcsön törlesztőt bír el, ám a bankok ettől lefelé indoklás nélkül eltérhetnek.

Nem minden jövedelmet fogadnak el egyformán a bankok

Vannak úgynevezett elsődleges jövedelmek, amelyekből legalább a minimálbér összegét fel kell tudnia mutatni az igénylőnek: munkabér, öregségi, vagy korkedvezményes nyugdíj, véglegesített rokkantsági ellátás/nyugdíj, bányászjáradék, életjáradék, megbízási díj.

Amennyiben az elsődleges jövedelmekből összejön az elvárt minimum, akkor ehhez hozzá számítják még az úgynevezett másodlagos jövedelmeket, amelyek megnövelik a maximálisan felvehető hitel összegét.

Másodlagos jövedelemnek számítanak: GYES, GYED, GYET, családi pótlék, házastársi tartásdíj, bármilyen családtámogatási ellátás, bónusz, bérleti díj, cafetéria, ingatlan bérbeadásból származó jövedelem (amennyiben bankszámlára érkezik).

Vannak olyan bevételek, amelyeket a bankok nem fogadnak el: a nem véglegesített ellátások és nyugdíjak, segélyek, rehabilitációs ellátás, közfoglalkoztatási bér (magyarul: közmunkából származó jövedelem).

A nagyobb jövedelem kamatkedvezményeket ér!

Mivel a személyi kölcsön mögötti garancia az adós jövedelme, a bankok alacsonyabb kamatokkal hiteleznek magasabb jövedelem esetén. Például: 3 millió Ft – 5 éves futamidővel és végig fix kamattal – személyi kölcsön havi törlesztője és teljes visszafizetése 170.000 Ft havi jövedelem esetén 61.800 Ft és 3,7 millió Ft, míg 300.000 Ft-os nettónál ugyanez 60.300 Ft és 3,6 millió Ft.

Bankmonitor TIPP: ha nem rendelkezel elegendő jövedelemmel, akkor adóstársat vonhatsz be a szerződésbe, így biztosítva a minimális elvárást. Ha teljesíted a minimális elvárást, akkor is érdemes lehet adóstársat bevonnod, mert ez alacsonyabb kamatot jelenthet. A személyi kölcsön kalkulátorral megnézheted az esetlegesen elérhető pénzügyi előnyt.

Milyen hosszú munkaviszonnyal vehetsz fel személyi kölcsönt?

Elvárás, hogy legalább 3-12 havi határozatlan idejű munkaviszonnyal rendelkezzen a hiteligényelő, de természetesen a próbaidő és a felmondási időszak automatikus kizáró okot jelent. Külföldi munkaviszonnyal is hiteleznek a bankok, ebben az esetben elkérik a külföldi munkaszerződést, illetve a munkáltatói igazolást.

A készpénzes jövedelem is hitelezhető, ám ebben az esetben NAV jövedelemigazolásra van szükség. Ez utóbbi azért lehet probléma, mert egy most kikért jövedelemigazolás például a 2018-as adóévre vonatkozik, így ha valaki tavaly munkanélküli volt, idén január óta pedig készpénzben kapja a fizetését, az hiába rendelkezik 3 hónapos munkaviszonnyal, mégsem lesz hitelképes.

Sokszor jelent gondot a határozott idejű munkaszerződés, hiszen a bankok egy része ezt kockázatként kezeli, ám ha korábban volt már hosszabbítás, akkor egy a banki gyakorlatot jól ismerő hitelszakértő jó eséllyel talál megoldást erre.

Milyen hosszú futamidőre adósodjunk el?

A személyi kölcsön kalkulátorral nagyon egyszerűen megváltoztathatod a hitel futamidejét, amivel azonos hitelösszeg esetén természetesen módosul a havi törlesztő nagysága is. Személyi kölcsön esetében a futamidő maximálisan 10 évre tolható ki, ám ezzel érdemes csínján bánni, mert minél hosszabb ideig használjuk a bank pénzét, annál nagyobb lesz az utána fizetendő kamat költsége. Például: egy 3 millió Ft-os hitel 5 éves futamidőre – 300.000 Ft nettó jövedelem, végig fix kamat mellett – a legjobb esetben 3,6 millió Ft teljes visszafizetéssel jár, míg 7 éves futamidő esetén 3,84 millió forintot kell összességében visszafizetni a banknak.

Miért fontos a kamatperiódus?

A személyi kölcsönök többsége ma már a futamidő végéig fix kamatú, vagyis a kamat és a havi törlesztő végig változatlan.

Bankmonitor TIPP: Találni még változó kamatú konstrukciókat a piacon, ám ezekkel mindenképp érdemes óvatosnak lenni, különösen magas hitelösszeg esetén, hiszen egy kamatemelkedés jelentősen megemelheti a havi fizetnivalót.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

 

Hirdetés
Hirdetés