Személyi kölcsön lakáscélra? Mutatjuk a lehetőségeket!

Személyi kölcsön lakáscélra? Mutatjuk a lehetőségeket!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-06 Frissítve: 2018-10-12
 

Nem szeretnél olyan hitelt felvenni, hogy ingatlanodat jelzálog terhelje? Gondot okozna, ha a banki ügyintézés hetekig húzódna? Nincs elég önerőd az ingatlanvásárláshoz? A személyi kölcsön jó választás lehet számodra, mivel szabad kezet ad a felhasználhatóság szempontjából. Bemutatjuk, hogy milyen kamatokra számíthatsz, és azt, hogy mik a személyi kölcsön előnyei a lakáscélú jelzáloghitelhez képest!

Előfordulnak olyan esetek, amikor lakásvásárlásra, lakásfelújításra hitelt szeretnénk felvenni, és gyorsan szeretnénk pénzhez jutni, vagy nem szeretnénk a házunkat, lakásunkat fedezetként (jelzálog) felhasználni. Olyan is lehet, hogy az adott ingatlant egyes bankok nem finanszírozzák (pl. könnyűszerkezetes házak, vályogházak), ezért jelzálog alapú hitel szóba sem jöhet.

Ezekre az esetekre megoldást nyújthat a személyi kölcsön, amihez nem szükséges ingatlan, ráadásul sokkal hamarabb megkapjuk, mint a lakáshitelt. További előnyt jelent, hogy jellemzően évente egyszer ingyenesen előtörleszthetjük a személyi kölcsönt, és az is mellette szól, hogy a futamidő alatt általában végig fix a kamat. Kamathátránya a végig fix kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitelhez képest pár százalékpont, de a fedezet nélküliségnek és a gyorsaságnak ára van.

Nézzük egy konkrét példán keresztül, mit jelent ez számokra vetítve! A bankok a legtöbb esetben átlag feletti jövedelem, valamint annak bankhoz utalása esetén kedvezőbb kamattal kínálják a személyi kölcsönöket. Ezért a példában 300 ezer nettó fizetést, jövedelemérkeztetést, 12 havi munkaviszony igazolását, aktív számlahasználatot vettünk alapul.

Mint láthatjuk, 3 milliós hitelösszeg és 5 éves futamidő esetén a teljes hiteldíj mutató szerint rendezve a Sberbank Fair Plusz személyi kölcsön ajánlata a legjobb, teljes visszafizetendő összeget nézve a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne a legkedvezőbb megoldás, míg a havi törlesztőrészletet tekintve a K&H kiemelt személyi kölcsöne kerülne az élre.

7 éves futamidőnél, 7,5 millió forintos hitelösszeget vizsgálva kevesebb ajánlat közül választhatunk. Mindhárom fontos döntési szempont szerint a K&H Kiemelt személyi kölcsön lakásfelújításra és lakásvásárlásra konstrukció jön ki első helyezettnek. Amennyiben szabad felhasználás a célunk, az Erste Most Extra személyi kölcsön lehet számunkra a legkedvezőbb megoldás.

Ki tudjuk maxolni a hitelpénzt, ha 10 milliót kérünk. 10 milliós személyi kölcsön 300 ezres jövedelem mellett 8 éves futamidőre már 7,56%-os THM-mel is a miénk lehet. Mivel a legjobb ajánlat bármire felhasználható, így bármilyen költségünk fedezhető a pénzből.

Fontos megjegyeznünk, hogy a személyi kölcsönök futamideje alatt érdemes élnünk a legalább évente egyszer ingyenes előtörlesztések lehetőségével. Ha több ilyet is biztosít a bank, akkor használjuk ki, amikor van rá lehetőségünk, hiszen ezzel sok kamatot spórolhatunk meg. A hiteleinket mindig körültekintően vegyük fel, a tájékozódáshoz használjuk a bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés