Szeptember 19-ig lehet Business Telecom-részesedést szerezni (X)

Szeptember 19-ig lehet Business Telecom-részesedést szerezni (X)
Hirdetés

Cikk2013-09-11
 

Elkezdődött a dinamikusan növekvő alternatív távközlési szolgáltató nyilvános részvényértékesítése

Szeptember 19-ig ritka lehetőséget kapnak a hazai magánbefektetők: nyilvános részvényértékesítésnek köszönhetően részesei lehetnek Magyarország első számú alternatív távközlési társasága, a budapesti és a frankfurti tőzsdén egyaránt jegyzett Business Telecom Nyrt. (BTel) sikertörténetének. A mindkét tőzsdére bevezetett törzsrészvények darabonként 1.120 Ft-os áron vásárolhatók. Az árbevételét az utóbbi években évről évre megduplázó BTel sikeres üzleti modelljének, évtizedes távközlési tapasztalattal rendelkező vezetésének, ambiciózus céljainak, konzervatív tervezésének és jelentős növekedési potenciáljának köszönhetően keresett a hazai és nemzetközi magán- és intézményi befektetők körében.

Az összesen 1.250.000 darab, a budapesti és a frankfurti tőzsdére bevezetett törzsrészvényt a Business Telecom Nyrt. tulajdonában álló BTel Technologies Kft. ajánlja fel tőzsdén kívüli értékesítésre. A tranzakcióra érvényes, szeptember 6-án meghirdetett 1.120 forintos részvényár a befektetők számára mind a szeptember 6-i tőzsdei záróárhoz, mind a papír előző háromhavi átlagárához viszonyítva kedvező beszállási lehetőség.

A Business Telecom Nyrt. a már meglévő kötvénytulajdonosainak kedvezményes törzsrészvény-vásárlási lehetőséget is biztosít. A „BTEL 2014/A”, „BTEL 2014/C” és „BTEL 2015/C” elnevezésű kötvények tulajdonosai, amennyiben vállalják, hogy az így megvásárolt részvényeiket 2014. március 20-ig zárolt értékpapírszámlán tartják, élhetnek a lehetőséggel. A kötvényesek számára a kedvezményes részvényvásárlási időszak szeptember 9-től szeptember 20-ig tart.

A befektetők vételi ajánlatait várják a Buda-Cash Brókerház Zrt. és konzorciális partnerei.

További részletekMiért érdemes BTel-részvényekbe befektetni?

 • Részese lehet egy újabb hazai cég sikertörténetnek
 • Részvényesként profitálhat a vállalat tervezett további növekedéséből
 • Ha Ön BTel kötvénytulajdonos, most kedvezménnyel juthat BTel részvényekhez
 • A BTel fennállása óta évről évre közel megduplázta árbevételét; eredményei fenntartható dinamikus növekedést mutatnak: 2008-ban még 268 millió forintos árbevétele 2010-re 1 milliárdra, 2011 végére 1,8 milliárd forintra, 2012-ben 3,5 millárd forintra emelkedett. A cég üzemi eredménye 2011-ben az előző évihez képest megháromszorozódott; 2012-ben pedig megduplázódott.
 • A társaság vezetői évtizedes távközlési tapasztalattal rendelkeznek, ennek köszönhető a BTel egyedi, sikeres üzleti modellje, pozitív eredményei és komoly piaci potenciálja.
 • A társaság részvényeit 2012 májusában vezette be a Budapesti Értéktőzsdére; mára a papírok a Frankfurti Értéktőzsdén is forognak, ezáltal közepes méretű tőzsdei céghez képest magas a papírok likviditása.
 • A társaság tulajdonosai elsősorban a management és hazai magánszemélyek, továbbá az elmúlt időszakban számos intézményi befektető találta befektetésre alkalmasnak a BTel részvényeit.
 • A cég korszerű, az átlagosnál gyorsabban kiépíthető és költséghatékonyabb hálózattal rendelkezik, amelyek dinamikus fejlődést és az átlagosnál nagyobb megtérülést jelentenek üzleti modelljében. 

A BTel idei, első féléves eredményei:

 • Nettó árbevétele 26 százalékkal (1,42 milliárdról 1,79 milliárd forintra),
 • üzemi eredménye 162 százalékkal (174,6 millió forintról 458,7 millió forint fölé),
 • az EBITDA két és félszeresére (302,2 millió forintról 722,9 millió forintra)
 • az adózás előtti bevétele pedig kilencszeresére (47,8 millióról 442,1 millióra) nőtt az előző év megegyező időszakához képest.

A BTel fejlesztési tervei:

 • saját mikrohullámú és műholdas távközlési hálózat fejlesztése
 • új termékek bevezetése
 • jövőbeli piaci akvizíciók

Amire a cég vezetői büszkék

 • saját független hálózatot működtetnek; más szolgáltatók hálózatának igénybevétele nélkül, alacsonyabb költséggel, és nagyobb sávszélességen;
 • akár 20-30 százalékkal olcsóbb, azonos vagy jobb minőségű telekommunikációs szolgáltatást biztosítanak a hagyományos piacvezetőkhöz képest;
 • a céget rövid üzleti megtérülésű beruházások, valamint dinamikus bővülés és ügyfélszám-növekedés jellemzi;
 • a BTelre nem jellemző a nagyvállalatok lassúsága; a vezetés képes gyorsan reagálni a változásokra és alkalmazkodni a mindenkori piaci körülményekhez.

Amit a befektetőknek a részvényértékesítésről tudniuk kell:

Értékesítés ideje: 

 • Általános értékesítés: szeptember 9–19.
 • Kedvezményes értékesítés: szeptember 9–20.

Értékesítő: A Buda-Cash Brókerház Zrt. és konzorciális partnere, a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt.

További részletes információk:

A BUDA-CASH Zrt. fiókirodái:

Központi Iroda                   1118 Budapest, Ménesi út 22.Bajai Fiókiroda                   6500 Baja, Vörösmarty u. 5. I/2.Békéscsabai Fiókiroda        5600 Békéscsaba, Mednyánszky u. 2-4.Debreceni Fiókiroda           4025 Debrecen, Piac utca 31. I/2.Győri Fiókiroda                  9022 Győr, Széchenyi tér 7. I.em.Kecskeméti Fiókiroda        6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 2. II.em.Miskolci Fiókiroda             3530 Miskolc, Arany János tér 1.Pécsi Fiókiroda                   7624 Pécs, Barbakán tér 5.Szegedi Fiókiroda              6720 Szeged, Feketesas u. 28.Veszprémi Fiókiroda*        8200 Veszprém, Ádám Iván u. 2. I. em.Zalaegerszegi Fiókiroda      8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 5.

* A veszprémi fiókirodában nem lehetséges a készpénzfelvétel, illetve befizetés

A részvények tőzsdén kívüli piacon történő megvásárlásának feltétele, hogy a vásárolni kívánó ügyfelek a BUDA-CASH Zrt-nél értékpapír- és ügyfélszámlával rendelkezzenek. A számlanyitás a BUDA-CASH Zrt-nél csak személyesen lehetséges.

Jogi nyilatkozat

Felhívjuk a tisztelt befektetők figyelmét, hogy a részvények tőzsdén kívüli bizományosi vételére vonatkozó megbízás megadása előtt a befektető köteles az Információs Összefoglalót, továbbá az Ajánlattevő által 2013. szeptember 2-án közzétett „Általános Nyilvános Értékesítési Ajánlat Hirdetménye” és a „Kedvezményes Nyilvános Értékesítési Ajánlat Hirdetménye” című hirdetmények tartalmát megismerni, valamint a Business Telecom Nyrt. részvényeibe történő befektetéssel kapcsolatosan részletesen tájékozódni a megalapozott befektetői szándék kialakításának céljából. A jelen kommunikáció nem minősül értékpapír jegyzésére vagy megvásárlására, határidős vagy opciós ügylet megkötésére vonatkozó felhívásnak, és nem tekinthető szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként. Bármely, a Business Telecom Nyilvánosan Működő Részvénytársaság értékpapírjába történő befektetés előtt a befektetőknek mérlegelniük kell az Információs Összefoglalóban és a Business Telecom Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra vonatkozó egyéb tájékoztatásokban foglaltakat.

A BTel-ről:

A Budapesti Értéktőzsdén és a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett Business Telecom Nyrt. (BTel) Magyarország első számú alternatív távközlési szolgáltatója. A 2006-ban Kecskeméten alapított cég mára budapesti kirendeltséggel is rendelkezik. Foglalkoztatott dolgozóinak száma eléri a 100 főt. A BTel új és meglévő ügyfeleinek a legújabb és legköltséghatékonyabb távközlési megoldásokat biztosítja, a piaci igényeknek legmegfelelőbb internetalapú megoldások fejlesztésén és hasznosításán dolgozik, valamint komplex irodai, nagyvállalati informatikai és telekommunikációs megoldásokat kínál. Alternatív távközlési szolgáltatóként vezetékes hang-, szélessávú internet-, mobilinternet-, és műholdas szolgáltatást nyújt országszerte. Kapcsolódó termékpalettáján szerepel az IPTV, IP-alapú telefonszolgáltatások, az eFax, a VPTV kapcsolatok kiépítése, továbbá szerver-elhelyezés, szerverbérlet és a domain-regisztráció is.

Hirdetés