Tartasz attól, hogy egy esetleges tragédia vagy betegség miatt nem tudod majd fizetni a hiteled? Számolj a hitelfedezeti kalkulátorral!

Tartasz attól, hogy egy esetleges tragédia vagy betegség miatt nem tudod majd fizetni a hiteled? Számolj a hitelfedezeti kalkulátorral!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-07-14 Frissítve: 2021-07-15
 

Készítettünk egy vadonatúj hitelfedezeti biztosítás kalkulátort, ennek segítségével percek alatt kiszámolhatod, körülbelül mennyibe kerülne megvédened magad és a családod egy olyan váratlan történés (akár tragédia) esetén, ami megakadályozná, hogy rendben fizesd a hiteled.

Ha hitelt veszel fel, akkor nagy valószínűséggel hosszútávra elkötelezed magad a bank felé. A tíz, tizenöt vagy akár húsz éves futamidő alatt pedig sok minden változhat. Minél hosszabb ez az idő, annál nagyobb az esély arra, hogy valamilyen váratlan esemény bekövetkezik. Egy ilyen helyzet anyagi következményeit azonban kivédheted, vagy legalábbis enyhítheted egy biztosítással.

Sajnos gondolni kell arra is, ha veled tragédia történik, akkor mi lesz a családdal, hogyan tudják megoldani a hiteltörlesztést. Ha úgy gondolod, ez nélküled nehezen fog menni, akkor egy hitelfedezeti életbiztosítás nagyon hasznos lehet számodra.

Hirdetés

Hirdetés

Mit tud egy alapbiztosítás?

Egy hitelfedezeti biztosítással a biztosító azt vállalja, hogy kifizeti az aktuális hiteltartozást a banknak akkor, ha az adós meghal. A biztosításnak két alapvető típusa van: a csökkenő és a nem csökkenő összegű hitelfedezeti biztosítás.

A csökkenő összegű biztosítás az aktuális hiteltartozásodat fizeti ki a banknak. A nem csökkenő összegű hitelfedezeti biztosítás az eredetileg felvett hitelösszeget fizeti ki, az aktuális hiteltartozást a bank felé, az összeg másik részét a kedvezményezettnek, vagyis a családnak. Erre valószínűleg szükségük is lesz, amíg pótolni tudják a kieső jövedelmet. Erről itt írtunk részletesen.

Újonnan felvett, és már meglévő hitelek mellé köthető hitelfedezeti biztosítások egyaránt vannak a piacon, ezeket kiegészítő biztosításokkal lehet igazán személyre szabni.

Kiegészítő biztosítások

A biztosítók széles választékban kínálnak élet-, baleset- és egészségbiztosítási kiegészítőket. A hitelfedezeti alapbiztosításhoz kiegészítőként a munkanélküliségi, keresőképtelenségi és rokkantsági állapotra vonatkozó kiegészítő biztosítások illeszkednek leginkább. Fiatalabb életkorban érdemes a balesetbiztosításra is gondolni, mert az ára kedvező, és hasznos kiegészítője lehet egy hitelfedezeti védelemnek. A kiegészítő biztosításokról itt írtunk részletesen.

Hogyan működik a hitelfedezeti kalkulátor?

Ahhoz, hogy meghatározzunk egy havi díjat – ami kiindulópontja lehet a személyre szabott hitelfedezeti védelem kialakításának – három adatra van szükség:

  • a születésed évére,
  • a hitel futamidejének hosszára és
  • a felvett hitelösszeg nagyságára.

Ez a három paraméter alapvető a biztosítás árának meghatározásához. Eredményként a kalkulátorban egy havi díjat látsz, ami az átlagos piaci árszintet fogja megmutatni. A biztosítók konkrét árai ettől lefelé és felfelé egyaránt eltérhetnek az általuk kínált konstrukció tulajdonságai alapján.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Hitelfedezetre kínálunk megoldást!
év
Ft
Bankmonitor
Az igényelt biztonság díja
éves szerződés esetén
havi díjtól
Beállításaid alapján ilyen kondiciókkal
érhető el a biztosítási védelem
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

A számított havi díj nem tartalmazza a kiegészítő biztosítások költségét, mivel az élethelyzetednek legmegfelelőbb kiegészítő biztosítási védelem kialakításához szükséges a Bankmonitor munkatársainak tapasztalata, hogy ne vegyél semmit feleslegesen.

Néhány jellemző példa

Az alábbi táblázat néhány példát tartalmaz a hitelfedezeti életbiztosítás díjaira vonatkozóan. Láthatod, hogy az életkor és a futamidő változtatásával miként változik a biztosítási díj, ha a felvett hitel nagysága 10 millió forint.

Néhány példa a hitelfedezeti életbiztosítás havi díjának nagyságára különböző életkorok és futamidők esetén

Nem minden hobbival köthető biztosítás

A biztosítók saját szempontrendszerük alapján végezhetnek egészségi kockázatfelmérést a hitelfedezeti életbiztosítás megkötésekor. Ez a felvett hitelösszegtől – vagyis a biztosítási összeg nagyságától –  függően lehet egészségi nyilatkozat, nagyobb összeg esetén pedig akár orvosi vizsgálat is. A biztosított foglalkozása, szabadidős vagy sporttevékenysége is lehet mérlegelési szempont a kockázatelbírálásnál. Az átlagtól veszélyesebb foglalkozásokat (pl. állatszelídítő) és tevékenységeket (pl. vitorlázó repülő) akár ki is zárhatják.

Ki lesz a biztosítás kedvezményezettje? 

Hitelfedezeti biztosítás első számú kedvezményezettje a bank. Ha változatlan összegű hitelfedezeti biztosításról van szó, akkor a biztosítási összeg maradványértékére – ami az aktuális banki tartozás kiegyenlítését követően fennmarad – kedvezményezett jelölhető. A kedvezményezettet te határozod meg szerződéskötéskor. Általában a közvetlen hozzátartozókat, férjet vagy feleséget jelölik kedvezményezettnek. Jó tudni, hogy több kedvezményezett is jelölhető, illetve a hitelfedezeti biztosítás a többi biztosítási konstrukcióhoz hasonlóan örökösödési illetékmentes.

Az élethelyzetedtől függ, hogy mire van szükséged

Hogy milyen szintű biztosítási védelemre van szükséged, azt magadnak kell végiggondolnod, mint ahogy mérlegelni kell azokat a kockázatokat is, amelyek a mindennapjaidban előfordulhatnak. Ennek alapján a Bankmonitor munkatársai segíthetnek megtalálni számodra legmegfelelőbb konstrukciót!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés