Te döntöd el, mennyit fizetsz bankodnak a számlavezetésért! Létezik ilyen?

Te döntöd el, mennyit fizetsz bankodnak a számlavezetésért! Létezik ilyen?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-05-22
 

Emlékszel mit csináltál 2012 szeptemberében? Nem? Sokan vannak ezzel így! Pedig fontos dátumról van szó. Ekkor került piacra az OTP Bank Simple számlacsomagja, amely – azóta már tudjuk – alapjaiban változtatta meg a magyarok bankhasználati szokásait. A termék sikerét jelzi, hogy már más bankok is a Simple-hez hasonló termékekkel rukkoltak elő.

A Simple újdonsága elsősorban abban rejlik, hogy beemelte a hazai köztudatba a „moduláris bankolás” fogalmát. Ennek lényege, hogy az ügyfél maga döntheti el, milyen banki szolgáltatásokra tart igényt és melyekre nem. Fizetni pedig csak azokért fizet, amelyeket használ is. Ráadásul, ha változik az élethelyzet a Simple könnyen, gyorsan és egyszerűen az új körülményekhez igazítható, ami korábban szintén szokatlan tulajdonsága volt egy számlacsomagnak. Ezzel a lépéssel pedig az OTP rátapintott a magyar fogyasztók megváltozott igényeire. Az ügyfelek szeretnék egyre inkább kézben tartani a kiadásaikat és ahol csak lehet lefaragni a költségeiket.

A Simple piacra lépése is nagyot szólt, hiszen az eredetileg pályakezdő fiataloknak szóló számlacsomaggal az internetes tranzakciók, valamint az OTP ATM-es készpénzfelvételek is díjmentesek voltak. Ehhez természetesen meghatározott összegű jövedelmet kellett igazolni, de ha ezt sikerült, a számlavezetésért sem kellett fizetnie. Ez utóbbi még most is elérhető. (A törvényi változások miatt a Simple ingyenességét fel kellett adnia az OTP Banknak, de a számlacsomag árban még mindig a legjobb a piacon.) A számlacsomag sikerét mindennél jobban mutatja, hogy az ügyfelek nyomására az OTP-nek 2013. május 26-tól ki kellett terjesztenie az eredetileg fiataloknak szánt számlacsomag igényelhetőségét minden 18 évesnél idősebb korosztályra.

A Simple megjelenése óta folyamatosan változik. 2013 elején például használói végleg sutba dobhatták a költségvetésük áttekintésére használt kockás füzetet, mert a számlacsomag PFM szolgáltatása alkalmas pénzügyeink kézben tartására. Azután néhány hónap múlva fél éven át SMS csomag akciót hirdetett a bank azok számára, akik szeretnek minden fontos pénzügyi eseményről értesülni. A Simple kedvezménycsomagok száma a „Rakd össze úgy, ahogy Te akarod” elv jegyében folyamatosan bővül. A most is futó akció keretében pedig az online tranzakciós csomag havidíját is elengedi a bank.  

Kinek ajánlható tehát a Simple? Azoknak, akik maguk szeretnék beállítani, mennyi legyen a havi díj. Akik maguk döntik el, milyen szolgáltatást használnak és milyen szolgáltatást nem. Azoknak, akik hajlandóak ügyeiket online intézni. Azoknak, akiknek fontos a rugalmasság, hiszen a Simple-vel akár minden hónapban teljesen átalakíthatjuk számlacsomagunkat úgy, ahogy nekünk tetszik.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés