Tényleg könnyítés jöhet a CSOK és Babaváró büntetéseknél? – A hét legfőbb hírei

Tényleg könnyítés jöhet a CSOK és Babaváró büntetéseknél? – A hét legfőbb hírei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-06-16
 

Lássuk a legfontosabb pénzügyi aktualitásokat, melyek a mögöttünk álló egy hétben megjelentek a Bankmonitor oldalán. Lesz szó a Babaváró és a CSOK büntetését érintő változásról, az otthonfelújítási támogatás aktualitásairól, de az életbiztosítási és megtakarítási piac legfőbb híreiről is. Olvassátok a cikkeinket, és kerüljetek képbe, hogy mi minden történt mostanában!

Fellélegezhetnek azok a CSOK-osok és Babaváró hitelesek, akiknél nem születik időre baba?

A választások követően elfogadott törvény látszólag komoly könnyítéseket tartalmaz az otthonteremtési támogatásokra vonatkozóan. A Bankmonitor szakértői szerint azonban a dolog nem feltétlenül jelent majd komoly változást, ugyanis a jogszabályok eddig is tartalmaztak olyan méltányolható helyzeteket, amikor a kormányhivatal dönthetett úgy, eltekint a büntetés megfizetésétől. Inkább arról lehet szó, hogy az eddig nem teljesen egységes szabályozást közös nevezőre kívánják hozni. Elolvasom a hírt!

Július 1-től indul az otthonfelújítási program! Itt lehet leadni a pályázati anyagokat!

Újabb fontos részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról: a mai kormányinfón elhangzottak alapján július elsején indulhat a pályázat, ugyanakkor a végleges kiírást már június 17-én megismerhetjük. Ráadásul az MFB Pont Plusz pontos helyszínei is megvannak, ahol a kérelmet benyújthatjuk. Elolvasom a hírt!

Akár 1,7 millió Ft-ot is nyerhetünk egy jól megválasztott személyi kölcsönnel

Rendkívül népszerűek a személyi kölcsönök a magyarok körében: áprilisban mintegy 68,2 milliárd forint volt a szerződési volumen, ami azt jelenti, hogy ötödével több ilyen hitelt vettek fel az emberek, mint márciusban. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, milyen kamattal adnak most a bankok személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül, mégpedig szabad célra, vagyis kötöttségek nélkül. Hamar kiderült, hogy az egyes bankok árazása bizony nagyon eltérő, így akár egy millió forint feletti összeg is megtakarítható a jó választással. Elolvasom a hírt!

Önbecsapás havonta 10 ezer forintot félretenni nyugdíjra!

Nagyon sokan tesznek félre nyugdíj-előtakarékosság címén havi 5-10 ezer forint körüli összegeket a megtakarítási számlájukra. Azonban a szakértők véleménye szerint ez hosszú távon keserű csalódáshoz vezethet: a kitűzött megtakarítási cél eléréséhez általában ennél komolyabb elköteleződés szükséges. Kiszámoltuk, milyen eredményekre számíthat az a megtakarító, aki csak a lehető legkisebb havi összegeket fizeti be a számlájára. Elolvasom a hírt!

Életbiztosítás: az ördög a részletekben rejlik!

A napokban jelent meg az MNB negyedéves statisztikai jelentés a biztosítási, és ezen belül az életbiztosítási piac alakulásáról. Összességében a számok nem túl kedvezőek, de ha a részletesebben megnézzük, nem is olyan rossz a helyzet. Az életbiztosítások kiemelt szerepet játszanak a családunkról való gondoskodás, az anyagi biztonság megteremtésében. Elolvasom a hírt!

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor kalkulátorait, és hozz igazán megalapozott pénzügyi döntéseket!
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Július végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés