Tömegével nyitják ezt a bankszámlát – Mi lehet a titok?

Tömegével nyitják ezt a bankszámlát – Mi lehet a titok?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-02-22 Frissítve: 2017-02-23
 

Még mindig töretlen népszerűségnek örvend az a bankszámlacsomag, amellyel 0 Ft-ért utalhatunk, ingyenesen vehetünk fel készpénzt a bank automatáiból bármennyiszer, és amelynek 0 Ft a havi számlavezetési díja is, ha a bankszámlára legalább havi 150 ezer Ft érkezik. Mivel rengeteg kérdés érkezik hozzánk a részletek kapcsán, most egy helyen mutatjuk meg az apró betűs részeket is, valamint a költségeket! 1

Amennyiben 150 000 Ft érkezik maximum 2 részletben az Erste Privilégium „L” bankszámlára, az alábbi kedvezményeket élvezheted:

  • havi számlavezetési díj 0 Ft
  • csoportos beszedés, eseti és rendszeres utalás 0 Ft (előbbi mind a NetBankon, mind a MobilBankon, utóbbi csak a NetBankon keresztül),
  • minden bankkártyás készpénzfelvétel az Erste ATM-eknél 0 Ft,
  • egy elektronikus bankkártya kibocsátása 0 Ft,
  • bankkártya SMS szolgáltatás havi díja 0 Ft.

A havi 150 ezer forintos jóváírás nem kell, hogy munkabér legyen. Bármilyen belföldi forint átutalást elfogadnak, amely más pénzintézettől, vagy bankon belülről, de más ügyfél számlájáról érkezik. Ezt a feltételt hónapról hónapra vizsgálják, és amennyiben egyik hónapban elmaradna az utalás, vagy kevesebb érkezne, abban a hónapban 1 683 Ft a havi csomagdíj.

Az előbbi feltétel teljesülése esetén az adott hónapban díjmentes minden csoportos beszedési megbízás bankon belül és kívül is (pl. villanyszámla, vízdíj, telefonszámla, stb.). Ezen felül az internetbankon keresztül díjmentes minden rendszeres és eseti átutalás is.

Az ingyenes utalásokra nincs megszabva sem összeghatár, sem darab szám, tehát korlátlan összegben és gyakorissággal lehet díjmentesen utalásokat indítani. Ha adott hónapban nem érkezik az elvárt összeg a számlára, akkor ez esetben is a magasabb, sztenderd díjak érvényesülnek a tranzakciókra, ahogy a bankszámlavezetés esetén is.

A bank saját automatáinál belföldön, valamint az Erste Bankcsoportba tartozó bankok külföldi ATM-jeinél is díjmentes minden készpénzfelvétel. Ezen felül a számlához természetesen megadható a jogszabály által biztosított díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat is, amellyel havonta kétszer, maximum 150 ezer Ft összeghatárig díjmentesen vehető fel készpénz más banki automatánál is. Ez utóbbi csak akkor érvényesíthető, amennyiben az adott hónapban az első két készpénzfelvételről van szó.

A számlacsomag által biztosított díjmentes készpénzfelvételek mindig a jóváírást követő hónapban érvényesülnek. Így ha az első hónapban nem érkezik az elvárt összeg, majd a másodikban igen, úgy csak a harmadik hónapban díjmentesek a készpénzfelvételek az Erste automatáknál.

A bank egy darab elektronikus – nem dombornyomott – bankkártyát 0 Ft-ért bocsát ki az ügyfélnek. A kártyának ezen felül éves díja van, amelyet a második évtől, mindig a kártya évfordulóján terhelnek a számlán. Az elektronikus kártya – amely lehet akár Maestro, akár Visa – így a második évtől évente 3 127 Ft-ba kerül.

A számlához rendelhető dombornyomott bankkártya is, azonban erre vonatkozóan nincs kedvezmény. A legolcsóbb dombornyomott kártyák kibocsátási, valamint éves díja 5 617 Ft. Ez a költség tehát már a kártya legyártásakor felmerül, utána pedig évente.

A bankkártyás tranzakciókhoz kapcsolódó SMS szolgáltatás (SMS KártyaŐr) havi díja 0 Ft, azonban az üzenetek díja 16 Ft/db. A számlatulajdonos beállíthatja, hogy milyen típusú tranzakciókról szeretne SMS-ben értesülni, valamint összeghatárra vonatkozó szabályt is megadhat.

A kedvezmények csak a számlatulajdonosra és a főkártyára vonatkoznak

A felsorolt kedvezmények csak egy darab bankkártyára, a főkártyára vonatkoznak. Amennyiben valaki társkártyát is szeretne a számlához igényelni, nincs akadálya. Erre azonban nem érvényes sem kártyakibocsátási, sem SMS kedvezmény, azaz a társkártyára alapdíjak vonatkoznak.

Hűség idő nincs, azaz a bankszámla bármikor megszüntethető. A számlacsomag kizárólag forintban vezetett bankszámla, így ha deviza számla is szükséges, akkor az a bank aktuális kondíciói szerint külön nyitható.

Hirdetés
Hirdetés