Továbbra is vágtat az infláció – 3+1 hír, amire érdemes most odafigyelni

Továbbra is vágtat az infláció – 3+1 hír, amire érdemes most odafigyelni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-12
 

A Bankmonitor e heti hírösszefoglalója az inflációra reflektál. Megérkezett a januári adat, a helyzet az előző hónaphoz képest is durvult, így sajnos még közel sincs itt az ideje annak, hogy fellélegezzünk. Olyan pénzügyi megoldást is találhatunk ugyanakkor, amellyel épp a magas áremelkedés miatt járhatunk kivételesen jól. Mutatjuk, mik az aktuális adatok, mire számíthatunk a jövőben, hogyan befolyásolja ez mindennapi pénzügyeinket és hosszabb távú terveinket.

1. Ennyi volt januárban az infláció!

2023. januárjában a fogyasztói árak átlagosan 25,7 százalékkal lódultak meg az egy évvel korábbihoz képest. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a háztartási energia ára emelkedett a legnagyobb mértékben. Mutatjuk, hogy mekkora a drágulás a gyakran és ritkábban vásárolt termékek és szolgáltatások tekintetében egy év távlatából és az előző, 2022. decemberi adatokhoz képest.

2. Csökkenhetnek az élelmiszerárak a jövőben? (videó)

Megtorpanhat végre az infláció? Meddig marad velünk az eszeveszett áremelkedés? Csökkenhet az élelmiszerek ára belátható időn belül? Mi történik, ha kivezetésre kerülnek az árstopok? Ilyen és hasonló témákat feszeget Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezetője, alapítója legújabb videónkban.

3. Mennyi törlesztőt merjünk bevállalni? Az infláció ezt is befolyásolja

Sokat hallani arról, hogy a magas infláció mellett érdemes sok terméket még akár hitelből is megvásárolni, mert a drágulás meghaladja a kölcsön költségeit. Ez az alapfelvetés teljesen igaz, azonban nem véletlenül intenek mindenkit óvatosságra a szakértők. A magas fogyasztói árindex ugyanis negatívan befolyásolhatja a hitelképességünket. Mutatjuk, hogyan érdemes meghatározni a törlesztőrészletre biztonsággal elkölthető összeget.

+1. Tálcán kínált profit: életem legjobb befektetése (Videó)

A jelen gazdasági környezet, a magas inflációs szint egy nagyon egyedi lehetőséget hordoz magában, amelyet a pénzügyileg fegyelmezett, hitelképes megtakarítók okosan kihasználhatnak. Annyival magasabb ugyanis az állampapírokon elérhető kamat, mint egy szabad felhasználású jelzáloghitelé, hogy ez magától értetődő profitot rejt. A videóban bemutatjuk, hogyan lehet 2 év alatt akár 6 millió forint adómentes profitot realizálni és megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket is.

Jelzáloghitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Jelzáloghitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz jelzáloghitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés