Új generációs bankszámlád van? Itt vannak a buktatók!

Új generációs bankszámlád van? Itt vannak a buktatók!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-11-30
 

Az elmúlt időszakban több bank is bevezette a piacra új generációs folyószámláit. Ezek segítségével nagyon sokat lefaraghatunk banki költségeinkből, ám ha nem vigyázunk, akár rá is fizethetünk a használatunkra. Ahhoz, hogy jól járjunk, néhány alapvető szabályt mindenképpen be kell tartanunk.

Több bank is rendelkezik ma már olyan új generációs bankszámlával, amelyeknél az ügyfél dönti el, milyen szolgáltatásokat vesz igénybe és melyekért hajlandó fizetni. Ilyen például az Erste Egyszámla vagy az OTP Simple számlacsomagja is. Ezek a szolgáltatások azonban csak akkor olcsók, ha betartunk bizonyos szabályokat. Ha ezekről a feltételekről valamiért megfeledkezünk, akkor akár egy normál számlacsomag díjánál is többe kerülhet pénzügyeink intézése.

Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

Az új generációs folyószámlák igénybevételének egyik fontos feltétele, hogy egy bizonyos összegű jövedelem mindig, minden körülmények között érkezzen a számlánkra. Ha ez nem történik meg, azért a bank komoly összeget számít fel. Az ilyen folyószámlák másik jellemzője, hogy büntetik a hagyományos kapcsolattartási formákat, azok után magasabb díjakat számolnak fel. Amit lehet, intézzünk interneten. Ne menjünk a bankfiókba és ne is telefonáljunk az ügyfélszolgálatra, mert az sokba kerülhet.

A számlánkhoz kapott szolgáltatások árát is érdemes szemügyre venni. Az új generációs számlacsomagok esetében a csoportos beszedési megbízásoknak vagy az állandó átutalásoknak rendkívül kedvező díja van. Érdemes viszont lemondanunk a dombornyomott bankkártyáról, mert ezekhez a számlacsomagokhoz alapból az olcsóbb elektronikus kártyákat ajánlják a bankok.

Alkalmazkodjunk a számlacsomag specialitásaihoz! Például ha meghatározott darabszámban ingyen utalhatunk és ezt a lehetőséget kihasználtuk, akkor ha lehet, várjuk meg a következő hónapot. Az alkalmazkodást már a számla kiválasztásakor meg kell kezdeni, hiszen több szolgáltatáscsomagból lehet válogatni. Ezekből pedig csak akkor tudjuk megtalálni a megfelelőt, ha pontosan ismerjük bankhasználatai szokásainkat.

A bankok az új generációs számlákhoz sokszor adnak akciós kedvezményeket. Az ezekről szóló hirdetéseket érdemes alaposan áttanulmányozni, mert a jó lehetőség megragadásával tovább csökkenthetjük banki kiadásainkat.

Az alábbi űrlap kitöltése után hamarosan te is egyszerűen áttekintheted mindennapi pénzügyeid!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés