Újraindul a 0%-os finanszírozási akció

Újraindul a 0%-os finanszírozási akció
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-03-03 Frissítve: 2021-10-08
 

Most induló 0%-os finanszírozási akciójuk kapcsán beszélgettünk Major-Maróthy Zsolttal, a Magnet Faktor üzletág vezetőjével arról, hogy mikor és milyen vállalkozásoknak érdemes a faktor finanszírozási formát választania. Mivel nyújt többet a faktorálás egy átlagos hitelnél, mik az előnyei a szolgáltatásnak.

Ha minden igaz, a Magnet Faktor újra indítja ingyenes akcióját, mely április végéig fog tartani. 

Igen, a múltkori akciónk olyan sikerrel járt, hogy úgy döntöttünk, ezt idén is megismételjük. Az ügyfélszerzés mellett a Magnet Bank filozófiájának megfelelően fontos számunkra a vállalatok edukációja is. Az ingyenes lehetőség kiváló alkalom azon cégek számára, akik még nem ismerik ezt a finanszírozási formát. A szerződéskötéstől számított 30 napig tartó finanszírozási költségektől menetes akció keretében ezt minden elkötelezettség nélkül díjmentesen megtehetik.

Természetesen örömmel várjuk faktoráltatásban már jártas társaságok jelentkezését is, több mint 10 éves múlttal rendelkező összeszokott csapatunk örömmel mutatja meg rugalmas, gyors és ügyfélközpontú szolgáltatását.

Mit jelent pontosan a faktor finanszírozás?

A faktoring egy rövid lejáratú finanszírozás, mely beszállítói pozícióban lévő mikro-, kis- és középvállalatok számára biztosít kiváló és gyors hitelszerzési alternatívát. A gyakorlatban a vevőknek kiállított és teljesítésigazolással alátámasztott bruttó számla 70%-90%-os előfinanszírozását, fizetési határidő előtti azonnali megelőlegezését jelenti.

Milyen vállalkozásoknak ajánlod ezt a finanszírozási formát?

Olyan termelő vagy szolgáltató cégeknél működik jól, ahol a vevőkör stabil (rendszeres megrendelőkkel rendelkezik), vevőnként legalább 20-25 millió forint éves forgalmat bonyolítanak (lehet akár egy vevő is).

A faktor finanszírozás  alapvetően az induló vállalkozások, illetve intenzív növekedési szakaszban lévő cégek számára jelenthet kiváló megoldást rendelkezésre álló saját forrásuk kiegészítésére.

Az induló vállalkozások, – a gazdasági múlt hiányában – nem, illetve nagyon kis összegben tudnak banki forráshoz jutni. A faktoring finanszírozásnál viszont a fő szerepet a vevők játsszák, az ő gazdasági múltjukat vizsgáljuk. Hiszen attól kezdve, hogy az általuk megfizetendő számla ellenértéket kvázi „megelőlegezzük” a számlát kiállító ügyfelünknek a kockázatot az ő fizetési képességük és hajlandóságuk jelenti számunkra.

Másik igen fontos előny, hogy így nem kell fedezettel rendelkeznie (például ingatlannal) a finanszírozást igénylő társaságnak.

Az érett, növekedési pályára lépő vállalkozások esetében már adott ugyan a működési múlt, így banki hitelforrás már rendelkezésre állhat. A kérdés náluk viszont már az, hogy elegendő-e a saját működésük alapján elérhető bankhitel nagysága. Amennyiben növekedési lehetőségük túlmutat ezen az összegen, a faktor finanszírozás kiváló kiegészítő forrást jelenthet számukra.

Mennyibe kerül ez a finanszírozási forrás?

A banki hitelforráshoz jutni valamivel olcsóbb, így természetesen a faktor finanszírozás akkor kerül előtérbe, ha a már említett induló, illetve növekedési fázisban tart éppen a vállalkozás.

Faktor finanszírozásnál a bruttó számla értékre vetített 1-3%-os finanszírozási költséggel számolhatunk attól függően, hogy a számla hány napos fizetési határidejű. Ezért a díjért viszont nem „csupán” forrást biztosítunk ügyfeleink számára, hanem más, igen hasznos szolgáltatásokkal is támogatni tudjuk működésüket.

Milyen kiegészítő szolgáltatások kapcsolódnak a faktor finanszírozáshoz?

Egyrészt nagyon hasznos a követelésbiztosítás: Ez a szolgáltatás, lehetőséget teremt arra, hogy amennyiben ügyfelünk vevője nem fizet, hitelbiztosító partnerünk megtéríti a követelések általában 80%-át. További előny, hogy a követelésbiztosítás bonyolult adminisztrációját is mi végezzük, átvállalva egy bonyolult feladatot a szállító partnertől

A biztosítás stabil növekedési lehetőséget teremt ügyfelünk számára, mivel korábban nem ismert vevőknek is szállíthat, úgy hogy a nem fizetés kockázatát nem kell viselnie.

Értékes információ lehet számunkra vevőink bevizsgálásánál, ha kiderül valamelyik vevőnkről, hogy komolyabb pénzügyi problémákkal küzd. Ez jelzés lehet arra, hogy akár fizetésképtelenné is válhat, érdemes átgondolnunk, hogy fenn akarjuk-e tartani vele továbbra is a szállítói kapcsolatot.

Jó vevőink körét viszont kibővíthetjük, felpörgethetjük velük a gazdasági kapcsolatunkat, hiszen lehetőségünk van nekik hosszabb fizetési határidőt biztosítani (egy kis felár ellenében természetesen). Gyorsabban és nagyobb volumenben tudjuk őket kiszolgálni, nem lesz probléma, hogy miből vásároljuk meg a teljesítéshez szükséges alapanyagokat.

Ügyeleink nagyon szeretik és aktívan használják vevőkkel kapcsolatos nyilvántartási rendszerünket, mely hatalmas segítség az adminisztrációban, illetve a vezetői döntéseknél egyaránt. Használatával egy gombnyomással lekérdezhető (a teljesség igénye nélküli felsorolásban):

  • pénzszámla kivonatunk
  • limitkihasználtságunk
  • követeléseink státusza (nyitott, lejárt)
  • szállítói egyenlegeink
  • banki jóváírások
  • terhelt díjak

Ha kíváncsi vagy, hogy mekkora finanszírozási keretet vehetsz igénybe faktorálásra, próbáld ki Faktor kalkulátorunkat:

Azonnali tájékoztatás a hitel feltételeiről.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hitelkeret megállapítása
a kibocsátott számlákra
Ft
nap
Bankmonitor

Az elérhető faktor finanszírozás részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegben kaphat finanszírozást (megelőlegezést) a céged?
  • Mennyi idő alatt?
  • Várhatóan milyen költség mellett?
  • Mitől függhet a finanszírozás mértéke?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés