Vállalkozásoknak 2,5%-os hitel már lakóingatlanra is! Hogyan?

Vállalkozásoknak 2,5%-os hitel már lakóingatlanra is! Hogyan?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-02-04
 

Február közepétől életbe lép egy kisebb átalakítás a vállalkozói körökben legnépszerűbb finanszírozási formában, a bankok által maximum 2,5%-os kamattal nyújtható Növekedési Hitelprogramban. Már lakóingatlan vásárlását is finanszírozhatják a cégek a Növekedési Hitelből. Mutatjuk hogyan!

2013-ban a növekedési hitel első meghirdetésénél volt rá lehetőség, hogy a vállalkozások lakóingatlant is vásároljanak a speciális hitelből. Köszönhetően annak, hogy a lakóingatlan vásárlások GDP növekedésre gyakorolt hatása némileg mérsékeltebb, mint a termelő eszköz beruházásoké, hamar jött azonban a korlátozás: 2014-től már nem lehetett lakóingatlanra költeni a növekedési hitelt.

Ezt követően jött most a fordulat: lehetséges lakóingatlan vásárlás növekedési hitelből AMENNYIBEN:

  • a lakóingatlan hasznosítása kizárólag üzleti célúra változik
  • ennek ténye az ingatlan nyilvántartásban legalább széljegyen bejegyzésre kerül
  • HA a későbbiekben a földhivatal mégsem jegyzi be az átminősítést, akkor a hitel összege azonnal visszafizetendő

A növekedési hitel feltételeinek való megfelelés esetén a hitel felhasználható az ingatlan:

  • tulajdonjogának megszerzésére
  • átépítésére, átalakítására
  • bővítésére
  • felújítására

Fontos megjegyeznünk, hogy a Növekedési Hitel (NHP) egy szigorúan szabályozott feltételekkel rendelkező finanszírozási forma, hiszen az MNB biztosítja hozzá kamatmentesen a forrást a bankoknak. A szigorú szabályozásból értelemszerűen erőteljes ellenőrzési tevékenység is származik. Előzőekből adódóan senkinek nem javasolható, hogy Balaton parti nyaralóját különböző mutatványok révén Növekedési Hitel segítségével szerezze meg.

Az alábbi form kitöltése segít eldönteni, hogy vállalkozásod, céged alkalmas lehet-e a növekedési hitel felvételére:

Széchenyi hitel
Bankmonitor

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Hirdetés