Vállalkozói hitel szinte ingyen – egy kihagyhatatlan ajánlat

Vállalkozói hitel szinte ingyen – egy kihagyhatatlan ajánlat

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-18
 

Decemberben újabb fél évre meghosszabbították a járvány elleni gazdaságpolitikai lépések egyik legfontosabbikát, a Széchenyi Kártya hitelprogram kedvezményes finanszírozási lehetőségeit. Június végéig továbbra is rendkívül kedvező feltételekkel érhető el finanszírozás a kisvállalkozások számára. A feltételek annyira kedvezőek, hogy minden KKV-nak célszerű átgondolni, hogy igénybe vegye-e az így elérhető forrásokat.

Válsághelyzetben felértékelődik a biztonság – így van ez a vállalkozások életében is. Keveseknek van annyi tartaléka, amellyel akár egy néhány hónapos leállás esetén is finanszírozni tudná a béreket, vagy az egyéb fix költségeket. S persze minden válság – így a mostani is – új, korábban nem létező lehetőségeket hoz a felszínre. Olyan lehetőségeket, amelyek talán soha nem ismétlődnek meg, s amelyek kihasználásához szintén hirtelen kell finanszírozást keríteni.

Régi konstrukciók új köntösben

Mindkét helyzet megoldására kiváló – sőt, a KKV-méretű cégek és egyéni vállalkozók számára jelenleg a legjobb – megoldási lehetőséget a KAVOSZ Zrt. által menedzselt Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók jelentik. A Széchenyi Kártya program révén elérhető hitelek ugyan már 2002 óta léteznek, de tavaly májusban – a járvány okozta negatív gazdasági hatások kivédése érdekében – a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb kamatozású konstrukciókat hirdetett meg a szervezet, az állam aktív támogatásával. A megemelt állami támogatás révén nemcsak az ezen programban nyújtott hitelek kamata vált rendkívül vonzóvá (évente 0% és 0,5% közötti mértékűvé), de a fedezeti oldalon is jelentős könnyítésekre került sor, hiszen a visszafizetésre minimális (0,25-1%-os éves díj ellenében) az állam vállal garanciát, így a vállalkozásoknak a legtöbb konstrukció esetében nem kell tárgyi fedezetet felajánlaniuk, elegendő a tulajdonosok készfizető kezessége. A törlesztés megkezdésére pedig szinte minden konstrukció esetében jó néhány hónap, vagy akár több év türelmi időt kérhetünk.

Hirdetés

Hirdetés

Érdemes mielőbb jelentkezni!

A kedvezményes konstrukciókat eredetileg 2020. december végéig vehették igénybe a vállalkozások, valamint az egyéb szervezetek. A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont tavaly év végén meghosszabbították az eredeti határidőt, így most egészen 2021. június végéig lehet élni ezekkel a lehetőséggel. Mivel azonban egy-egy hitelügylet átfutása alapesetben is legalább 4-6 hét, komplexebb esetben pedig akár 2-3 hónap is lehet – nem árt időben előállni az igénnyel és megkeresni a Bankmonitort egy előzetes hitelbírálat céljából!

Kik és milyen feltételekkel érhetik el?

A kedvezményes Széchenyi Kártya hitelekkel akár induló vállalkozások finanszírozhatók, de persze előnyben vannak azok, amelyek legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Hogy mely banknál milyen esélyeink vannak egy 2019-es alapítású céggel, azt célszerű a Bankmonitor tanácsadóival egyeztetni. Szintén fontos, hogy a finanszírozás mértéke főszabályként – még ha egyszerre több konstrukciót is vesz igénybe az adott vállalkozás – összességében nem haladhatja meg a 2019. évi éves bérköltség kétszeresét, vagy a 2019. évi teljes árbevétel egynegyedét, illetve ezek közül a magasabb összeget. Van felső határ a cég összes eladósodására nézve is, ezt azonban jó, ha szintén előbb a hiteltanácsadónkkal egyeztetjük, hátha van megoldás a korábbi tagi és egyéb hitelek átrendezésére.

KAVOSZ hitelek összehasonlítása

Mennyire éri meg?

Röviden: nagyon. A támogatott Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók még a Magyar Nemzeti Bank által indított, évi 2,5%-os kamattal futó NHP (Növekedési Hitelprogram) Hajrá! konstrukciójához képest is nagyon előnyösek.

Forgóeszköz- és beruházási hitelek összehasonlítása

Egy 30 millió forint összegű, 3 éves futamidejű forgóeszközhitel esetében a Széchenyi Likviditási Hitel havi törlesztőrészlete több mint 23 ezer forinttal kisebb, mint az ugyanilyen futamidejű NHP Hajrá! kölcsöné, míg egy szintén 30 milliós, 6 éves beruházási hitel esetében 13 ezer forint a különbség a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz javára. A sok kicsi pedig sokra megy: a havi törlesztőrészletek különbsége a 3 éves hitel esetében a futamidő alatt összesen 845 ezer forint, míg a 6 éves kölcsön esetében 948 ezer forint kamatmegtakarítást eredményez!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés