Valósíts meg egy dédelgetett álmot! Mit kell hozzá tudnod?

Valósíts meg egy dédelgetett álmot! Mit kell hozzá tudnod?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-19 Frissítve: 2022-11-07
 

A fejlődésre való törekvés alapvető igényünk. Az előrébb jutásban, a tervek és célok megvalósításában sokszor csak egy kicsi segítség hiányzik. Gátat szabhatnak az anyagiak, de már egy kis pénzügyi gyorstalpalóval, gazdasági körképpel is közelebb kerülhetünk a helyes döntéshez. 

A héten olyan cikkeket igyekeztünk csokorba gyűjteni, amelyek segítségével bárki gyorsan képbe kerülhet az aktualitásokkal kapcsolatban, és tippjeinkkel felvértezve bátrabb és megfontoltabb döntést hozhat.

Helyzetjelentés, aktualitások

Mit érdemes tudnia a jelenlegi gazdasági helyzetről annak, aki nagy lépésre készül, és tervei megvalósítására banki segítséget kíván igénybe venni? Mi a jó lépés annak, aki jövedelmező befektetést szeretne? Milyen hatása van a folyamatokra a kétszámjegyű inflációnak? A Bankmonitor szakértői reagáltak az eseményekre.

Rendkívüli kamatemelés: a forint erőre kapott, de mi lesz a hitelkamatokkal?

Az MNB újabb, váratlan kamatemelésről döntött, 7,25 százalékra emelte az egyhetes betéti kamatot. Az egyik legfontosabb irányadó értéknek jelentős befolyása van a rövid futamidejű bankközi hozamokra. Cikkünkben körüljártuk, mire számíthatunk a lakossági és vállalati hitelek háza táján a változás tükrében.

EUR/HUF: a forintgyengülés okai és legfájdalmasabb hatásai – Videó

Nézz a dolgok mögé, lásd az összefüggéseket – A Bankmonitor alapító-ügyvezetője a jegybank korábbi elnökével ült egy asztalhoz az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy megvitassák nézeteiket a forintgyengülés okairól, következményeiről, és a jövőt fürkésszék. Mikor kaphat végre tartósan új erőre a forint?

Új zöld lízing vállalkozásoknak, 2,5 százalékos fix kamattal

A K&H okosan döntött! Lassan leáldozik a népszerű Széchenyi Lízing Go! konstrukció, de a hazai bank egy kísértetiesen hasonló, vállalkozásoknak szóló konstrukcióval állt elő. A kedvezményes, új zöldautó finanszírozási lehetőség már június 10. óta elérhető, mégpedig kizárólag tisztán elektromos új vagy használt autó beszerzésére.

Hirdetés

Hirdetés

Lakástervek megvalósítása előtt

Költözés? Átalakítás? Építkezés? Bármilyen lakáscél megvalósítása előtt is állj, jó, ha előbb utánaolvasol a részleteknek. A tudás hatalom!

Lakástámogatás, lakáshitel – milliókat nyerhetünk a jó választással

Az emelkedő kamatkörnyezetben mindenkinek körültekintőnek kell lennie. A döntés meghozatalakor ugyanakkor azt is figyelembe kell venned, hogy milyen élethelyzetben vagy. A Bankmonitor vezető elemzője 4 különböző esetet vizsgált meg. Nézd meg, mik a tanácsai az egyes élethelyzetekben!

Bármire, szabadon!

Ha az álmod megvalósítására nincs kimondott hitelcél, akkor egy szabad felhasználású kölcsön jó alternatíva lehet. A költségek mellett ugyanakkor más tényezőket sem szabad elhanyagolni. Tudj meg mindent cikkünkből!

Mennyit kell fizetni 1,5 millió forint személyi kölcsönért? Mutatjuk a legjobb ajánlatokat!

Az infláció a fedezetlen hitelek költségét sem kíméli. A kamatok érdemi mérséklődésére egyelőre sajnos csekély az esély, így aki most szeretné megvalósítani a terveit, amelyhez személyi hitelt is igényelne, ideje lépnie, hogy megelőzze a további drágulást. Nézzük, mik jelenleg a legjobb konstrukciók és miket érdemes még mérlegelni a döntés előtt.

Gondolkodj előre, tanulj a nagyoktól!

Ideje átgondolni befektetésed, megtakarításod sorsát, hiszen a gyorsan változó környezetben könnyen előfordulhat, hogy ami eddig működött, ma már nem hozza a várt eredményeket. Megtakarítási szakértőnk cikkei segítenek tájékozódni, irányt váltani.

Hová menekítsük a pénzünket a vágtató infláció elől?

Több mint 20 éve nem volt példa arra, hogy kétszámjegyű infláció rúgja ránk az ajtót. A befektetési stratégia hiányosságai könnyen felégethetik az eddig elért hozamot. Hogyan hat a magas infláció a megtakarításainkra? Létezik olyan lehetőség, amivel elkerülhetjük a tragédiát?

Mibe fektetik a pénzüket a leggazdagabb magyarok?

Tudd meg, miben gyűjtenek a leggazdagabb magyarok, hogyan érinti őket a száguldó infláció. Tanulj a nagyoktól és ne hagyd elértéktelenedni a pénzed!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés