Új zöld lízing vállalkozásoknak, 2,5 százalékos fix kamattal

Új zöld lízing vállalkozásoknak, 2,5 százalékos fix kamattal
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-16 Frissítve: 2022-07-26
 

Ismét van olcsó lízingforrás a cégeknek: a K&H Bank kedvezményes zöldautó finanszírozást indított június 10-étől. A kondíciók kísértetiesen hasonlítanak a Széchenyi Lízing GO! konstrukcióra…és ez jó hír!

Fontos
A termékre vonatkozó feltételeket a bank július 11-étől módosította: a kamat továbbra is fix, mértéke azonban 2,5 százalékról 10 százalékra változott ettől az időponttól.

A jelenlegi, gyorsan változó kamatkörnyezetben kivételesen vonzó feltételekkel jelent meg a K&H új zöldautó finanszírozásával a piacon. A forrást kizárólag tisztán elektromos, új vagy használt személyautó beszerzésére vehetik igénye a vállalkozások, forintban. A kamat fix, évi 2,5 százalék a teljes futamidőre, ami 2-6 év lehet. Nyílt- és zártvégű konstrukcióban is elérhető a termék, a rendelkezésre tartási idő 6 hónap.

Lesz verseny a céges ügyfelekért?

A Zöldautó Lízing vállalkozások számára kiírt, államilag támogatott pályázati programban résztvevő beszerzések esetén is igénybe vehető. Egy ügyfél ugyanakkor a konstrukció keretében biztosított kedvező feltételekkel egy naptári évben egy elektromos autó finanszírozását igényelheti.

A finanszírozás feltételei közel olyan attraktívak, mint a június 30-ával kifutó Széchenyi Lízing GO! támogatott konstrukció, amelyet a vállalkozások nagyon kedveltek. Ráadásul a gyorsan emelkedő, lízingnél jellemzően 8-10 százalék körüli kamatok fényében az ajánlat kamatkondícióihoz még csak közelítő termék sincs most a piacon.

Ami talán ennél is fontosabb, az ajánlat alapján úgy tűnik, hogy a pénzintézetek számára továbbra is fontosak a céges ügyfelek. Lehet talán reménykedni abban, hogy a romló üzleti környezet ellenére verseny indul a vállalkozásokért.

Hirdetés

Hirdetés

Az elektromos autó előnyei vállalkozásoknak

Bár az elektromos autókat egyre szélesebb rétegek fogadják el, sok még az ellenérzés is, így nézzük milyen előnyei lehetnek egy zöld autónak a vállalkozások számára. Az elektromos cégautó tulajdonosok számos kiadást megspórolhatnak: nincs regisztrációs adó, átírási illeték gépjárműadó, cégautó adó.

Ezek a gépjárművek számos lokációban díjmentesen parkolhatnak, és meghatározott, védett övezetekbe is behajthatnak. A műszaki előnyök között az egyszerűbb hajtásláncot, kevesebb meghibásodást, olcsóbb karbantartást és az alacsony „üzemanyagköltséget” említik jellemzően. Városi használatra ideális.

Céges lízing – kinek jó?

A vállalkozások számára elérhető finanszírozások közül pedig lízingnél azt szokták kiemelni, hogy nincsenek járulékos költségek, azaz a hagyományos banki kölcsönnel szemben nincs hitelbírálati és folyósítási díj. Gyors – akár 48 órán belüli – és egyszerű a szerződéskötési folyamat.

Hirdetés
Hirdetés