Változik a Széchenyi Hitelkártya 2024-től

Változik a Széchenyi Hitelkártya 2024-től
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-22
 

A vállalkozások számára a Széchenyi Kártya Program hatalmas segítséget jelentett 2023-ban. Hiszen alacsony, 5 százalékos kamat mellett kínál forrást a cége számára. A kedvezményes vállalkozói hitel jövőre is velünk marad, viszont a mai napon lényeges változásokat jelentett be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A Széchenyi Hitel meghatározó hitelkonstrukció volt a vállalkozások számára. Ez köszönhető az igen kedvező kamatozásának, az állami kezességvállalásnak és a széleskörű felhasználhatóságnak. Számos konstrukció elérhető, amely a vállalkozások számos célját lefedi. Sőt bizonyos ágazatokban tevékenykedő vállalatok számára speciális Széchenyi Hitel érhető el.

A Széchenyi Kártya Program 2024-ben is velünk marad, de a Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentése alapján bizonyos feltételek módosulnak:

 1. A fuvarozói szektor kedvezőbb feltételekkel kaphat Széchenyi Kártyát: a Széchenyi Folyószámlahitel és a Likviditási Hitel esetében a maximális hitelösszeg a vállalkozás árbevételének 35%-a lehet a jövő évtől. (A jelenlegi szabály értelmében a hitelösszeg legfeljebb az árbevétel 25%-a lehet.)
 2. Bizonyos esetben emelkedik a maximális hitelösszeg: a Széchenyi Beruházási Hitel és az Agrár Beruházási Hitel esetében a maximális hitelösszeg 1,4 milliárd forint lesz 2024-től. Jelenleg ezen konstrukciók esetében a kölcsönösszeg nem haladhatja meg az 1 milliárd forintot.
 3. A Széchenyi Beruházási Hitel kamata is csökken bizonyos esetekben. Zöld beruházási hitelcélok esetében a kamat 2024-től 1,5% lesz. Jelenleg a nettó ügyfélkamat ezen konstrukciók esetében 5%.
 4. A Széchenyi Mikrohitel esetében a maximális hitelösszeg 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik a jövő évtől. (Az ügyfélcsoport szintű limit is emelkedik 200 millió forintra.) A megfelelő hitelcélok közé pedig bekerül az elektromos járművek finanszírozása. (A nettó vételár nem haladhatja meg a 25 millió forintot.)

Ezek a változások mind kedvezőek: a hitelösszeg és a célok köre bővül, míg a zöld célok esetében még kamatcsökkenést is láthatunk. Ezek alapján a 2024-es évben is remek megoldás lehet a Széchenyi Hitel azon cégek számára, amelyeknek forrásra van szükségük.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1.4 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés