Változik a Széchenyi Hitelkártya 2024-től

Változik a Széchenyi Hitelkártya 2024-től
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-22
 

A vállalkozások számára a Széchenyi Kártya Program hatalmas segítséget jelentett 2023-ban. Hiszen alacsony, 5 százalékos kamat mellett kínál forrást a cége számára. A kedvezményes vállalkozói hitel jövőre is velünk marad, viszont a mai napon lényeges változásokat jelentett be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A Széchenyi Hitel meghatározó hitelkonstrukció volt a vállalkozások számára. Ez köszönhető az igen kedvező kamatozásának, az állami kezességvállalásnak és a széleskörű felhasználhatóságnak. Számos konstrukció elérhető, amely a vállalkozások számos célját lefedi. Sőt bizonyos ágazatokban tevékenykedő vállalatok számára speciális Széchenyi Hitel érhető el.

A Széchenyi Kártya Program 2024-ben is velünk marad, de a Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentése alapján bizonyos feltételek módosulnak:

 1. A fuvarozói szektor kedvezőbb feltételekkel kaphat Széchenyi Kártyát: a Széchenyi Folyószámlahitel és a Likviditási Hitel esetében a maximális hitelösszeg a vállalkozás árbevételének 35%-a lehet a jövő évtől. (A jelenlegi szabály értelmében a hitelösszeg legfeljebb az árbevétel 25%-a lehet.)
 2. Bizonyos esetben emelkedik a maximális hitelösszeg: a Széchenyi Beruházási Hitel és az Agrár Beruházási Hitel esetében a maximális hitelösszeg 1,4 milliárd forint lesz 2024-től. Jelenleg ezen konstrukciók esetében a kölcsönösszeg nem haladhatja meg az 1 milliárd forintot.
 3. A Széchenyi Beruházási Hitel kamata is csökken bizonyos esetekben. Zöld beruházási hitelcélok esetében a kamat 2024-től 1,5% lesz. Jelenleg a nettó ügyfélkamat ezen konstrukciók esetében 5%.
 4. A Széchenyi Mikrohitel esetében a maximális hitelösszeg 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik a jövő évtől. (Az ügyfélcsoport szintű limit is emelkedik 200 millió forintra.) A megfelelő hitelcélok közé pedig bekerül az elektromos járművek finanszírozása. (A nettó vételár nem haladhatja meg a 25 millió forintot.)

Ezek a változások mind kedvezőek: a hitelösszeg és a célok köre bővül, míg a zöld célok esetében még kamatcsökkenést is láthatunk. Ezek alapján a 2024-es évben is remek megoldás lehet a Széchenyi Hitel azon cégek számára, amelyeknek forrásra van szükségük.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1.4 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés