Cseréld le meglévő személyi kölcsönöd és spórolj több százezer forintot

Cseréld le meglévő személyi kölcsönöd és spórolj több százezer forintot
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-02-12
 

A kedvező kamatkörnyezet miatt jelenleg nagyon olcsón lehet személyi kölcsönhöz jutni, 2 év alatt a THM értéke átlagosan 0,8-1,6 százalékot csökkent. Ha korábban vetted fel hiteled, akkor itt az idő, hogy lecseréld egy kedvezőbbre: egy 2 éve igényelt, 3 millió forint összegű hitel kiváltásával akár 200 ezer forintot is spórolhatsz.

A piaci környezet miatt nem csak a lakáshitelek kamata kedvező, személyi kölcsönt is rendkívül alacsony áron lehet igényelni. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint már 6,45 százalékos kamaton – 3 millió forint hitelösszeg, 6 éves futamidő és 350 ezer forint havi jövedelem beállítása esetén – elérhető a konstrukció. A kedvező környezetet talán az még jobban mutatja, ha összehasonlítjuk a személyi hitelek jelenlegi és 2 évvel ezelőtti kondícióit.

Hirdetés

Hirdetés

Jóval kedvezőbbek a személyi kölcsön kondíciói, mint 2 évvel ezelőtt

A legkedvezőbb személyi kölcsönök THM értéke (a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM százalékos formában megmutatja egy hitel éves költségeit) 0,8-1,6 százalékkal csökkent 2 év alatt.

A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint jelenleg a 3 legolcsóbb hitel átlagos törlesztőrészlete 3 millió forint hitelösszeg és 6 éves futamidő esetén 51 446 forint lenne, ez 800 forinttal kedvezőbb, mint egy 2 éve igényelt hitelnél. A teljes visszafizetendő összeg emiatt 87 ezer forinttal alacsonyabb lenne.

Jelenleg egy 5 millió forint összegű, 6 éves futamidejű hitelre 119 ezer forinttal kell kevesebbett visszafizetnünk, mintha 2 évvel ezelőtt igényeltük volna azt. A pénzügyi előny egy 10 millió forint összegű, 8 éves futamidejű hitelnél pedig már meghaladja a 730 ezer forintot.

De mit tegyen az, aki korábban igényelt, magasabb kamattal hitelt?

Érdemes lehet kiváltani meglévő személyi kölcsönünk

Ha már van személyi kölcsönünk, akkor is érdemes megnézni a bankok ajánlatait, egy jó hitelkiváltással hitelünk jóval kedvezőbbre cserélhetjük. Egy 2 évvel ezelőtt igényelt 3 millió forint összegű, 6 éves futamidejű, átlagos kamatozású személyi kölcsön lecserélésével akár 200 ezer forintot is nyerhetünk.

Egy személyi kölcsön kiváltásával elérhető pénzügyi előny

Azt kell eldöntenünk, hogy a kiváltást követően a törlesztőrészletet, vagy a futamidőt szeretnénk-e csökkenteni. Előbbi esetben kevesebbet kell fizetnünk havonta, de a hátralévő futamidő változatlan marad. Mivel tovább használjuk a bank pénzét, ezért a teljes visszafizetendő összeg kicsivel magasabb lenne.

Ha a futamidő csökkentjük le, akkor a kiváltást követően törlesztőrészletünk maradna változatlan. Így azonnal nem éreznénk az alacsonyabb kamat jótékony hatását, de a bank pénzét rövidebb ideig használnánk, emiatt összességében kevesebb lenne a visszafizetendő összeg is.

Mindkét megoldás esetén a kiváltással több, mint 200 ezer forintot spórolnánk. A kiváltáskor a jelenleg elérhető 3 legkedvezőbb banki ajánlat – 350 ezer forint havi jövedelmet feltételezve – alapján számoltunk, de a számodra elérhető legjobb konstrukciót is megnézheted a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával, amellyel 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés