Cseréld le meglévő személyi kölcsönöd és spórolj több százezer forintot

Cseréld le meglévő személyi kölcsönöd és spórolj több százezer forintot

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-02-12
 

A kedvező kamatkörnyezet miatt jelenleg nagyon olcsón lehet személyi kölcsönhöz jutni, 2 év alatt a THM értéke átlagosan 0,8-1,6 százalékot csökkent. Ha korábban vetted fel hiteled, akkor itt az idő, hogy lecseréld egy kedvezőbbre: egy 2 éve igényelt, 3 millió forint összegű hitel kiváltásával akár 200 ezer forintot is spórolhatsz.

A piaci környezet miatt nem csak a lakáshitelek kamata kedvező, személyi kölcsönt is rendkívül alacsony áron lehet igényelni. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint már 6,45 százalékos kamaton – 3 millió forint hitelösszeg, 6 éves futamidő és 350 ezer forint havi jövedelem beállítása esetén – elérhető a konstrukció. A kedvező környezetet talán az még jobban mutatja, ha összehasonlítjuk a személyi hitelek jelenlegi és 2 évvel ezelőtti kondícióit.

Hirdetés

Hirdetés

Jóval kedvezőbbek a személyi kölcsön kondíciói, mint 2 évvel ezelőtt

A legkedvezőbb személyi kölcsönök THM értéke (a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM százalékos formában megmutatja egy hitel éves költségeit) 0,8-1,6 százalékkal csökkent 2 év alatt.

A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint jelenleg a 3 legolcsóbb hitel átlagos törlesztőrészlete 3 millió forint hitelösszeg és 6 éves futamidő esetén 51 446 forint lenne, ez 800 forinttal kedvezőbb, mint egy 2 éve igényelt hitelnél. A teljes visszafizetendő összeg emiatt 87 ezer forinttal alacsonyabb lenne.

Jelenleg egy 5 millió forint összegű, 6 éves futamidejű hitelre 119 ezer forinttal kell kevesebbett visszafizetnünk, mintha 2 évvel ezelőtt igényeltük volna azt. A pénzügyi előny egy 10 millió forint összegű, 8 éves futamidejű hitelnél pedig már meghaladja a 730 ezer forintot.

De mit tegyen az, aki korábban igényelt, magasabb kamattal hitelt?

Érdemes lehet kiváltani meglévő személyi kölcsönünk

Ha már van személyi kölcsönünk, akkor is érdemes megnézni a bankok ajánlatait, egy jó hitelkiváltással hitelünk jóval kedvezőbbre cserélhetjük. Egy 2 évvel ezelőtt igényelt 3 millió forint összegű, 6 éves futamidejű, átlagos kamatozású személyi kölcsön lecserélésével akár 200 ezer forintot is nyerhetünk.

Egy személyi kölcsön kiváltásával elérhető pénzügyi előny

Azt kell eldöntenünk, hogy a kiváltást követően a törlesztőrészletet, vagy a futamidőt szeretnénk-e csökkenteni. Előbbi esetben kevesebbet kell fizetnünk havonta, de a hátralévő futamidő változatlan marad. Mivel tovább használjuk a bank pénzét, ezért a teljes visszafizetendő összeg kicsivel magasabb lenne.

Ha a futamidő csökkentjük le, akkor a kiváltást követően törlesztőrészletünk maradna változatlan. Így azonnal nem éreznénk az alacsonyabb kamat jótékony hatását, de a bank pénzét rövidebb ideig használnánk, emiatt összességében kevesebb lenne a visszafizetendő összeg is.

Mindkét megoldás esetén a kiváltással több, mint 200 ezer forintot spórolnánk. A kiváltáskor a jelenleg elérhető 3 legkedvezőbb banki ajánlat – 350 ezer forint havi jövedelmet feltételezve – alapján számoltunk, de a számodra elérhető legjobb konstrukciót is megnézheted a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával, amellyel 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés