Váratlanul levelet kaptak az Erstések – Fontos változás jön!

Váratlanul levelet kaptak az Erstések – Fontos változás jön!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-09-08 Frissítve: 2021-07-01
 

Érdekes levelet kapott az egyik kollégánk az Erstétől, amiben arra hívták fel a figyelmét, hogy az Erste Joker hitelkártyájának visszatérítési akciója 2017. szeptember 12-től megszűnik. Helyette az Erste Max visszatérítési akciót használhatja és a hitelkártyája is annak minősül a jövőben. A következőkben bemutatjuk, hogy mi változik és mire kell figyelni.

Az Erstének korábban nagyon népszerű hitelkártyája volt a Joker, viszont annak igénylési lehetőségét 2017. januárjában leállították, és helyette az Erste Max hitelkártyát vezették be. A meglévő ügyfélkörnek persze biztosították a kedvező visszatérítési lehetőséget, viszont ezt kivezetik jövő hétfővel. Keddtől már a Joker helyett a Max kondícióit kell lázasan nézegetni.

Rögtön az elején leszögezzük, hogy amennyire aggasztónak hangozhat először a dolog, annyira nem az, szinte minden marad a régiben, csak egy kicsit bonyolultabban jutunk hozzá a visszatérítéshez. Azért is fókuszálunk erre, mert alapvetően ez a hitelkártya legfőbb előnye és sokan éppen ezért használják. Kollégánk például úgy, hogy szinte csak hitelkártyával fizet egy hónapban és mindig visszatölti időben a keret összegére a kártyát, már több tízezer forintot kapott vissza, és még nincs itt az év vége.

A Jokernél úgy működött a visszatérítés, hogy minden költés után 1%-ot kapott vissza a tulaj, ezen felül pedig még 3%-ot (összesen 4%-ot), ha bizonyos kiemelt üzletkategóriákban vásárolt. Nyolc kategória (benzinkút, divat, otthon, barkács-kert, elektronikai áruházak, utazás, szépségápolás-egészség, szórakozás) tartozott ide, amiből egy időben hármat lehetett választani, de persze idővel lehetett rajta módosítani, melyik három után szeretne az ember visszatérítést kapni.

Egyszerű volt a folyamat, mert minden hónapban 10-ig (ha munkaszüneti esik, akkor az utána lévő munkanap, ahogy most is) megnézték a költéseket és utána jóváírták a hitelkártyán a visszatérítést. A helyzet jövő keddtől úgy változik meg, hogy automatikusan nem forintot kapunk, hanem Erste forintokat.

A Jokernél látott nyolc kategória marad és a visszatérítési százalékok sem változnak. Az új rendszerben automatikusan megmarad az a három kiemelt kategória, amit beállítottunk. Jövő keddtől viszont Erste forintokat kapunk a vásárolások után, amit a netbankban és a havi összesítőn láthatunk majd.

Ha ezeket a pontokat be akarjuk váltani, akkor a tervezett vásárlás előtt, vagy a vásárlást követően legkésőbb a soron következő fordulónap (minden hónap 10-e) előtt 1 munkanappal az Erste netbankban meg kell adni, hogy melyik üzletkategóriában és mekkora összegben akarjuk beváltani a pontjainkat. Egy Erste forint egy forintnak feleltethető meg. A megkötés, hogy a minimálisan beváltható összeg 5000 Erste forint, felső korlát viszont nincs. Az Erste forintok nyugodtan gyűlhetnek, mert nem évülnek el és bármikor beválthatók.

A fő változás az, hogy ha a valós forint alapú visszatérítést akarjuk, akkor a netbankban kell egy kitérőt tennünk előtte. Ez a Joker esetében nem így volt, egy kicsit körülményesebb lesz a visszatérítés. De ne feledjük, hogy a visszatérítés mértéke még mindig magas. További fontos változás, hogy míg a Jokernél havi szinten visszatérítést maximum 250 ezer forintos költés után kaptunk összevontan, addig ez a limit lecsökken 200 ezer forintra.

Hirdetés
Hirdetés