Zöld hitel – Melyik banknál érdemes elindítani az igénylést?

Zöld hitel – Melyik banknál érdemes elindítani az igénylést?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-23
 

Az új Zöld hitel kamata maximum 2.5 %, amely miatt napjaink legolcsóbb lakáshitelének számít új ingatlan vásárlása és építése esetén. Igénylés előtt viszont érdemes összehasonlítani az elérhető banki ajánlatokat, és felvérteződni a kedvezmények tekintetében. Összehasonlítottuk a ma elérhető legjobb zöld megoldásokat.

A kedvezményes kölcsönnel az új lakást vásárlók és az építkezést tervezők kerülhetnek komoly financiális előnybe. A Zöld hitellel ugyanis akár 70 millió forintos jelzáloghitelhez juthatnak, végig fix, 2.5%-os kamattal.

A napjainkban megfigyelhető folyamatos alapkamat-növekedést tekintve a zöld hitel így a kamatkockázattól ódzkodóknak is megnyugvást jelenthet.

Nem véletlen, hogy a szuperolcsó lakáshitel iránt hatalmas az érdeklődés, ez pedig a banki versenyt is tovább erősíti. Az egyes pénzintézetek egyedi kedvezményeket kínálnak az ügyfelek kegyeiért, például kedvezményes induló költségeket. Emellett különbségeket figyelhetünk meg a kondíciók THM értékei között, valamint a bankok igénylőkkel szemben támasztott követelményeiben is.

Hirdetés

Hirdetés

Melyek ma a legjobb Zöld hitel ajánlatok?

Az összehasonlításhoz a Bankmonitor Zöld hitel kalkulátorát hívtuk segítségül, amely 11 bank ajánlatát hasonítja össze (OTP Bank, Erste Bank, Raiffeisen Bank, CIB Bank, Budapest Bank, Takarékbank, K&H Bank, MKB Bank, UniCredit Bank, MagNet Bank, Sopron Bank). 

Táblázatunkban 40 millió forint hitelösszeggel számoltunk, 25 éves futamidőre, 400.000 Ft-os jövedelemszint mellett.

Legjobb zöld hitel ajánlatok a Bankmonitornál

Az THM szerinti összehasonlításban látható, hogy a kamat mértéke mindenhol a fix. 2,5 %, és a teljes hitelmutatókban sem mutatkozik nagy különbség. Az induló költségekben viszont már vannak eltérések, valamint a teljes visszafizetendő összegek tekintetében is. 

Az induló havi törlesztőrészlet is majdnem mindenhol azonos, egyedül a Budapest Bank NHP Zöld Otthon Lakáshitelénél magasabb. 

A lista élén így a Raiffeisen Bank NHP Zöld Otthon Hitele áll, emellett pedig még kiemelhető, hogy a 4. helyen szereplő Erste Bank ajánlatát igénylők az induló költségekben kedvezményekre tehetnek szert: a bruttó 151.104 Ft-ból 86.000 Ft-ot a bank egyes esetekben visszatérít. Hasonló a helyzet az 5. helyen látható K&H Bank termékénél is, ahol a feltüntetett induló költségből szintén elérhető 34.290 forint visszatérítés.

Ezen felül több, a listában feltüntetett ajánlatra Bankmonitor kedvezmény is jár, ha rajtunk keresztül igényled a zöld lakáshitelt.

Hogyan lehet még olcsóbb a lakáshitel?

Azoknak, akik CSOK hitelt is felvennének a kiszemelt új ingatlan megvásárlásához vagy felépítéséhez, remek lehetőség, ha azt a Zöld Otthon Program keretében veszik igénybe. Ugyanis ezesetben a CSOK hitel kamatmentesen, vagyis teljesen ingyen válik elérhetővé.

A kamatmentes CSOK hitel pedig jóval előnyösebb a normál, 3%-os kamattal rendelkező verziójához képest. 15 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén már a törlesztőrészletekben is több mint 20.000 Ft különbség jelenik meg. A teljes visszafizetendő összeg pedig magáért beszél: az ingyenes CSOK hitel összességében majdnem 5 millió forinttal olcsóbb, ha azt Zöld hitel programmal együtt vesszük igénybe.

Számolj utána!

A Bankmonitor Zöld hitel kalkulátorával saját összehasonlítást készíthetsz. Beállíthatod egyedi paramétereidet és igényeidet (hitelösszeg, futamidő, gyermekek száma…).

TIPP: Érdemes használnod a részletes beállítások lehetőségét is, ahol tovább pontosíthatsz a kereséseden és személyre szabottabb eredményeket kaphatsz. Itt állítható be például, hogy csak olyan eredmények jelenjenek meg, ahol lehetőség van egyidejűleg CSOK hitel igénylésére is.

A kalkuláció eredménye már igen hasznos információkkal szolgálhat az ajánlatok feltérképezésében, ugyanakkor ez sem lehet teljes értékű, hiszen a bankok minden esetben egyedi ügyfélminősítést készítenek. Emiatt pedig gyakran előfordulhat, hogy amíg egyik bank valami miatt elutasítja a kérelmet, a másik banknál könnyen “zöld utat” kaphat az igénylés. A bank kiválasztása előtt ezért javasolt egy olyan hitelszakértővel egyeztetni, aki bankfüggetlen, megbízható és nem kér díjazást a munkájáért.

Bankmonitor
Zöld lakáshitel kalkulátor
Spórolj több millió forintot

Megtudhatod kalkulátorunk segítségével:
  • Jogosult vagy-e az októbertől induló zöld lakáshitelre?
  • Igényelhetnél mellé ingyenes csok-hitelt?
  • Mennyivel csökkenne a törlesztőrészleted, ha kivársz?
  • Mennyit spórolnál az új hitelek választásával?
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
hitel 25 évre
törlesztőrészlettel érhető el számodra
A részletes eredményeidet
e-mailben küldjük el
  • Megtudhatod mennyi zöldhitelt és csok-hitelt vehetnél fel
  • Megismerheted a csok-hitel feltételeit részletesen
  • Szakértőink segitenek bármilyen felmerülő kérdésben
Sajnos nem vagy jogosult
támogatás igénybevételére.
Kérd részletes eredményeidet e-mailben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Hirdetés