Így bankolnak online a magyarok (podcast)

Így bankolnak online a magyarok (podcast)
Hirdetés
Hirdetés

Podcast2023-09-05
 

Az online bankolás az elmúlt 2 évtizedben fokozottan terjedt, ám a covid járvány adott igazi lökést az online platformok használatának. De mennyire ragadta magával a magyarokat az új technológia, és miként változtak a magyarok bankolási szokásai az elmúlt időszakban? Erről beszélt az nlc podcast sorozatában Tóth Tímea a Bankmonitor pénzügyi elemzője.    

Az internetező felnőtt lakosság 97%-a próbált már valamilyen elektronikus fizetési megoldást, 89%-uk pedig rendszeresen fizet így. A bankkártya a legnépszerűbb, ezt követi némi lemaradással a banki átutalás, de ami talán a legérdekesebb, a válaszolók fele többször fizet elektronikus úton, mint készpénzzel, a csak készpénzt használók aránya pedig mindössze 10 százalék.

A mobiltárcák használata azonban egyelőre főleg a fiatalabb generációkat hozta lázba, de a technológia menthetetlenül szivárog be az idősebb generációk szintjére is. A technológia lehetőségekről, a magyarok vásárlási szokásairól, a techno optimistákról és a techno pesszimistákról, valamint az online csatornák esetleges veszélyeiről beszélt Tóth Tímea, a Bankmonitor pénzügyi elemzője a Nők Lapja Café IT Angyalai Podcast sorozatának legújabb epizódjában.

Hirdetés
Hirdetés