Mik az előnyei és hátrányai a hitelkiváltásnak 2023-ban? (Videó)

Mik az előnyei és hátrányai a hitelkiváltásnak 2023-ban? (Videó)
Hirdetés
Hirdetés

Videó2023-08-14
 

Hitelkiváltásnak hívják azt a lépést, amikor meglévő kölcsönünket idő előtt végtörlesztjük egy másik hitelből. A továbbiakban az új kölcsönt kell fizetnünk az új szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően. De miért érdemes kiváltani meglévő hitelünket?

Nem kell feltétlenül 20-30 éven keresztül fizetnünk egy lakáshitelt, a hitelt a futamidő alatt részben, vagy teljes egészében visszafizethetjük, előtörleszthetjük a bank felé. Ha nincs elegendő megtakarításunk, akkor igényelhetünk akár egy újabb kölcsönt is, amelyből meglévő tartozásunkat visszafizetjük. De mi értelme van a hitelkiváltásnak? Milyen előnyünk származhat a hitelünk lecseréléséből? A Bankmonitor legújabb videójából mindez kiderül.

 

Milyen szempontokat, érveket vettünk végig a videóban?

  • Olcsóbbra cserélhetjük hitelünket, azaz csökkenhet a havi kiadásunk.
  • Biztonságosabb lehet az új hitel a kamatkockázat mérséklésével. Vagyis az új hitel kamata hosszabb ideig lehet fix.
  • Helyreállíthatjuk hitelképességünk, vagyis csökkenhet a törlesztőrészletünk. Ezt eredményezheti az alacsonyabb kamat, vagy a hosszabb futamidő is. (A kisebb meglévő törlesztő pedig azt eredményezheti, hogy egy újabb hitel igénylésénél nagyobb kölcsönösszeget tudunk felvenni.)
  • Nem szabad megfeledkezni a hitelkiváltáshoz kapcsolódó költségekről: az előtörlesztéshez és az új hitel igényléséhez is kapcsolódhatnak különböző díjak.
  • A hitelkiváltás gyakorlatilag egy új hitel igénylésével történik meg. Vagyis a teljes hitelkérelmi dokumentációt be kell gyűjtenünk a folyamat során.

Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy jelenleg milyen ajánlatok érhetők el számodra. Ha találsz meglévő hitelednél kedvezőbbet, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk a hitelkiváltás során.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés