Revolut, Wise vs bankok: hol váltsunk pénzt? (videó)

Revolut, Wise vs bankok: hol váltsunk pénzt? (videó)
Hirdetés
Hirdetés

Videó2024-06-08
 

A modern neobankok, mint a Revolut, vagy a Wise a kedvező devizaváltási lehetőségükről váltak ismertté. A sima kereskedelmi bankok azonban elkezdték fejleszteni az ilyen szolgáltatásaikat, mára már több pénzintézetnél is elérhető egyedi devizaváltási árfolyam, kedvező pénzváltási lehetőség. Éppen ezért a Bankmonitor szakértői megvizsgálták hol érdemes pénzt váltani.

Egy konkrét kísérletet folytattak le a szakértők: 100 ezer forint euróra váltására kértek ajánlatot 2024.06.03-án háromnegyed egykor. Az Erste Bank, a Gránit Bank, a Raiffeisen Bank és a Revolut esetében konkrét ajánlatot kértek a pénzintézettől. Az OTP esetében a leírásban megadott középárfolyamon nézték meg a váltás eredményt, míg a Wise esetében a neobank kalkulátorát használták.

De mi lett a kísérlet eredménye? Az a Bankmonitor legújabb videójából kiderül:

 

Fontos kihangsúlyozni, hogy csupán egy adott időpontban elvégzett átváltások összehasonlítását végezték el a szakértők, más időpontban más eredmény születhet.

Illetve kitértek a videóban más lényeges szempontokra is:

  • Milyen devizában kínál az adott szolgáltató kedvező átváltási lehetőséget?
  • Milyen havi limit erejéig lehet kedvező árfolyamon váltani?
  • Vannak-e időkorlátok a kedvező váltásra?
  • Bankkártyás vásárlására, vagy csak számlák közötti átvezetésre érvényes a kedvező árfolyam?

Természetesen egy bankszámla választásánál nem csak a devizaváltást kell figyelembe venni, hanem az egyéb szolgáltatások minőségét és költségét is.

Hirdetés
Hirdetés