loading

A bankszámla választás folyamata

Keresés

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd a legjobbat.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott bankszámlára, és szakértőnk visszahív.

Visszahívás

Átbeszéljük a részleteket, megválaszoljuk a kérdéseid, segítünk a végleges döntésben.

Megnyitás

A szerződést a kiválasztott bankkal kötöd, ezt követően megnyitják a bankszámládat.

Gyakran ismételt kérdések

Kinek érdemes OTP bankszámlát nyitnia?

Az OTP Bank széles körű kínálatából mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb bankszámlát. A rendszeres jövedelemmel rendelkezők, a vállalkozók, a diákok és az idősek egyaránt találhatnak a saját élethelyzetükre szabott megoldásokat. Az OTP hazánk legnagyobb kereskedelmi bankja, országszerte több száz bankfiókkal, így az ügyintézésre is kényelmes közelségben van lehetőség. A bank által kínált számlacsomagok egy része utólag testreszabható, hogy a legjobban illeszkedjen az ügyfelek személyes szokásaihoz.

Milyen célokra használhatók az OTP bankszámlák?

Az OTP bankszámlák segítségével könnyedén elintézhetjük napi jellegű pénzügyeinket. A számlára érkező pénz forrása lehet valamilyen jövedelem, vagy akár saját befizetés. Az online netbank felületén, a SmartBank mobilapplikációban, illetve a bankfiókokban személyesen is van lehetőség tranzakciókat kezdeményezni, például utalást indítani és csoportos beszedési megbízást adni.

A bankkártyát igénylő ügyfelek online fizetésre és kártyás vásárlásokra is fordíthatják a bankszámlájukon elérhető egyenleget. Az OTP kiterjedt ATM-hálózata lehetővé teszi a készpénzfelvételt, mégpedig igénylés esetén havonta az első 2 alkalommal (de legfeljebb 150 000 forintos összeghatárig) ingyenesen. Az OTP Bank az országban elsőként biztosított ügyfeleinek ATM-en keresztüli készpénzbefizetési lehetőséget.

Milyen élethelyzetekre kínál megoldást a bank?

Az OTP bankszámlái a legkülönbözőbb élethelyzetekben jelenthetnek jó megoldást. Léteznek kifejezetten munkavállalók és munkáltatók számára kidolgozott csomagok, melyeknek feltétele a bank és a vállalat közötti érvényes együttműködési megállapodás. Továbbá a 16 éven felüli diákok, az egyéni vállalkozók, a személyes ügyintézést preferálók és a nyugdíjasok is megtalálhatják a számításukat. A bank takarékszámlái családalapításkor vagy valamilyen célzott előtakarékosság esetére (lakás, nyugdíj) kínálnak kézenfekvő alternatívát. A további banki szolgáltatások igénybevételéhez (lakáshitel, személyi kölcsön) szintén elengedhetetlen egy meglévő bankszámla.

Hogyan lehet OTP bankszámlát nyitni?

A számlanyitás ma már nem is feltétlenül igényel személyes jelenlétet, akár teljesen online is lebonyolítható a folyamat, videóhívással történő azonosítás segítségével. Az online igénylési folyamat után a számlacsomag mellé kért bankkártya postán érkezik. Akik a járvány idején nem szeretnének kimozdulni otthonról, de nem mozognak otthonosan az online világban, ők meghatalmazott útján is képviseltethetik magukat a személyes ügyintézéskor.

Milyen költségekkel jár egy OTP bankszámla?

Az egyes banki szolgáltatások igénybevétele esetén több költség is felmerülhet. Számlavezetési díjjal és tranzakciós költségekkel is találkozhatunk, melyekről az adott számlacsomag hirdetményében lehet elolvasni a részletes információkat. A felszámított banki költségekről az ügyfelek számára évente egyszer érkezik egy összesítő kimutatás (PAD-díjkimutatás), a maximális átláthatóság érdekében.

Milyen kedvezmények elérhetők az új ügyfelek számára?

Az OTP Bank gyakran kínál számlanyitási akciókat, melyek keretein belül az új ügyfelek kedvező feltételekkel köthetnek szerződést. Az akcióknak lehetnek feltételei, ezért érdemes körültekintően tájékozódni. A számlanyitás után a kedvezménycsomagok (pl. készpénzfelvételi vagy átutalási kedvezmények) személyre szabottan is módosíthatók. Az igényelt bankkártyához külön kedvezmények kapcsolódhatnak, például az első éves kártyadíj bizonyos esetekben nem kerül felszámításra. A 25 év alatti ügyfelek számára elindult az OTP Junior Kedvezményprogram is, mellyel akár 30%-os vásárlási kedvezmények érhetők el.

Hogyan kamatozik az OTP bankszámlán tartott pénz?

A világban jelenleg uralkodó alacsony kamatkörnyezet következtében a számlán tartott pénzösszegek után a bank csak minimális kamatot fizet. A lekötött betétekre valamelyest kedvezőbb feltételek vonatkoznak: az aktuálisan érvényes kondíciókról a bank által közzétett hirdetményekből lehet tájékozódni. A befektetési szolgáltatások iránt érdeklődő ügyfelek számára az OTP értékpapírszámlákat is kínál, melyek segítségével a megtakarítások számos módon kamatoztathatók.

Milyen szolgáltatások elérhetők a prémium ügyfelek számára?

A legalább 500 ezer forintos havi nettó jövedelemmel vagy legalább 7,5 millió forintos megtakarítással rendelkező ügyfelek prémium ügyfél státuszt szerezhetnek. A prémium ügyfelek saját használati szokásaikhoz igazíthatják a bankszámlájuk kialakítását, és számos előnyben is részesülhetnek. A prémium kiszolgálást kínáló bankfiókok diszkrét környezetben biztosítanak számukra elsőbbségi kiszolgálást, valamint kiemelt odafigyeléssel és szakértelemmel foglalkoznak a pénzügyeikkel.

Milyen devizákban lehet OTP bankszámlát nyitni?

Az OTP Bank Magyarországon piacvezető, de számos külföldi országban is nyújt szolgáltatásokat. Például az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban élő/dolgozó ügyfelek számára egy speciális számlacsomagot dolgozott ki, melynek segítségével 12 különböző devizanemben is lebonyolíthatók a banki tranzakciók.

Kapcsolódó tartalmak
siker
Nagyon jó hír érkezett a Revolut számlásoknak!

Múlt hónapban A Revolut e-mailben értesítette a magyar felhasználókat arról, hogy módosítják a bankautomaták használatáért és a nemzetközi átutalásokért felszámított díjakat. Most egy új levélben arról tájékoztatnak, hogy elmarad a...

Újabb magyar banknál érhető el az Apple Pay

Már a Budapest Banknál is elérhető az Apple Pay fizetési szolgáltatás, így elég az iPhone telefont vagy az Apple Watch okosórát az üzlet POS termináljához tartani az érintésmentes bankkártyás fizetéshez. ...

Blogajánló
  • alapblog Mr. Wolf szép üzenete

    Mi az az ESG? Hova utazunk? A bróker érzelmei Harrari és Kahneman hülyézik A SPAC-huszárok bukdácsolása Többek közt ezekről beszéltünk e heti adásunkban. Kedves Olvasóink,...

  • KonyhaKontrolling Megélni minimálbérből?

     A mai bejegyzésben szeretném bemutatni a saját életszínvonalam összetételét. Ugyan valamivel magasabb életszínvonalon élek, mint a minimálbér, de a bejegyzésben arra is kitérek, hogy hol lehetne spórolni, hogy abba is beleférjek. Iratkozz fel a youtube csatornámra, ott hétről-hétre tudod követni a kiadásaimat. (Valamint ha kicsit több időm van, akkor a bejegyzések is felkerülnek.) Azt gondolom, Tovább olvasom "Megélni minimálbérből?" →...

  • Haszon.hu Vigyázz, mihez nyúlsz, önkielégítős álvideókkal támadnak a zsarolók

    A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki az interneten terjedő, magyar nyelvű, zsaroló levelekkel kapcsolatban. Kormányzati intézményekre támadnak a csalók. Az elmúlt napokban ismételten megnövekedett az olyan zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak.A levelek szövegezése egyforma, tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amely segítségével az áldozat adatait átmásolták...