Babaváró hitel feltételek – Vészesen közelít egy fontos határidő!

Babaváró hitel feltételek – Vészesen közelít egy fontos határidő!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-09-17
 

Már csak év végéig vehetnek fel Babaváró hitelt azok a házaspárok, akik élni szeretnének a korkedvezménnyel. Mutatjuk a feltételeket és egy okos tippet, ha gyors és kényelmes ügyintézést szeretnétek!

A Babavárót igénylők körében a legnépszerűbb hitelcélok között 2024-ben is kiemelkedő a különböző lakástervek megvalósítása, mint például a lakásvásárlás (akár az önerőként történő felhasználás egy lakáshitelhez), a meglévő otthon energetikai korszerűsítése, felújítása, vagy éppen a korábban felvett kölcsönök előtörlesztése.

A házaspárok jelentős előnnyel indulhatnak a gyermekvállalást támogató hitellel, hiszen akár 11 millió forint szabadon felhasználható kölcsönhöz juthatnak hozzá. Ugyanakkor alig több mint 3 hónapjuk maradt azoknak a pároknak, akik korkedvezménnyel szeretnék igénybe venni a kamatmentes hitelt. A támogatott kölcsön ugyanis 2025-től már csak azok számára érhető el, ahol a feleség 30 évesnél fiatalabb.

Azok tehát, akiknél a feleség idén betölti a 30. életévét, már csak az év végéig, vagyis legkésőbb 2025. január 1-ig történő hiteligénylés benyújtással élhetnek a lehetőséggel. Mutatjuk, kik és milyen feltételekkel igényelhetik a népszerű Babaváró programot.

Hirdetés

Hirdetés

Kik igényelhetnek Babavárót 2024-ben?

A kapcsolódó kormányrendelet szabályozza a Babaváró hitel alapvető feltételeit, emellett a banki hitelbírálati elvárásokkal is érdemes tisztában lenni.

Az alapvető feltételek közé tartoznak:

  • házaspárok igényelhetik, akik mindketten betöltötték a 18. életévüket
  • legalább a pár egyik tagjának 3 év folyamatos társadalombiztosítási jogviszonyt kell tudnia igazolni
  • mindkettőjüknek rendelkeznie kell bejelentett magyar lakcímmel
  • nem szerepelhetnek negatív adósként a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR)
  • nem lehet 5000 forintot meghaladó köztartozásuk
  • büntetlen előéletűnek kell lenniük.

Az életkori feltételnek ugyanakkor felső határa is van, miszerint azok lehetnek igénylők, ahol a feleség életkora legfeljebb 29 év. Az átmeneti korkedvezmény ugyanakkor még 2025. januárjáig érvényben van, vagyis eddig az időpontig még akár 40 éves korban is felvehető a kamatmentes hitel.

Fontos
Az átmeneti könnyítés csak abban az esetben járható, ha a feleség legfeljebb 40 éves és már babát vár, a magzat pedig az igényléskor már betöltötte a 12 hetes kort.

Mindemellett egy másik fontos változást is érdemes megemlíteni, ami könnyebbség lehet a speciális adózású vállalkozók számára: 2024. októberétől ugyanis 1 éves társadalombiztosítási jogviszony is elég lehet a támogatás igényléséhez a katás, az átalányadózó és a mezőgazdasági őstermelő vállalkozóknak. A könnyítésben a Babaváró hitel iránt érdeklődők mellett a Falusi CSOK-ot, illetve a CSOK Pluszt felvenni tervezők is érintettek. Mindezekről részletesen kapcsolódó cikkünkben olvashatsz.

A banki feltételeken állhat vagy bukhat a Babaváró igénylés

Nehezítő körülmény, hogy míg a jogszabályi feltételek mindenhol azonosak, a pénzintézetek eljárásrendje számos ponton eltérő, így különösen fontos, hogy hol indítjuk el az igénylést (főleg, ha közeleg a határidő).

Amennyiben tehát megfeleltek az alapvető feltételeknek, a hitelbírálati elvárásokkal is érdemes tisztában lenni, hiszen a bankok saját hatáskörben lehetnek szigorúbbak is az alapvetően elvárt feltételekben.

Ilyen például, hogy több bank csak 21 vagy 23 éves kortól hitelez, vagy épp nem egységes, hogy milyen jövedelemtípusokat fogad el. Ez utóbbi nem ritka, hogy amíg az egyik banknál hitelképesek lehetünk, egy másiknál elutasíthatják a kérelmet, vagy éppen csak kevesebb hitelösszeget engednek folyósítani, mint máshol.

Jó tudni
Bevett gyakorlat, hogy több bank extra jóváírást fizet a náluk Babaváró hitelt igénylőknek, ennek összege és a hozzá kapcsolódó feltételek is igen eltérőek.

Mindezek miatt nagyon fontos, hogy körültekintően tájékozódjunk és mindenek előtt egy független pénzügyi szakértő díjmentes segítségét kérjük, aki ismeri az egyes pénzintézetek elvárásait és azonnal oda tud irányítani, ahol a legkedvezőbbek számunkra a feltételek.

A Bankmonitoron keresztül lehetőségetek van élni a gyorsított, online Babaváró hitel igényléssel, amely jelentősen egyszerűbb és gyorsabb lehet annál minthogy egyedül vágtok bele az információgyűjtésbe és a legmegfelelőbb bank felkeresésébe.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Szeptember végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés