Fél millió forintot nyerhet az osztályod! – Elindult az OTP Class Pályázat

Fél millió forintot nyerhet az osztályod! – Elindult az OTP Class Pályázat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-10-05
 

Újra elindult a népszerű OTP Class Pályázat, amelynek keretében közösségépítésre, illetve iskolai környezet fejlesztésére lehet nem kevés pénzt nyerni általános és középiskolai osztályok számára. Mutatjuk a részleteket!

Idén is 500.000 forintot nyerhetnek az osztályok

A tavalyi évben indult kezdeményezéssel 2023-ban 4 osztály nyerhetett 500-500 ezer forintos nyereményt. A nyertes gyerekek osztálykirándulásra, tréningre, az iskola udvarának megszépítésére, illetve berendezések, bútorok cseréjére költötték a szép összeget.

A nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdette hazánk legnagyobb bankja az OTP Class Pályázatot, amely magyarországi általános és középiskolás (5-13. évfolyamos) osztályközösségek számára nyílik meg. Két kategóriában – közösségépítés és iskolai környezet fejlesztése – várja a nevezéseket a hitelintézet.

Idén szintén 4 osztály kaphatja meg az egyenként 500 000 forintos nyereményt. Ezen felül további két osztály különdíjban részesül az OTP Fáy Alapítvány jóvoltából, amely egy ebéddel egybekötött félnapos pénzügyi tréninget és állatkerti látogatást jelent a nyertesek számára.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan pályázhattok?

Csak felnőtt által beküldött pályázatot fogad el a pénzintézet, amit az osztály egyik tanára vagy szülője küldhet be. A pályázatok benyújtása e-mailben történik.

A szakmai zsűri öt fő szempont alapján dönt a nyertes projektek kiválasztásáról:

  1. Aktív részvétel: Elsősorban azt figyelik, hogy az osztály tagjai aktívan részt vesznek-e a projekt kidolgozásában. Külső segítség vagy eszköz használata megengedett, de a diákok önkéntes közreműködése elengedhetetlen.
  2. Valós igények: A pályázatnak az osztály vagy az iskolai közösség valós igényeire kell reflektálnia.
  3. Kézzelfogható előnyök: A zsűri értékelni fogja, milyen konkrét előnyökkel járna a projekt megvalósulása az osztály számára.
  4. Hatás: Fontos, hogy a projekt milyen hatást gyakorol. Ha egy kisebb közösséget érint, akkor legyen jelentős hatása az érintett csoport életére. Ha a hatás kisebb, akkor érintsen egy nagyobb közösséget.
  5. Pénzügyi tudatosság: Végül a zsűri kiemelten figyeli, hogy a pályázók átgondolták-e, hogyan használnák fel a támogatást, és ez hogyan segíti a cél elérését.

Mikor indul a Class Pályázat?

Jelentkezési határidő: A pályázatokat 2024. október 1. és november 3. között várják. A nyertesek értesítése e-mailben, 2024. november 20-án történik.

További információk a pályázatról az OTP Class Pályázat honlapján találhatók, a pályázati anyagokat pedig a classpalyazat@otpbank.hu e-mail-címre várják.

Pénzügyi edukációs lehetőség

Minden pályázó osztálynak lehetősége van részt venni egy interaktív pénzügyi oktatáson, amelyet az OTP szervez. Az előadás előre egyeztetett időpontban, akár egy osztályfőnöki óra részeként is megtartható.

Hirdetés
Hirdetés