Amit talán nem tudtál a hitelkiváltásról

Amit talán nem tudtál a hitelkiváltásról
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-12-02 Frissítve: 2021-12-29
 

A jelenlegi a hitelkiváltás az egyik legizgalmasabb és legaktuálisabb téma, amivel kis időráfordítással lehet sokat spórolni. Összegyűjtöttünk minden fontos dolgot, hogy kiderüljön, ki nyerhet a dologgal? 

Véget érhet a csökkenő kamatok kora, ami miatt a változó kamatozású kölcsönök törlesztői jó ideje csökkenő pályán vannak. Ezért, ha most vált valaki például fix személyi kölcsönre, egyrészt bezsebelheti az eddigi hasznot, másrészt a mostani kedvező szinten rögzítheti a hitelkamatot. Korábbi hitelkiváltásos cikkeinket gyűjtöttük össze,amelyek más-más aspektusával foglalkoznak a hitelkiváltásnak, így hogy mindenki választ kaphasson a kérdéseire!

1. Hitelkártya és folyószámlahitel kiváltása

A hitelkártyák átlagos kamata 30% feletti, míg a folyószámlahitelek átlagos kamata jelenleg 23% körül van. A jelenleg felvehető személyi kölcsönök átlagkamata eközben 15% körüli, de a Személyi Kölcsön Kalkulátorral találtunk 7%-os kamatú ajánlatot is. Egy példával szemléltetve, ha 800 000 forint tartozásunk van, akkor egy hitelkiváltással hitelkártya tartozás esetén legalább évi 120 000 forintot, míg folyószámlahitel esetén évi 64 000 forintot spórolhatunk meg. ITT olvashatsz többet a hitelkártya adósság kiváltásának lehetőségeiről.

Hirdetés

Hirdetés

2. Régi lakáscélú hitel kiváltása

Amennyiben valaki lakásvásárlása, bővítésre, felújításra, építésre, vagy korszerűsítésre vett fel anno egy hitelt, annak kiváltására kaphat ugyanúgy lakáscélú hitelt. Ez azért fontos, mert a lakáscélú hitelek kiváltására nyújtott kölcsönök kamata lényegesen alacsonyabb, ezáltal a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) is kedvezőbb. ITT tudhatsz meg többet a témáról, a Lakáshitel Kalkulátorral pedig azonnal meg is versenyeztetheted egymással az aktuális lakáshitel-ajánlatokat.

3. Hitelképes vagyok egyáltalán?

Fontos tudnod, hogy hitelkiváltáskor ugyanazon a procedúrán kell átmenned, mint „normál” hitelfelvételkor, vagyis a bank vizsgálja a hitelképességedet. ITT összegyűjtöttük, milyen okok miatt szokták a bankok leggyakrabban visszautasítani a hitelkérelmeket. Természetesen írtunk megoldásokat mindenhová, ahová lehetett!

4. Egy 2012-ben felvett hitel lecserélése

A bankmonitor.hu számításai szerint egy 2012-ben felvett, 20 éves futamidejű hitelnél akár 15 százalékkal is csökkenthető a havi fizetnivaló, ha az adós új szerződést köt. Mégpedig azért, mert a hitelek költségét leginkább meghatározó elemek, az úgynevezett referencia kamat és a kamatfelár (ez tulajdonképpen a hitel ára) az elmúlt években jelentősen csökkentek. A kamatfelár például 2012 óta 4,9 százalékról 2,8 százalékra mérséklődött. A referencia kamat is alacsonyabb, mint korábban, amit nem minden esetben követnek le a bankok, ez pedig az adósnak éves szinten több százezer forintos plusz kiadást is jelenthet. ITT foglalkozunk részletesen a hitelkiváltással elérhető haszonnal.

5. Visszaállítható a hitelképesség egy jó hitelkiváltással

Sokan gondolnak úgy a személyi kölcsönre, hogy az kizárólag kisebb összegű anyagi nehézségek, váratlan kiadások megoldására alkalmas. Igénylés közben szembesülnek csak azzal, hogy az akár meglévő drága hiteleik kiváltására is remek lehetőség. Persze van, amikor nincs is más megoldás, mert a meglévő hitelek havi törlesztői összességében olyan magasak, hogy az adósságfék miatt új hitelt már egyáltalán nem is kaphatnának. A hitelkiváltás azért lehet megoldás, mert jó cserével a törlesztők összege leszorítható, amivel a hitelképesség visszaállítható. ITT olvashatsz bővebben arról, hogy miért is működik ez a dolog. A Személyi Kölcsön Kalkulátorral pedig az összes ajánlatot együtt láthatod.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés