Betöltés

Sokan ülnek feleslegesen drága hitelen, pedig lecserélhetnék olcsóbbra!

szerző: Fülöp Norbert
2018-11-10

Több százezer olyan magyar lakáshiteles lehet ma Magyarországon, aki lényegesen magasabb havi törlesztő részleteket fizet a hitele után, mint amennyit feltétlenül kellene. Ha véget akarsz vetni ennek, akkor a hitelkiváltás az, amivel azonnal spórolhatsz!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Több cikkünkben is foglalkoztunk már a hitelkiváltás lehetőségeivel. Az alábbiakban a régi lakáshitelesek, a folyószámlahitelesek és a hitelkártya tartozást nyögő adósok olvashatnak éves szinten több százezer forintot érő tippeket!

Régi hiteled van? Lehet, hogy te is túl magas kamatot fizetsz!

A bankmonitor.hu számításai szerint egy 2012-ben felvett, 20 éves futamidejű hitelnél akár 15 százalékkal is csökkenthető a havi fizetnivaló, ha az adós új szerződést köt. Mégpedig azért, mert a hitelek költségét leginkább meghatározó elemek, az úgynevezett referencia kamat és a kamatfelár (ez tulajdonképpen a hitel ára) az elmúlt években jelentősen csökkentek. A kamatfelár például 2012 óta 4,9 százalékról 2,8 százalékra mérséklődött. A referencia kamat is alacsonyabb, mint korábban, amit nem minden esetben követnek le a bankok, ez pedig az adósnak éves szinten több százezer forintos plusz kiadást is jelenthet.

Ha szeretnél többet megtudni a lehetőségről, akkor itt konkrét példákat is találsz!

Kockázatos hiteled van? Cseréld le!

Ha korábban változó kamatozású lakáshitelt vettél fel – vagy azért, mert fontos volt számodra az alacsony havi törlesztő, vagy azért, mert úgy gondoltad, nem kell tartanod a kamatok emelkedésétől – akkor talán eljött az idő, hogy stratégiát válts! Esetenként már a mostani kamatkülönbözet is évi 1,5-2 százalékpontos különbséget jelenthet a hosszabb kamatperiódusú hitelek javára.

Ha szeretnéd megnézni, mennyit takaríthatsz meg, miközben még a kamatkockázatodat is csökkentheted, akkor ezt a cikket ajánljuk Neked!

Drága hitelkártya tartozás, folyószámlahitel vagy személyi kölcsön? Keress olcsóbbat helyettük!

Jó megoldás lehet a fenti hiteleket új személyi kölcsönnel kiváltani, mert az aktuális hitelkamatok lényegesen kedvezőbbek a pár évvel ezelőttieknél. Új szerződésnél ráadásul a futamidőt is módosíthatod, így olyan törlesztő részleteket állíthatsz be magadnak, amelyeket biztosan fizetni tudsz. Akkor is életmentő lehet a kiváltás, amikor azt tapasztalod, hogy hiába fizetsz havonta becsületesen, a tartozásod alig, vagy egyáltalán nem csökken!

Ebből a csapdából is kimászhatsz ügyes hitelkiváltással! Még több információt kaphatsz itt a lehetőségeidről!

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Minden egy helyen a július 1-től elérhető falusi CSOK-ról

2019. 05. 21.

Július 1-től igényelhető a falusi CSOK, aminek feltételeiről az elmúlt hónapokban mi is folyamatosan írtunk, ahogy újabb és újabb információmorzsák derültek ki róla. Most összefoglaljuk a végleges tudnivalókat a hatályos...

Blogajánló