5 tipp, amivel gyorsíthatod a céged hitelfelvételét

5 tipp, amivel gyorsíthatod a céged hitelfelvételét
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-26 Frissítve: 2021-11-25
 

Az idő nem mindig a barátunk. Ha pedig céges hitelfelvételről van szó, akkor aztán kifejezetten érezhetjük, hogy menyire gyorsan elröppennek a napok, függetlenül attól, hogy eredményesek voltunk, vagy sem. Az alábbiakban azokat a készségeket gyűjtöttük össze, amelyekre nagy szükségünk van, ha szeretnénk a céges hitelfelvételt minél flottabbul és gyorsabban elintézni.

Az alábbi jótanácsokat bármilyen típusú vállalkozási hitel felvételekor célszerű követni, függetlenül attól, hogy rövid futamidejű, forgóeszköz-hitelt akarunk felvenni, vagy pedig bonyolultabb konstrukciójú beruházási hitelben gondolkodunk. Bármely hitelfajta bírálati ideje jelentősen rövidíthető, ha az alábbi tulajdonságainkat fejlesztjük!

Tudatosság

A hitelfelvételi döntések esetében a tudatosságnak talán még nagyobb szerepe van, mint az élet más területein (bár ott is nagyon fontos tudatosítanunk, hogy mit is szeretnénk elérni). Nagyon fontos, hogy képesek legyünk pontosan megfogalmazni, milyen üzleti célt is szeretnénk elérni a hitel segítségével. Akiket ugyanis csak a kedvezményes hitel felvételének a lehetősége vonz, és a „lesz, ami lesz” alapon döntenek a hitelkérelem mellett, azoknak jóval nehezebb dolga lesz a hitelbírálat során. Ezen procedúra alkalmával ugyanis éppen az üzleti célokat szeretnék alaposan kielemezni a hitelnyújtók.

Hirdetés

Hirdetés

Precizitás  

A precizitás jelen esetben azt jelenti, hogy a vállalkozásnak nagyon pontosan kell kitöltenie, vagy beszereznie minden olyan dokumentumot, amelyet a bank, vagy a termék gazdája (például Széchenyi Kártya Program eseten a KAVOSZ) előír a hitelkérelem mellékleteként. Erre azért van szükség, hogy a hitelkérelem bírálata zökkenőmentesen történjen és a hiányosan, vagy rosszul kitöltött hiteligénylési dokumentumok miatt ne kelljen időrabló hiánypótlási köröket futni. A hiánytalan és pontos kitöltéshez sok esetben célszerű igénybe venni a könyvelőnk segítségét is, hiszen ő az aki a cég pénzügyi adatait legpontosabban ismeri.

Gyorsaság

A gyorsaság elsősorban a hitelt felvenni szándékozó ügyfél érdeke, hiszen senki nem szeret hónapokat várni arra, hogy a vállalkozása fejlesztéséhez, likviditás biztosításához szükséges forrásokat megszerezze. Ehhez viszont a hitelt kérelmező cégnek is a lehető leggyorsabban kell teljesítenie a különböző – leginkább adatszolgáltatással kapcsolatos – banki igényeket. A gyors hitelügyintézésben nagyon sokat segíthet a Bankmonitor hiteltanácsadója, hiszen megspórolja azt az időt és fáradtságot, amit az egyes bankok megkeresése jelent.

Piac ismeret

A Bankmonitor szakemberei – piacismeretük révén – ugyanis rögvest azokat a bankokat keresik meg, ahol a legnagyobb esélye van az ügyfél hitelhez jutásának. Nagyon fontos az, hogy olyan bankhoz nyújtsuk be a hitelkérelmünket, ahol a legnagyobb esélyünk van a finanszírozásra. Szakértőink tapasztalatai alapján nagyon nem mindegy, hogy mely banknál tesszük meg mindezt, hiszen míg van olyan bank, aki nyitott az újításokra, addig más bankok egy-egy ilyen újításban a piaci kockázatot látják.

Miért fontos a megfelelő bank kiválasztása egy vállalati hitelnél?

Ha konkrét termékben gondolkodunk, akkor a Széchenyi Kártya Program hitelei azok, amelyek nagy közkedveltségnek örvendenek a hitelezési piacon. A termékpalettán szereplő hitelekre jellemző, hogy termékek ugyan változatlan kondíciókkal érhetők el az összes bankban, de az egyes pénzintézetek kockázatvállalási, hitelezési kedve igencsak eltérő. Ezért lehet, hogy az egyik banknál egy fillér hitelre sem tartják alkalmasnak a cégünket, míg a másiknál akár a program által lehetővé tett maximális összeghez is hozzájuthatunk.

Őszinteség

A Bankmonitor tanácsadója akkor tudja érdemben segíteni a vállalkozás hitelfelvételi törekvéseit, ha tisztában van az ügyfél szándékaival, továbbá minden olyan lényeges körülménnyel, ami a hitelnyújtó bank döntését befolyásolhatja. Nem érdemes tehát titkolózni, vagy félrevezető adatokat szolgáltatni, mert azzal csak a hitelfelvétel folyamatát nehezítjük meg. Ha viszont őszintén elmondjuk, hogy ténylegesen mit is szeretnénk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a Bankmonitor tanácsadója az ideális megoldást fogja majd ajánlani a számunkra. Ráadásul meglehetősen gyorsan, hiszen a lehetséges megoldások közötti választáshoz szükséges előminősítést a Bankmonitor két nap alatt elvégzi.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy vállalkozásod mekkora összegű vállalkozói hitel felvételére számíthat, használd a Bankmonitor kalkulátorát!

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Hirdetés
Hirdetés