Hirdetés

A Babaváró utolsó fél éve – Erről tudnod kell, ha nem akarsz lemaradni!

szerző: |
Frissítve:
 

A Babaváró hitel előreláthatólag 2022 végéig marad velünk, vagyis december 31-ig adható be új igénylés a kedvezményes hitelre. Ugyanakkor az igénylési feltételek között találunk olyan fontos kikötést, ami miatt az utolsó fél évben már bukó lehet a hiteligénylés. Mire figyelj?

Jelen állás szerint idén vége a kiemelkedő lehetőségnek, már csak év végéig lehet igényelni az akár vissza nem térintendő, 10 milliós Babaváró hitelt. A kedvezménnyel a babát tervező házaspárok járhatnak a legjobban, ugyanis a gyermekek számától függ, hogy milyen előnyöket élvezhetünk a Babaváró hitellel.

A hitel feltételei között ugyanakkor szerepel egy olyan kitétel, amit ha nem tudsz most teljesíteni, az utolsó fél évben már nem lesz lehetőséged az igénylésre. Vagy mégis? Mutatjuk a feltételeket és egy lehetséges kiskaput.

Babaváró előnyök

A 2019. júliusa óta igényelhető, népszerű Babaváró hitel komoly előnyökkel rendelkezik a hitelpiac többi termékéhez képest. Jelenleg ugyanis nem találunk ilyen kedvező feltételekkel más szabadon felhasználható kölcsönt. Az alábbi tulajdonságok kétségkívül kiemelendők:

 • akár 10 millió forint hitel igényelhető,
 • szabad felhasználásra,
 • maximum 50 ezer forintos havi törlesztővel,
 • akár 20 éves futamidőre,
 • ingatlanfedezet nélkül,
 • akár már a várandósság előtt, vagy alatt is igényelhető.

A kedvezmények köre tehát a gyermekvállaláshoz kötött, így további előnyök is kihasználhatók, ha 1, vagy több baba érkezik a családba az igényléstől számítva:

A Babaváró támogatás kamatmentesen indul és a futamidő végéig az is marad, ha 5 éven belül gyermek születik. A gyermekáldással kérhető a törlesztés szüneteltetése 3 évre. Ha második baba is érkezik, akkor további 3 évre felfüggeszthető a törlesztőrészletek fizetése és a hátralévő tartozás 30 százaléka vissza nem térítendő támogatássá válik. Ha pedig harmadik baba is születik, akkor a teljes fennmaradó tartozást elengedi az állam.

A Babaváró hitel esetleges meghosszabbításának egyelőre nincs biztos híre, így ha érdekel a lehetőség, akkor alaposan nézz utána a kedvezményes hitel feltéteinek, és add be az igénylésed, mert a mostani állás szerint az év végén kifut a támogatás. Ugyanakkor van egy kikötés, ami miatt az utolsó fél év már problémás lehet, ez pedig az elvárt TB jogviszonyhoz kapcsolódik.

Hirdetés

Hirdetés

A TB jogviszony miatt lemaradhatsz!

Az igénylési feltételek egy támogatott konstrukció esetében mindig szigorúbbak, így a Babavárónál sem egyszerű mindent teljesíteni. A tapasztalatok alapján a kölcsön legszigorúbb feltétele a meghatározott társadalombiztosítási jogviszony teljesítése.

Az igénylés alapvetően akkor kaphat zöld utat, ha a házaspár egyik tagja tudja teljesíteni a 3 éves, folyamatos TB jogviszony feltételét. Vagyis elég csak a pár egyik tagjának megfelelő TB jogviszonnyal rendelkeznie. Nem csak a munkaviszony számít, a feltételnek több módon is meg lehet felelni. Ugyanakkor az igénylést megelőző 180 napra már szigorúbb elvárások vonatkoznak a házasokra. 

Ha például az igénylést megelőző fél évben nincs végig munka- vagy tanulói jogviszony, sem külföldi jogviszony, vagy diplomás GYED, akkor az igénylők lemaradhatnak a Babaváró lehetőségről. Ekkor már ugyanis csak az alábbiak fogadhatók el:

 • szövetkezeti tagok, akik személyesen közreműködnek a szövetkezetben (kivéve iskolaszövetkezet, nyugdíjszövetkezet, kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete)
 • egyéni vállalkozói jogviszony
 • társas vállalkozói jogviszony
 • megbízási szerződésen alapuló jogviszony
 • egyházi szolgálati jogviszony
 • mezőgazdasági őstermelői jogviszony
 • főállású kisadózói jogviszony.

Ezek alapján elmondható, hogy az igénylést megelőző 180 napon belül már valóban magyar alkalmazotti, vagy vállalkozói jogviszony az elvárás.

Kivétel erősíti a szabályt!

A külföldön dolgozók ugyanakkor kihasználhatják a “kiskaput”, vagyis elég számukra az utolsó 90 napban teljesíteni a szigorúbb elvárást. A külföldön élő pároknak tehát elég 3 hónappal a Babaváró igénylését megelőzően hazaköltözni és itthoni munkaviszonyt létesíteni. Ezzel a jogszabályi feltételnek eleget tett a család. Ugyanakkor fontos tudni, hogy bankok ennél szigorúbbak is lehetnek, vagyis a jogszabályban meghatározottnál hosszabb munkaviszonyt is elvárhatnak.

A Bankmonitor Babaváró szakértői segíthetnek abban, hogy mely bankok milyen eljárást alkalmaznak a TB jogviszony kapcsán a jogszabályi kritériumon felül.

Kalkulálj
Tudd meg, hogy mennyi Babaváró kölcsönt igényelhetsz és add le érdeklődésed. Kollégáink minden kérdésedre válaszolnak és segítenek a teljes igénylési folyamatot gyorsan és kényelmesen (akár gyorsított eljárással) lebonyolítani.
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Ha 2022. December végéig igényled, akkor akár 130 ezer forint jóváírást
kaphatsz a hitel mellé.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

 

Hirdetés