A gyermek jövője a tét – Hogyan tehetünk érte?

A gyermek jövője a tét – Hogyan tehetünk érte?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-28 Frissítve: 2021-08-06
 

Szülőként mindenki a legjobbat szeretné a csemetéje számára, azon is sokan elgondolkodnak, hogy a gyermek hosszabb távú jövőjét hogyan biztosíthatnák. Az NN Biztosító legújabb kutatásában éppen a szülők megtakarítási szokásait vizsgálta, amiből az derült ki, hogy mindösszesen 19%-uk tud rendszeresen félretenni a gyermek jövőjére. Az biztos, hogy a tudatos takarékoskodás sokat lendíthet a gyermek sorsán, ugyanakkor szülőként nem szabad elfeledkezni a megfelelő biztosításról sem.

Egy friss felmérésében a 3-14 éves gyermeket nevelők csoportját kérdezte meg az NN Biztosító és arra volt kíváncsi, hogy a szülők milyen mértékben takarékoskodnak a gyermekük részére. A kutatásból az jött ki, hogy a szülők kevesebb, mint ötöde tesz félre rendszeresen a gyermek részére. Ugyanakkor a szülők 73%-a fontosnak tartja, hogy diplomát szerezzen a gyermekük, 81%-uk pedig szeretné, hogy a gyermek minél hamarabb önállóvá tudjon válni.

A Bankmonitornál már mi is többször körbejártuk, hogy miként érdemes nekiállni a gyermek részére való takarékoskodásnak. Az biztos, hogy a gyermek születése változást hoz a friss szülők életében, ami a családi pénzügyek terén is megjelenik. A szülőknek legalább ekkor vésztartalékot felhalmozni, vagy például egy kockázati életbiztosítást kötni.

A gyermek jövőjére gondolva pedig havonta kisebb összegekkel is el lehet indulni, hiszen itt jellemzően több évre szóló takarékoskodásról van szó. Tipikusan a gyermek részére elérhető megtakarítás a Start Számlára vásárolható Babakötvény. Lakáscélra gondolva a lakástakarék-pénztári szerződések jöhetnek szóba, ahol a gyermek is megjelölhető kedvezményezettként.

Hirdetés
Hirdetés