A hét, amikor kiderült, hogy engednek el egymilliót a hiteledből!

A hét, amikor kiderült, hogy engednek el egymilliót a hiteledből!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-18 Frissítve: 2021-08-06
 

A legfontosabb kérdések az egymilliós hitelengedésről, a lakásvásárlás finanszírozásának alternatívái, vagy éppen a bankszámlapiacon jelentkező változások. A Bankmonitornál ezek voltak a hét legfontosabb pénzügyi kérdései, amire választ is kerestünk, hogy téged a legjobb döntéshez segítsünk hozzá!

Számold ki kalkulátorunkkal, hogy mennyi CSOK-ot kaphatsz!

Ezt érdemes tudnod az egymilliós hitelelengedésről

Januártól már igényelhető a 2018.01.01. után született harmadik vagy további gyermek esetén járó egymilliós hitelelengedés a családok számára. A téma természetesen sokakat érdekel, és a Bankmonitor érdeklődőiben is sok kérdés merült fel, ezért összefoglaltuk 14 pontban a legfontosabb tudnivalókat. Olyan kérdésekre ad a cikkünk választ, mint például ki és hol igényelheti a támogatást, mik az igénylés feltételei, milyen hitelek tartozását lehet csökkenteni vele, vagy éppen milyen dokumentumok szükségesek hozzá.

Legolcsóbb bankszámlák két éve és most

Szerencsére a 10 legjobb számlát még most is 500 forint körüli átlagos költség mellett el lehet érni, azonban a bankok jelentősen átdolgozták a termékeiket. Szerencsére voltak olyan bankok, amelyek az ügyfelek számára kedvező irányban módosítottak. Ilyen a CIB Bank, ahol az ECO számla magasan jobb az elődeinél, ráadásul a Bankmonitor ügyfeleinek a bank 5 ezer forint jóváírást is ad. A másik a Raiffeisen Bank Aktivitás 2.0 számlája, ahol a számlavezetési költségek csökkenése mellett 20 ezer forint jóváírást is teljesít a bank. Részletesebben a cikkünkben olvashatsz utána a legjobb számláknak!

Megmutattuk mi a különbség a lakáshitel és a lakáslízing között

A lakáshitel mellett a lakáslízing is alkalmas a lakásprojekted finanszírozására, azonban a hasonlóságok ellenére jelentős különbségek is felfedezhetők a két konstrukció között. Amíg a hitelbírálat és a JTM szabály mindkét termék esetében hasonlóan működik, addig a tulajdonviszony, a kamatperiódus, az önerő, de az illeték tekintetében kulcsfontosságú eltérések vannak. Írásunk segít dűlőre jutni a választásban.

Hirdetés
Hirdetés