A legolcsóbb 10 bankszámla 2 éve és most

2018. 02. 15. szerző: bankmonitor.hu

A bankszámla költségek felezése és duplázása sem volt egyedi eset az elmúlt két év alatt az átlagos jövedelem mellett elérhető ajánlatok között. Még mindig havi 500 Ft körül alakul a kétéves átlagos számlafenntartási költség a 10 legolcsóbb számla esetében, de a rangsoron belül átrendeződés volt tapasztalható.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Havi 150 ezres számlára érkező utalással, és átlagos számlahasználati szokásokkal 2 éve és most is bőven havi 1 000 Ft alatti összköltség mellett találjuk meg a legjobb bankszámlákat. Míg 2015 év végén a legjobb 10 közötti legdrágább számla egy hónapra vetítve 866 Ft-ba került, addig ma már a kilencedik és tízedik helyen álló ajánlat is meghaladja az 1 000 Ft-ot (kétéves átlagköltségek).

Általánosságban továbbra is elmondható, hogy az elsőéves kártyadíj elengedése vagy kedvezménye, illetve egyéb induló akciók miatt az első év fenntartása kedvezőbb, a második évben pedig magasabb a költség.

Lássuk egyesével a 10 legolcsóbb számlát akkor és most! Hogy almát almával hasonlítsunk, ugyanazokkal a számlahasználati szokásokkal és hagyományos SMS értesítéssel vizsgáltuk a költségeket.

2 pénzintézetnél olcsóbb lett a bankolás

A CIB Bank lecserélte a korábbi ajánlatát, így a CIB Online számlacsomag helyett ma már a CIB ECO bankszámlára lehet szerződni. Ez utóbbi alapvetően olcsóbb a korábbi csomagnál, ráadásul a számlanyitást követő 5 000 Ft-os jóváírással a Bankmonitor ügyfeleinek a bank fizet az első évben.

A Raiffeisen Bank ugyanazzal, egész pontosan az Aktivitás 2.0 számlacsomaggal jött fel a tízes lista első helyére, azonban nem a számlavezetési költségek mérséklése miatt, hanem mert az előbbi számlához hasonlósan egyszeri jóváírást teljesít a bank a számlanyitást követően. A 20 000 Ft-os jóváírást többek között a 400 ezer Ft feletti jövedelem esetén ajánlott Prémium Gold 2.0 számlához is biztosítja.

4 banknál nincs érdemi változás

Az OTP Bank Simple Kártya Szolgáltatáscsomagja csupán átnevezésre került Smart Szolgáltatáscsomagra, és a fenntartási költsége hajszálpontosan ugyanannyi maradt ugyanúgy, mint a K&H Bank Minimum plusz számlája esetén. A Gránit Bank Ász számlacsomagjának sem nevében, sem költségeiben nem történt változás, és ugyanez mondható el a MagNet Bank Diamond számlacsomagjáról is.

2 helyen jelentős drágulás tapasztalható

A Sberbank Fair számlacsomag 2. kategóriája az ötödikről a kilencedik helyre csúszott vissza, mivel költségei szinte duplázódtak. A drágulás a bankkártyának tudható be, mivel a korábbi olcsóbb elektronikus kártya helyett ma már csak a drágább dombornyomott változat igényelhető.

Az FHB Bank Aktív számlacsomagját nemrégiben kivezette, és a ma elérhető Takarék Díjfaragó bankszámla már csak a tízedik helyet csípte el a listában az ezer forintot meghaladó havi költségével.

2 ajánlat eltűnt, ebből az egyiket megsirattuk

Sokan még ma is az Erste Bank Privilégium L számlacsomagja iránt érdeklődnek nálunk, de sajnos ezt az igen kedvelt számlacsomagot a bank már jó ideje nem értékesíti. A keletkezett űrt azóta sem töltötte be semmi, és az Erste EgySzámlája még csak egy lapon sem említhető a Privilégiummal (nem is került be a top tízbe). Az AXA Oké 2 számlája már nem nyitható, mivel a bank az OTP Bankba olvadt.

Az egyik kieső helyett a középmezőnybe érkezett az MKB Bank Digit@ll Szolgáltatáscsomagja, amely a havi jóváírástól, és a hónapon belüli bankkártyás készpénzfelvétel arányától függő számlavezetési díjat kínál (minél kevesebb a készpénzfelvétel, és minél magasabb a havi jóváírás, annál alacsonyabb a havidíj).

A másik üres helyre a Budapest Bank Zéró számlacsomagja került, amely a tízesen belül a drágább ajánlatok közé tartozik, és díjai az elmúlt két év alatt szinte egyáltalán nem változtak.

Egyébként a fenti bankszámla költségek egyes bankoknál tovább csökkenthetők, amennyiben SMS szolgáltatás helyett okostelefonra letölthető mobilalkalmazásra kérjük az értesítéseket. De ami leginkább befolyásolja a havi számlaköltséget, azok a havonta jellemző számlahasználati szokások. Ezekkel személyre szabott kalkulációt készíthetsz bankszámla kalkulátorunkkal!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

2 Hozzászólás

 1. atleta

  A CIB trukkje, h ‘lecsereli’ a korabbi olcso szamlacsomagjat egy u.n. meg jobbra, sima rejtett aremeles, a regi ugyfelek diszkriminalasa. A dologhoz ugyanis hozzatartozik, h kozben az online szamlacsomag dija fokozatosan dragult. Az uj csomag meg az uj ugyfeleknel szol – legalabbis ok szereznek tudomast rola, en, aki 10 eve vagyok ugyfel erdekes modon nem kaptam tajekoztatast sem az aremelesrol (ezert amugy mind a banokat, mind a felugyeletet seggbe kene rugni – az utobbit azert, h ehhez aszisztal), sem az uj csomag megjeleneserol.

  2018.02.18.14:17

 2. happydj

  Az UniCredit bank miért nincs benne? A kalkulátor sem dobja ki…

  2018.02.21.02:38

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.