Betöltés

A legolcsóbb 10 bankszámla 2 éve és most

szerző: Nagy Ildikó
2018-02-15

A bankszámla költségek felezése és duplázása sem volt egyedi eset az elmúlt két év alatt az átlagos jövedelem mellett elérhető ajánlatok között. Még mindig havi 500 Ft körül alakul a kétéves átlagos számlafenntartási költség a 10 legolcsóbb számla esetében, de a rangsoron belül átrendeződés volt tapasztalható.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Havi 150 ezres számlára érkező utalással, és átlagos számlahasználati szokásokkal 2 éve és most is bőven havi 1 000 Ft alatti összköltség mellett találjuk meg a legjobb bankszámlákat. Míg 2015 év végén a legjobb 10 közötti legdrágább számla egy hónapra vetítve 866 Ft-ba került, addig ma már a kilencedik és tízedik helyen álló ajánlat is meghaladja az 1 000 Ft-ot (kétéves átlagköltségek).

Általánosságban továbbra is elmondható, hogy az elsőéves kártyadíj elengedése vagy kedvezménye, illetve egyéb induló akciók miatt az első év fenntartása kedvezőbb, a második évben pedig magasabb a költség.

Lássuk egyesével a 10 legolcsóbb számlát akkor és most! Hogy almát almával hasonlítsunk, ugyanazokkal a számlahasználati szokásokkal és hagyományos SMS értesítéssel vizsgáltuk a költségeket.

2 pénzintézetnél olcsóbb lett a bankolás

A CIB Bank lecserélte a korábbi ajánlatát, így a CIB Online számlacsomag helyett ma már a CIB ECO bankszámlára lehet szerződni. Ez utóbbi alapvetően olcsóbb a korábbi csomagnál, ráadásul a számlanyitást követő 5 000 Ft-os jóváírással a Bankmonitor ügyfeleinek a bank fizet az első évben.

A Raiffeisen Bank ugyanazzal, egész pontosan az Aktivitás 2.0 számlacsomaggal jött fel a tízes lista első helyére, azonban nem a számlavezetési költségek mérséklése miatt, hanem mert az előbbi számlához hasonlósan egyszeri jóváírást teljesít a bank a számlanyitást követően. A 20 000 Ft-os jóváírást többek között a 400 ezer Ft feletti jövedelem esetén ajánlott Prémium Gold 2.0 számlához is biztosítja.

4 banknál nincs érdemi változás

Az OTP Bank Simple Kártya Szolgáltatáscsomagja csupán átnevezésre került Smart Szolgáltatáscsomagra, és a fenntartási költsége hajszálpontosan ugyanannyi maradt ugyanúgy, mint a K&H Bank Minimum plusz számlája esetén. A Gránit Bank Ász számlacsomagjának sem nevében, sem költségeiben nem történt változás, és ugyanez mondható el a MagNet Bank Diamond számlacsomagjáról is.

2 helyen jelentős drágulás tapasztalható

A Sberbank Fair számlacsomag 2. kategóriája az ötödikről a kilencedik helyre csúszott vissza, mivel költségei szinte duplázódtak. A drágulás a bankkártyának tudható be, mivel a korábbi olcsóbb elektronikus kártya helyett ma már csak a drágább dombornyomott változat igényelhető.

Az FHB Bank Aktív számlacsomagját nemrégiben kivezette, és a ma elérhető Takarék Díjfaragó bankszámla már csak a tízedik helyet csípte el a listában az ezer forintot meghaladó havi költségével.

2 ajánlat eltűnt, ebből az egyiket megsirattuk

Sokan még ma is az Erste Bank Privilégium L számlacsomagja iránt érdeklődnek nálunk, de sajnos ezt az igen kedvelt számlacsomagot a bank már jó ideje nem értékesíti. A keletkezett űrt azóta sem töltötte be semmi, és az Erste EgySzámlája még csak egy lapon sem említhető a Privilégiummal (nem is került be a top tízbe). Az AXA Oké 2 számlája már nem nyitható, mivel a bank az OTP Bankba olvadt.

Az egyik kieső helyett a középmezőnybe érkezett az MKB Bank Digit@ll Szolgáltatáscsomagja, amely a havi jóváírástól, és a hónapon belüli bankkártyás készpénzfelvétel arányától függő számlavezetési díjat kínál (minél kevesebb a készpénzfelvétel, és minél magasabb a havi jóváírás, annál alacsonyabb a havidíj).

A másik üres helyre a Budapest Bank Zéró számlacsomagja került, amely a tízesen belül a drágább ajánlatok közé tartozik, és díjai az elmúlt két év alatt szinte egyáltalán nem változtak.

Egyébként a fenti bankszámla költségek egyes bankoknál tovább csökkenthetők, amennyiben SMS szolgáltatás helyett okostelefonra letölthető mobilalkalmazásra kérjük az értesítéseket. De ami leginkább befolyásolja a havi számlaköltséget, azok a havonta jellemző számlahasználati szokások. Ezekkel személyre szabott kalkulációt készíthetsz bankszámla kalkulátorunkkal!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

2 Hozzászólás

 1. atleta

  A CIB trukkje, h ‘lecsereli’ a korabbi olcso szamlacsomagjat egy u.n. meg jobbra, sima rejtett aremeles, a regi ugyfelek diszkriminalasa. A dologhoz ugyanis hozzatartozik, h kozben az online szamlacsomag dija fokozatosan dragult. Az uj csomag meg az uj ugyfeleknel szol – legalabbis ok szereznek tudomast rola, en, aki 10 eve vagyok ugyfel erdekes modon nem kaptam tajekoztatast sem az aremelesrol (ezert amugy mind a banokat, mind a felugyeletet seggbe kene rugni – az utobbit azert, h ehhez aszisztal), sem az uj csomag megjeleneserol.

 2. happydj

  Az UniCredit bank miért nincs benne? A kalkulátor sem dobja ki…

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.